Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ευαίσθητος Αρωγός στις πρωτοβουλίες των μαθητών ο Όμιλος Φίλων «Χρήστος Τσεβάς»

ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ
Το φωτορεπορτάζ του «ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ» με τίτλο «Οι Τοίχοι γράφουν τη δική τους Ιστορία στο 5ο Γυμνάσιο Αχαρνών» ΚΛΙΚ ΕΔΩ, προκάλεσε την επομένη την δημοσίευσης το ενδιαφέρον της Προέδρου του Ομίλου Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Αχαρνών «Χρήστος Τσεβάς» κ. Ρένας Κουμπούρη, η οποία δεν έχασε χρόνο. 
Το ενδιαφέρον του Ομίλου υπήρξε συγκινητικό και πάνω απ’ όλα ουσιαστικό. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια καθώς η ανταπόκριση στο κάλεσμα του 5ου Γυμνασίου, αποτυπώνεται με σαφήνεια στη δημοσίευση που ανάρτησε η Ρένα Κουμούρη στη σελίδα της στο Face Book, συμβάλλοντας στην προσπάθεια καθηγητών και μαθητών να βρουν και άλλους αρωγούς και είναι η εξής:
"Οι "Ομιλούντες τοίχοι" του 5ου Γυμνασίου Αχαρνών"
Εχθές, 3-10-2014, μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Αχαρνών " Χρήστος Τσεβάς" επισκεφτήκαμε το 5ο Γυμνάσιο Αχαρνών....το σχολείο με τους "Ομιλούντες τοίχους", όπως το χαρακτήρισε η κ.Εύη Τριανταφύλλου στο άρθρο της που στάθηκε η αφορμή για την πρωτοβουλία που λάβαμε ως Όμιλος να στηρίξουμε την καλλιτεχνική δημιουργία καθηγητών και μαθητών. 
Σε ένα φιλόξενο περιβάλλον, όπου οι ιδέες διαδέχονταν η μία την άλλη, έγινε η πρώτη συνάντηση με τον Δ/ντη του 5ου Γυμνασίου Αχαρνών κ.Καραβία και την καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κ.Εφετζή, για τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης που θα τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Αχαρνών "Χρήστος Τσεβάς" και θα δώσει στους μαθητές τη δυνατότητα να συνεχίσουν το έργο που με τόσο μεράκι ξεκίνησαν, μαζί με τους καθηγητές τους, μετατρέποντας το σχολείο τους σε χώρο έκφρασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας. 
Ο ζωγράφος μας, Χρήστος Τσεβάς, θα συμβάλει αποφασιστικά, μιλώντας στα παιδιά για την τέχνη, όπως τη βλέπει μέσα από τα δικά του μάτια και την αγάπη του για τον τόπο, που με ανεξίτηλο τρόπο αποτυπώθηκε στα έργα του. 
Ήδη, έχουμε έρθει σε επαφή και με άλλους συλλόγους που επιθυμούν να συμβάλουν, με τον δικό τους τρόπο, όπως την Κοινότητα εθελοντών του Καλλιτεχνείου των Αχαρνών. Η πρόσκληση σε όποιον επιθυμεί να συμμετέχει στο εγχείρημα αυτό είναι ανοιχτή» 
Φωτό Αρχείου με τον σπουδαίο λαϊκό μας ζωγράφο πλαισιωμένο από τα δραστήρια μέλη του Δ.Σ του Ομίλου και μερικούς από του πολλούς και καλούς  φίλους του 
Εύγε στο Όμιλο, για έναν επιπλέον λόγο. Έχουν πολλά να διδαχθούν οι μαθητές από μια συνάντηση με το μεγάλο Δάσκαλο και Καλλιτέχνη της πόλης μας Χρήστο Τσεβά. Αναμφίβολα θα τη θυμούνται για μια ολόκληρη ζωή… Γιατί ως αιώνιος έφηβος ο Χρήστος Τσεβάς, έχει την ικανότητα ν’ αγγίζει αμέσως τις ευαίσθητες χορδές και να κερδίζει τις καρδιές των παιδιών. Γι΄αυτό και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως στον Όμιλο Φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης , ρέει αδιάκοπα μαζί με την πείρα,  και νέο αίμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου