Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ιεροί ναοί και θρησκευτικές πανηγύρεις στις Αχαρνές : Πορεία μέσα στο χρόνο…

Άκρως πετυχημένες οι Εκθέσεις από Όμιλο Φίλων «Χρήστος Τσεβάς» και η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Αχαρνών
Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχαν στον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής ο Όμιλος Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Αχαρνών «Χρήστος Τσεβάς» και η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Αχαρνών.
Η έκθεση που συνδιοργάνωσαν και τελούσε κάτω από την αιγίδα του Δήμου Αχαρνών είχε τίτλο "Ιεροί ναοί και θρησκευτικές πανηγύρεις στις Αχαρνές : Πορεία μέσα στο χρόνο".
 Λειτούργησαν δύο εκθέσεις παράλληλα, με το ίδιο θέμα αλλά διαφορετικό αφιέρωμα. Το πρώτο αφιέρωμα αφορούσε στον Ι. Ν. Αγίου Βλασίου, το οποίο οργανώθηκε από την Ι.Λ.Ε.Α. και παρουσιάστηκε μέσα στο χώρο του Μουσείου, στην Κεντρική Πλατεία Αχαρνών. Το δεύτερο αφιέρωμα αφορούσε στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου, οργανώθηκε από τον Όμιλο Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Αχαρνών «Χρήστος Τσεβάς» και παρουσιάστηκε στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης (Λιοσίων 18).
Κοινό σημείο και των δύο εκθέσεων υπήρξε ο αγιογράφος και των δύο ναών, Διονύσιος Κόμης, δίπλα στον οποίο μαθήτευσε και ο ζωγράφος - αγιογράφος Χρήστος Τσεβάς.
Τα εγκαίνια των εκθέσεων πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 6/5/2016, μετά τη λιτάνευση της εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής, από τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα, τον πρόεδρο της Ι.Λ.Ε.Α. κ. Γιώργο Φυτά και τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού για την έκθεση στο Λαογραφικό Μουσείο, και τον πρόεδρο του Ομίλου Φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης "Χρήστος Τσεβάς" κ. Κωνσταντίνο Νιώρα, για την έκθεση στην Δημοτική Πινακοθήκη.
Στα εγκαίνια παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων :
Γιάννης Δέδες, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
 Μάκης Βορίδης, Βουλευτής Ν.Δ.
Γιώργος Βλάχος, Βουλευτής Ν.Δ.
Αθανάσιος Μπούρας, Βουλευτής Ν.Δ.
Ιωάννα Τσούπρα, Περιφερειακή Σύμβουλος
 Χρήστος Παππούς, Δήμαρχος Φυλής
 Νικόλαος Μελετίου, Δήμαρχος Ασπροπύργου
Σωτήρης Ντούρος, πρώην Δήμαρχος Αχαρνών Δημήτρης Παπανίκας, πρώην Δήμαρχος Αχαρνών
Παναγιώτης Πολυμενέας, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων
Ευστάθιος Τοπαλίδης, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς
 Θεόδωρος Συρινίδης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης
Δημήτρης Καμπόλης, Αντιδήμαρχος Φυλής
 Μιχάλης Βρεττός, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικός Σύμβουλος Αχαρνών
 Γεώργιος Δασκαλάκης, Πρόεδρος Δ.Η.Φ.Α, Δημοτικός Σύμβουλος Αχαρνών
 Μαρία Ναυροζίδου, Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.Α, Δημοτικός Σύμβουλος Αχαρνών
Στέργιος Πεδιαδίτης, Δημοτικός Σύμβουλος Αχαρνών
Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Αχαρνών
Κώστας Ρούσσας, Δημοτικός Σύμβουλος Αχαρνών
 Πολύκαρπος Παπαδόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Αχαρνών
 Ευρώπη Κοσμίδη, Επιλαχούσα Βουλευτής Ν.Δ.
 Ιωάννης Ιακωβίδης, Δρ. Κοινωνιολογίας, Επιστημονικός Συνεργάτης Κέντρου Ανατολικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου
Βασίλης Νίκας, Πρόεδρος Ε.Ο.Σ. Αχαρνών
Παναγιώτης Καζανάς, Πρόεδρος Αντικαρκινικής Εταιρείας Αχαρνών
Λεωνίδας Κατσάνος, Εκπρόσωπος του Επισκηνίου
 Μαρία Λιβανού, Έφορος Χορού Λυκείου Ελληνίδων Αχαρνών
Κατερίνα Μαρίνη, Εκπρόσωπος Λυκείου Ελληνίδων Αχαρνών
 Ειρήνη Μπαϊρακτάρη, Πρόεδρος Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών
Αθανάσιος Κατάρας, μέλος Δ.Σ. Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών
Φανή Μίχα, μέλος Δ.Σ. Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών
 Σπύρος Καραβίας, Διευθυντής του 5ου Γυμνασίου Αχαρνών
 Αλέξανδρος Κόμης, Καθηγητής Αγγλικών - Υιός Διονυσίου Κόμη
 Ιωάννης Μίχας, Πρόεδρος Λέσχης Φίλων Κρασιού και Αποστάγματος Αττικής
 Γεώργιος Νιώρας, Εφημερίδα Αχαρναϊκή
 Κώστας Ζίγκηρης, Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών
 Εύη Τριανταφύλλου, Μενιδιάτης
 Άννα Χοχλάκη, Εφημερίδα Δυτική Όχθη
Κατερίνα Παπασταματίου, Αχαρνόραμα.
 Στο πλαίσιο των εκθέσεων, πραγματοποιήθηκε, στη Δημοτική Πινακοθήκη, το Σάββατο 7 Μαΐου η παρουσίαση-εργασία του μέλους των δύο συλλόγων, Αθανασίου Κατάρα με θέμα : "Σταθμοί και περίοδοι στο πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής" στην οποία παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Ιωάννης Κασσαβός και πλήθος κόσμου. Κατά την διάρκεια της παρουσίασης έγινε σχολιασμός τόσο από τον πρόεδρο της Ι.Λ.Ε.Α. κ. Γιώργο Φυτά όσο και από τους παρευρισκόμενους.
Πριν την έναρξη της παρουσίασης εκ μέρους του Δ.Σ. του Ομίλου Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Αχαρνών «Χρήστος Τσεβάς» ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Νιώρας κατά το καλωσόρισμά του δήλωσε την στήριξη του Ομίλου Φίλων στον Πρόεδρο της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρίας Αχαρνών Γεώργιο Φυτά για την πρότασή του για επαναφορά του εθίμου της καθόδου της Εικόνας της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΧΑΣΙΑΣ από τη Μονή Κλειστών στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου όπως γινόταν προ δεκαετίας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤOYME ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥΣ:
·        ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ Ι.Ν.ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ: ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ π. ΘΕΟΛΟΓΟ ΣΚΟΡΔΙΛΗ
·        ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ π. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟ
·        ΝΕΩΚΟΡΟ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ κ. ΘΕΟΔΩΡΑ
·        ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΚΟΜΗ
·        Ι.Λ.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
·        ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΕΒΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΤΑΡΑ
·        ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΝΙΩΡΑ
·         ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΣΟΦΙΑ ΣΥΡΜΑ-ΚΟΥΜΠΟΥΡΗ
·        ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΙΡΗ ΛΙΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
·        ΣΠΥΡΟ ΚΑΡΑΒΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΟΤΖΕΚΤΟΡΑ (5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ)
·        ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗ (COPY CENTER) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
·        ΝΙΚΟ ΤΣΟΥΚΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ.
Δείτε τις πλούσιες σε στοιχεία και περιεχόμενο διαφάνειες με τα εκκλησάκια που εκτέθηκαν στο πλαίσιο της έκθεσης του Ομίλου "Χρήστος Τσεβάς" 
































Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τα εγκαίνια 















































Ιδού και μερικά αναμνηστικά στιγμιότυπα από την Ομιλία του Θανάση Κατάρα 
 το Σάββατο 7 Μαΐου με θέμα : "Σταθμοί και περίοδοι στο πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής" 

1 σχόλια:

maria είπε...

Γεια σε όλους, είμαι τόσο χαρούμενος που ρίχνει μια ματιά στη μεγάλη μου μαρτυρία για το πώς πήρα την επιθυμία μου δάνειο του κ José Luis ποιος είναι ο maneger του José Luis Δάνειο Εταιρείας, θέλω να χρησιμοποιήσω γρήγορα αυτή την ευκαιρία για να αφήσουμε όλοι γνωρίζουν αυτό, είμαι Δ Carlos Bulgheronic από το Μπουένος Άιρες Agentina, έψαχνα για ένα δάνειο για να ξεκινήσει τη δική μου επιχείρηση για να υποστηρίξει τη γεωργία επιχείρησή μου, τα έξοδα, έτσι πήγε σε απευθείας σύνδεση στην αναζήτηση των δανείων, όταν βρήκα κάποια δανειστές που εξαπατούν και εξαπατάται λίγα χρήματα μου στην διαδικασία του χρόνου έγινε σύγχυση ii δεν γνωρίζουν καν τι άλλο να κάνω, επειδή η λίγα χρήματα που είχα μαζί μου οδηγήθηκε από τις δόλιες καθάρματα που ζητούν οι δανειστές πραγματική πιστωτική, έτσι ώστε ένας πιστός ως ημέρα ήμουν περιήγηση μέσω του Διαδικτύου σε αναζήτηση εργάζονται βρήκα μερικές μαρτυρίες σχόλια στο φόρουμ της Δ Carlos, και η κα Μαίρη Λιν με τον τρόπο που λαμβάνουν τράπεζά τους πόλη δανείου της εταιρείας e-mail: joseluisloans@gmail.com, έτσι είπα στον εαυτό μου θα πρέπει να δώσει σε αυτό μια δοκιμή γιατί ήμουν τόσο φοβισμένος για το τι άλλοι δανειστές έκαναν σε μένα, έτσι πήγα μπροστά πήρα την προσωπική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας που ήταν σε αυτά τα σχόλια στο φόρουμ γι 'αυτό επικοινώνησε μαζί του για να τον ενημερώσει ότι ήμουν κριτές σε αυτόν από ορισμένους πελάτες οι οποίοι έλαβε δάνειο τους εταιρεία του, Δ Carlos, και María lin έτσι όταν άκουσε ότι ήταν πολύ χαρούμενος γι 'αυτό, έτσι μου ότι είμαι στο σωστό εταιρεία είπε πού να πάρω ύψος μου της επιθυμίας του δανείου, μου έδωσε το έντυπο της αίτησης δανειολήπτη δάνειο για να παρουσιάσει και πάλι, έκανα τα πάντα έτσι, δεδομένου ότι ολόκληρη μου τις απαραίτητες πληροφορίες για μένα, έτσι πήρα τους όρους και τις προϋποθέσεις της εταιρείας σας όλα κύλησαν ομαλά, χωρίς να χάσει χρόνο, όχι λιγότερο από 24 ώρες πληροφορήθηκα ότι το ποσό του δανείου μου 9.000.000 έγκυρες δολάρια έχει εγγραφεί και εγκριθεί από το διοικητικό της εντολοδόχου του δανείου, οπότε σε αυτή τη διαδικασία από το χρόνο ήμουν τόσο χαρούμενος όταν είπε ότι πρέπει να τους στείλετε τραπεζικές λεπτομέρειες, αλλά ήταν κάπως επιφυλακτικοί να κάνει έτσι είπα έχουμε αυτοπεποίθηση και πιστεύω ότι για αυτό το δανειστή που ονομάζεται κ Αβραάμ τους έδωσε τραπεζικό λογαριασμό γι 'αυτό είναι έκπληξη το γεγονός ότι την παραλαβή και την προειδοποίηση τραπεζικό μου ότι ο λογαριασμός μου έχει πιστωθεί με το ποσό των $ 9,000,000 από τον κ José Luis. Έτσι στείλετε επειγόντως ένα email που έχω λάβει δάνειο μου με επιτυχία, τόσο αγαπητοί αδελφοί και αδελφές μου εκεί έξω εξακολουθεί να ψάχνει για την εταιρεία των γνήσιων δανείων εγώ θα σας πω ευγενικά επικοινωνήστε με τον κ José Luis με το ίδιο e-mail: joseluisloans @ gmail .com και ξέρω ότι θα βοηθήσει, επίσης, με το ποσό του δανείου σας εύχομαι καλά, το email τους σήμερα και θα χαρούμε να σας έκανε. Δ Carlos Bulgheronic από το Μπουένος Άιρες Agentina

Δημοσίευση σχολίου