Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Το συγκινητικό μήνυμα του Ομίλου Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης “Χρήστος Τσεβάς” για την απώλεια της Νίτσας Βαρελά


Ένας ελάχιστος φόρος τιμής....

Με ειλικρινή πόνο ψυχής θα αποχαιρετήσουμε την Τετάρτη 14/8 και ώρα 11.00 στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αχαρνών την αγαπημένη μας Νίτσα Βαρελά ,μητέρα του Δασκάλου μας Σπύρου Βαρελά (Spiros Varelas)  και σύζυγο του αείμνηστου Μιχάλη Βαρελά,που στάθηκε επάξια δίπλα του βράχος μια ολόκληρη ζωή.

Μια γυναίκα- πρότυπο με υψηλά ιδανικά και τεράστια αγάπη για τον τόπο μας και την παράδοση.Αυτή της η αγάπη την οδήγησε το 1978 να ιδρύσει το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Αχαρνών-το τρίτο της παιδί, όπως ομολογούσε η ίδια αλλά κι όσοι την ήξεραν καλά- στο οποίο διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος με μεγάλη επιτυχία.

 Αγκάλιαζε με στοργή και γνήσιο ενδιαφέρον όλα τα παιδιά που της εμπιστεύονταν οι γονείς και μας εμφυσούσε την αγάπη για την παράδοση αλλά και το ήθος, πράγματα αδιαπραγμάτευτα για εκείνη. 

Το κενό που αφήνει μεγάλο και δυσαναπλήρωτο, ειδικά στη σημερινή εποχή. Όμως αφήνει πίσω παρακαταθήκη το τόσων ετών σπουδαίο έργο της, το παράδειγμα της καθώς και τους δύο άξιους γιους της Σπύρο Βαρελά (Spiros Varelas)  και Πέτρο Βαρελά , τη νύφη της Νατάσσα και τις εγγονές της Μελίνα Βαρελά Μιχαελα Βαρελα ,που είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν στα χνάρια της,όπως κάνουν ήδη. 

Τα θερμά μας συλλυπητήρια σε όλη την οικογένειά της που εδώ και χρόνια είναι και δική μας οικογένεια... 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου