Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Με τιμές και συγκίνηση το ύστατο χαίρε στη Νίτσα Βαρελά

 

Πλήθος συγγενών και φίλων αποχαιρέτησε, το πρωί της Τετάρτης 14-08-2024, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αχαρνών, την ιδρύτρια και επίτιμη Πρόεδρο του Παραρτήματος Αχαρνών του Λυκείου των Ελληνίδων Φανή (Νίτσα) Βαρελά, χήρα του αείμνηστου Δημάρχου Αχαρνών Μιχάλη Βαρελά. 
Στη νεκρώσιμη ακολουθία παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος, οι πρώην Δήμαρχοι Αχαρνών Σπύρος Στριφτός και Παναγιώτης Φωτιάδης, οι Αντιδήμαρχοι Αχαρνών Νίκος Δαμάσκος και Γιώργος Σιδηρόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Δαμάσκος, ο σύζυγος της Αντιπεριφερειάρχου Βασιλικής Καβαλλάρη Θέμος Μαμάκος και εκπρόσωποι πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων της πόλης. Το Δήμο Φυλής εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας Αργύρης Αργυρόπουλος και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού Η ΓΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Σπύρο Μαρίνη και το μέλος του Δ.Σ. Σοφία Κουκούλη. 
Ιδιαίτερες τιμές απέδωσε το παράρτημα Αχαρνών του Λυκείου των Ελληνίδων, με στεφάνι και παραστάτες δύο νέες, ενδεδυμένες με τη νυφιάτικη αρβανίτικη στολή. Επικηδείους, με φωνές παλλόμενες από τη συγκίνηση, εκφώνησαν η Πρόεδρος του παραρτήματος Σίτσα Βενετσάνου και η υπεύθυνη του φιλολογικού τμήματος Μαρία Παπαδάκη. Αμφότερες αναφέρθηκαν με θερμά λόγια στην 42χρονη προσφορά της εκλιπούσας στα πολιτιστικά πράγματα και ιδίως στην αφοσίωσή της για τη διάσωση και την προβολή της ιστορίας και της παράδοσης του τόπου. Συγκίνηση προκάλεσε το κατευόδιο του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Ράπτη, ο οποίος, εκπροσωπώντας το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου κ.κ. Αθηναγόρα, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στο Παράρτημα και παρηγόρησε την οικογένεια και ιδίως τους υιούς της εκλιπούσας Πέτρο και Σπύρο, με τους οποίους τον συνδέει προσωπική φιλία. 
Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, επίσημοι, συγγενείς, φίλοι και οι δύο παραστάτες συνόδευσαν το φέρετρο της Νίτσας Βαρελά, τυλιγμένο με τη σημαία του Λυκείου των Ελληνίδων, στην τελευταία της κατοικία, στο νέο Κοιμητήριο Αχαρνών, όπου ενταφιάστηκε στον οικογενειακό τάφο. Αξιέπαινη ήταν η παράκληση της οικογένειας να ενισχυθεί, αντί στεφάνων, το Κέντρο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες ΑΡΩΓΗ, την οποία μάλιστα απηύθυνε και γραπτώς, με σχετική επιγραφή, δίπλα στο Βιβλίο Συλλυπητηρίων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου