Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Σάββατο 25 Μαΐου 2024

“Καλοτάξιδο” ευχήθηκε πλήθος κόσμου στην Κική Σαββίδη και στην Ισαβέλλα Ζαμπετάκη για το νέο τους βιβλίο (Για)τί τρώμε;



Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών οι Εκδόσεις “Κριτική” πραγματοποίησαν την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 την παρουσίαση του βιβλίου της συντοπίτισσας μας Κυριακής Σαββίδη και της Ισαβέλλας Ζαμπετάκη (Για)τί τρώμε; – Οδηγός για υγεία και ευεξία

Το βιβλίο παρουσίασαν οι:

– Νίκος Τομαράς, Σύμβουλος – Ψυχοθεραπευτής

– Βασιλική Σγούρα, Ιατρός Μικροβιολόγος

– Στάλω Μεστάνα, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Υπεύθυνη Τμήματος Διαιτολογίας & Κλινικής Άσκησης, Μητροπολιτικό Κολλέγιο

– Κωνσταντίνα Παναγοπούλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Απόφοιτη Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

– Κυριακή Σαββίδη, Διαιτολόγος – Ψυχολόγος Μ.Sc., Ph.D.c / Συγγραφέας του βιβλίου

– Ισαβέλλα Ζαμπετάκη, Δημοσιογράφος / Συγγραφέας του βιβλίου

Με την υποστήριξη της Nutri & Soul

Λίγα λόγια για το βιβλίο και τις συγγραφείς του:

(Για)Τι τρώμε;
Οδηγός για υγεία και ευεξία
Κυριακή Σαββίδη, Ισαβέλλα Ζαμπετάκη
(Εκδόσεις Κριτική, 2024)

Ζούμε σε μια εποχή κατά την οποία οι δίαιτες είναι της μόδας. Το ίδιο και οι κάθε λογής τάσεις που διαμορφώνονται σχετικά με το τι και το πώς πρέπει να τρώμε. Πολλές από αυτές στερούνται επιστημονικής βάσης και μας βάζουν σε άσκοπες διαδικασίες ή, ακόμα, και σε κίνδυνο. Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι αγνοούμε βασικές αλήθειες σχετικά με την αξία της τροφής για το σώμα μας.

Μέσα από 100 ερωταπαντήσεις οι συγγραφείς του πολύτιμου αυτού οδηγού παρέχουν, με τρόπο απλό και κατανοητό, σημαντικές συμβουλές και μυστικά σχετικά με τη διατροφή, όπως: γιατί δεν είναι καλό να συνδυάζουμε τα κορν φλέικς με το γάλα ή το γιαούρτι; Γιατί δεν πρέπει να αυγοκόβουμε την ψαρόσουπα και την κρεατόσουπα; Γιατί δεν είναι και τόσο καλή ιδέα η «πιατέλα» των φρούτων;

Στο τέλος του βιβλίου παρουσιάζονται χρήσιμες και εύκολες συνταγές για κάθε γεύμα κατά τη διάρκεια της μέρας, καθώς και πετυχημένες συνταγές από γνωστούς σεφ. Στις σελίδες του θα βρούμε όλοι τη γνώση και την έμπνευση να επιστρέψουμε σε έναν τρόπο διατροφής που δεν είναι απλά ο «σωστός» αλλά, κυρίως, είναι ένας τρόπος που φέρνει το σώμα και το πνεύμα μας σε ισορροπία.

Η Κυριακή Σαββίδη είναι διαιτολόγος-ψυχολόγος. Είναι υποψήφια διδάκτωρ με ερευνητικό αντικείμενο «Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η σχέση τους με την ψυχοκοινωνική συμπεριφορά και τις διατροφικές συνήθειες παιδιών και εφήβων». Από το 2004 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο διαιτολόγου-ψυχολόγου, όπου παρέχει εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα διατροφής, ενώ συνδυάζει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες με τη συμβουλευτική ψυχολογία και τη συστημική ψυχοθεραπεία σε άτομα και οικογένειες, με στόχο τη συνολική φροντίδα ψυχής και σώματος.

Η Ισαβέλλα Ζαμπετάκη είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Γράφει για θέματα πολιτισμού, γαστρονομίας και τουρισμού στο περιοδικό Κ και τα Ταξίδια της Καθημερινής, στην Athens Voice και στο Αθηνόραμα. Είναι δημιουργός των Tourism Awards, των μεγαλύτερων βραβείων για τον ελληνικό τουρισμό, των Greek Hotel of the Year Awards, των Restaurant 100 και των Estia Awards.

Στην παρουσίαση έδωσαν το παρών ο Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Βασιλική Καβαλλάρη, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Πολιτιστικών, Κοινωνικών Φορέων της πόλης και της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και πολύς κόσμος.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός μα ανάρτησή του στη σελίδα του στο face Book, ανέφερε σχετικά:

Τα δεδομένα στο χώρο της διατροφής και της υγείας μεταβάλλονται διαρκώς και η πόλη μας άνοιξε διάπλατα τις πόρτες της στην ενημέρωση των δημοτών για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Υποδεχτήκαμε στο Δημαρχείο Αχαρνών ένα παιδί της πόλης μας, μια εξαίρετη επιστήμονα την Κική Σαββίδου αλλά και τη δημοσιογράφο Ισαβέλλα Ζαμπετάκη. Η παρουσίαση του βιβλίου τους "(Για)Τι τρώμε;" παρείχε σε όλους μας διαφωτιστικές πληροφορίες και πολύτιμη γνώση για την ευεξία, τη διατροφή και την προαγωγή της υγείας. Τις ευχαριστώ θερμά και εύχομαι το βιβλίο τους να είναι καλοτάξιδο!

Σπύρος Βρεττός


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου