Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ανακοίνωση για τη χορήγηση δελτίων μετακίνησης ΑΜΕΑ σε όλα τα ΚΕΠ του Δήμου Αχαρνών


 

Ο Δήμος Αχαρνών ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα 8 Απριλίου ξεκινούν οι αιτήσεις χορήγησης των δελτίων μετακίνησης ΑΜΕΑ σε όλα τα ΚΕΠ του Δήμου Αχαρνών.


Απαιτούμενα Δικαιολογητικά:

  • Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση του ενδιαφερομένου ή του κηδεμόνα του ή άλλου εξουσιοδοτημένου ατόμου (Χορηγείται στο ΚΕΠ).
  • Φωτοτυπία γνωμάτευσης υγειονομικής επιτροπής στην οποία θα αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και θα αναφέρεται η διάρκεια αυτής, ή γνωμάτευση ΚΕ.Π.Α. (Όσοι διαθέτουν ψηφιακή κάρτα αναπηρίας σε ισχύ με τη σήμανση ΙΙ δεν απαιτείται γνωμάτευση υγειονομικών επιτροπών)
  • Όσοι λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση ΑΜΕΑ από τον ΟΠΕΚΑ, μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση χορήγησης επιδόματος (όπου θα αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας ο αριθμός και η ημερομηνία γνωμάτευσης υγειονομικής επιτροπής και η ημερομηνία λήξης του δικαιώματος λήψης του επιδόματος από το δικαιούχο).
  • Για τους υπηκόους Κρατών εκτός Ε.Ε. που έχουν καταστεί ανίκανοι για εργασία μετά από εργατικό ατύχημα σε ελληνικό έδαφος, απαιτείται Ιατρική Βεβαίωση Νοσηλείας από Δημόσιο Νοσοκομείο, στο οποίο θα βεβαιώνεται η νοσηλεία μετά από το ατύχημα.
  • Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας
  • Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος φορολογικής δήλωσης του προηγούμενου έτους
  • Για νέους δικαιούχους απαιτούνται όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά και επιπλέον δυο πρόσφατες φωτογραφίες. Ειδικά οι δικαιούχοι δελτίου συνοδού, πρέπει να συνυποβάλλουν τρεις ίδιες φωτογραφίες από τις οποίες η μία να επικολλάται στο δελτίο του συνοδού.

Οι δικαιούχοι οι οποίοι, με υπεύθυνη δήλωσή τους, δεν επιθυμούν την προμήθεια του σχετικού δελτίου για το αστικό ΚΤΕΛ αλλά μόνο για το υπεραστικό, δεν υποχρεούνται να προσκομίζουν φορολογική δήλωση.

Οι δικαιούχοι τέλος που υπερβαίνουν το όριο εισοδήματος των 23.000 € ατομικό και 29.000€ οικογενειακό, το οποίο προσαυξάνεται με 5.600€ για κάθε επί πλέον άτομο πέραν του δικαιούχου, που συνοικεί και εξαρτάται από τον φορολογούμενο, αφού αφαιρεθούν τα χρηματικά ποσά που εισπράχτηκαν από τον ΟΠΕΚΑ, ως προνοιακά αναπηρικά επιδόματα, δικαιούνται Δελτίο Μετακίνησης με έκπτωση 50% στις διαδρομές των Υπεραστικών ΚΤΕΛ μόνο.


Για την ανανέωση και την έκδοση νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ ορίζεται ως ημερομηνία έναρξης η 4η - 04 - 2024 και λήξης η 31η - 10 – 2024.


Σημειώνεται ότι οι κάρτες έχουν ισχύ από την ημερομηνία έκδοσής τους και έως την 31/12/2024.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται σε όλα τα ΚΕΠ του Δήμου Αχαρνών.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Κεντρικό ΚΕΠ: 2132060200

ΚΕΠ Αγ. Διονυσίου: 2102467059

ΚΕΠ Κόκκινου Μύλου: 2132048480

ΚΕΠ Αγ.Άννας: 2102315009

ΚΕΠ Ολυμπιακού χωριού: 2102447858

ΚΕΠ Θρακομακεδόνων: 2132140315

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου