Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

ΣΕΒΑ: Να συνδεθεί εδώ και τώρα το ηλεκτρικό ρεύμα σε σπίτι οικογένειας που χρήζει σταθερής παροχής οξυγόνου!


Αχαρνές 6-7-2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Να συνδεθεί εδώ και τώρα το ηλεκτρικό ρεύμα σε σπίτι οικογένειας με μέλος που χρήζει σταθερής παροχής οξυγόνου!


Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες των συνεπειών της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης και της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή τη φορά θύμα είναι πρώην ελεύθερος επαγγελματίας, διαγνωσμένος με ποσοστό αναπηρίας 87% που έκλεισε την επιχείρησή του λόγω της οικονομικής κρίσης, στον οποίο η ΔΕΗ έχει κόψει το ρεύμα του σπιτιού του από το 2019.


Ο συνάδελφος που ζει λαμβάνοντας το επίδομα της πρόνοιας, επίδομα που δεν ξεπερνά τα 330 ευρώ, αδυνατεί να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες, πόσο μάλλον στις υπέρογκες χρεώσεις των λογαριασμών του ρεύματος. Μάλιστα είναι τέτοια η αναλγησία που χαρακτηρίζει τον πάροχο που αδιαφορεί παντελώς για το γεγονός ότι στην ίδια οικία διαμένει άτομο που χρήζει σταθερής παροχής οξυγόνου, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να ξεσπιτώνεται και να μένει σε συγγενικά πρόσωπα ώστε να μην κινδυνεύει η ζωή του.


Βέβαια οι λαϊκές ανάγκες και ζωή του ανθρώπου πάνε περίπατο όταν μπαίνει στη μέση το κριτήριο του κέρδους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΔΕΗ για να επανασυνδέσει το ρεύμα απαιτεί την άμεση εξόφληση του 30% του υπέρογκου χρέους (15.000) και την αποπληρωμή του υπολοίπου σε 10 δόσεις, πράγμα αδύνατο όταν το μόνο εισόδημα της οικογένειας είναι το επίδομα των 330 ευρώ.


Αυτήν την ζωή επιφυλάσσουν στους μικρούς επαγγελματίες και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα αν κάτι στραβώσει επαγγελματικά ή αντιμετωπίσουμε κάποιο ζήτημα υγείας ( ο συγκεκριμένος συνάδελφος έχει περάσει εγκεφαλικό πέραν άλλων θεμάτων που υπάρχουν).


Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, που δίνουν γη και ύδωρ στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, με φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις, με την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και την «πράσινη μετάβαση» ώστε να μπουχτίζουν με τεράστια κέρδη οι όμιλοι της ενέργειας, την ίδια ώρα που οι εργατικές λαϊκές οικογένειες μαζί με τα άλλα προβλήματα της καθημερινότητας (μισθοί, εργασιακές σχέσεις, ανεργία, φορολογία, πλειστηριασμοί κ.λπ.) έχουν να αντιμετωπίσουν και την ενεργειακή φτώχεια.


Σοβαρές ευθύνες έχει και η Δημοτική Αρχή Αχαρνών που δεν παρέχει κανένα ουσιαστικό μέτρο ουσιαστικής στήριξης των ανέργων και πιο εξαθλιωμένων πάρα μόνο τα ψίχουλα των υποστελεχωμένων και υποχρηματοδοτούμενων «κοινωνικών υπηρεσιών».


Κανένα λαϊκό σπίτι στο σκοτάδι!

Μόνο ο λαός σώζει το λαό!


Καλούμε σε οργάνωση της πάλης μας απέναντι σε αυτήν την βαρβαρότητα, μέσα από τα σωματεία και φορείς της πόλης μας, ώστε να δυναμώσει ο αγώνας μας για να μην υπάρχει λαϊκός άνθρωπος που θα στερείται την πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά όπως η ενέργεια.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 Ιουλίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 στα γραφεία της ΔΕΗ στους Άγιους Ανάργυρους (Ν. Πλαστήρα 103).


Απαιτούμε

  • Την άμεση αποκατάσταση της παροχής ρεύματος στην συγκεκριμένη οικογένεια,

  • Την δυνατότητα μακροχρόνιας ρύθμισης της οφειλής για την οικογένεια ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει και την είσοδο της σύνδεσης στο κοινωνικό τιμολόγιο.




 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου