Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αχαρνών

 


Αναδημοσίευση: https://imiliou.gr/

Το απόγευμα της 14ης Αυγούστου 2024 τελέστηκε ο Εσπερινός της θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στις Αχαρνές, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου με τη συμμετοχή των Αρχιμανδριτών Ιωάννου Ράπτη, Γενικού Αρχιερατικού Επίτροπου της Ιεράς Μητροπόλεως, Τίτου Χρήστου, Αρχιερατικού Επίτροπου Φυλής και Αχαρνών, Χρύσανθου Λιόλιου, Μιχαήλ Γιανακέλλου, πλειάδος ιερέων όμορων ενοριών και του διακόνου του Σεβασμιωτάτου π. Αγγέλου Μιχαλοπούλου.

Μέτα την αρτοκλασία ο Σεβασμιώτατος ομίλησε δι’ ολίγων ερμηνεύοντας τον στίχο από τον 103ο Ψαλμό, τον λεγόμενο «Προοιμιακό» που διαβάζεται στην αρχή του Εσπερινού: «Ἀνοίξαντός σου τὴν χεῖρα, τὰ σύμπαντα πλησθήσονται χρηστότητος» ομιλώντας για την χρηστότητα διαχείρισης της δημιουργίας από τον Θεό Πατέρα, ο οποίος δια της σαρκωσεως του Υιού από την Παναγία μας «ἐμπιπλα πᾶν ζῶον εὐδοκίας». Η χρηστότητα-αγαθοσύνη Του δημιουργεί τον καινούργιο Παράδεισο, την Εκκλησία Του, όπου ο κεκοπιακώς άνθρωπος βρίσκει την ανάπαυση και σωτηρία του.

Επηκολούθησε η χειροθεσία σε Οικονόμο του εφημερίου του Ιερού Ναού π. Μιχαήλ Καρ, για την πολλαπλή προσφορά στη διακονία των πιστών της ενορίας. Μέτα τα Απόστιχα ψάλλησαν οι τρεις στάσεις των «Εγκωμίων της Παναγίας» και ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της.

Μέτα την επάνοδο στον Ιερό Ναό συνεχίσθηκε η προσκύνηση της Ιεράς Εικόνος από τους πιστούς που συνέρρεον στον Ιερό Ναό.

Στην ακολουθία παρευρέθησαν ο κ. Στυλιανός Φωτόπουλος, βουλευτής Ανατολικής Αττικής, η κα Βασιλική Καβαλλάρη, αντιπεριφεριαρχης Ανατολικής Αττικής, ο κ. Ευθύμιος Οικονόμου, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αχαρνών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου