Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

H κατσίκα του γείτονα... άρθρο της Βαρβάρας Μπακάλη για τα δεινά του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ στους Θρακομακεδόνες

 

“Ήταν δυο γείτονες σ’ ένα χωριό.
Ο ένας απ’ αυτούς λοιπόν όλο παραπονιόταν στον Θεό επειδή ο γείτονας του είχε κατσίκα ενώ αυτός δεν είχε. Και όσο έβλεπε τον γείτονα του να χαίρεται με την κατσίκα του, τόσο και θύμωνε και ζήλευε περισσότερο.
Εμφανίζεται λοιπόν κάποια στιγμή ο Θεός και του λέει…
- Έλα Τάκη μου, πες μου τέκνο μου κι εσύ τι θέλεις. Ότι ευχή έχεις θα σου την εκπληρώσω. Θέλεις κατσίκα, θέλεις πρόβατα, θέλεις χωράφια, τι θέλεις;
Και απαντά ο Τάκης:
- Θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα μου.”
  Αυτό το θυμόσοφο ανέκδοτο το είχε επαναφέρει στη δημοσιότητα ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος  με το γνωστό του χειμαρρώδη επικοινωνιακό λόγο. Και βέβαια είναι διαχρονικό.
  Κάπως έτσι γίνεται χρόνια τώρα με τον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ στους Θρακομακεδόνες και το δήθεν ...διώροφο προκάτ σπιτάκι της  οδού Καβάλας που  η εκκλησία της Αγίας Τριάδας  του παραχώρησε   για να στεγάσει τις ...έκνομες δραστηριότητές του όπως αγιογραφία, κοπτική - ραπτική, παραδοσιακή χορωδία, φιλανθρωπικά γεύματα σε παιδιά σχολείων Ολυμπιακού Χωριού και Καποτά, παρουσιάσεις βιβλίων και άλλα τινά παρόμοια ..κακουργηματικού χαρακτήρα! Χώρια η ποικιλόμορφη βοήθεια προς την εκκλησία. Ενα εγκαταλειμμένο σχεδόν ερείπιο μεσ' τη μούχλα και τη βρωμιά που οι άνθρωποι του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ  συμμάζεψαν στοιχειωδώς  και συντηρούν ιδίοις εξόδοις και με προσωπική χειρωνακτική εργασία. 
 Οταν το είδαν λειτουργικό κάποιοι ντόπιοι "κύκλοι " αντί να χαρούν και να επιδιώξουν συνεργασία, βυσσοδομούν έκτοτε με απώτερο σκοπό την έξωση της Λαογραφικής Εταιρείας που  αγωνίζεται να κρατήσει ζωντανή την ελληνική παράδοση και συνεισφέρει τα μέγιστα στην πολιτιστική ζωή των Θρακομακεδόνων. Εφτασαν στο σημείο να κατασυκοφαντούν  τον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ  ότι είναι Μ.Κ.Ο. δηλαδή Μη Κυβερνητική Οργάνωση, αποσιωπώντας σκόπιμα ότι είναι Μ.Κ.Ε. δηλαδή Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία αστικού τύπου με καταστατικό και Α.Φ.Μ. όπως χιλιάδες άλλες και να διαδίδουν πως "θησαυρίζει" από τη χρήση του ακινήτου σαράβαλου!!! Και η ειρωνία είναι ότι κάποιοι από τους διαδοσίες δηλώνουν  ευσεβείς χριστιανοί, λησμονώντας  εκείνες από τις 10 εντολές που ορίζουν                                       "-Ου ψευδομαρτυρήσεις κατά του πλησίον σου μαρτυρίαν ψευδή.                           και
 - Ουκ  επιθυμήσεις την οικίαν του πλησίον σου ούτε τον αγρόν αυτού ούτε τον παίδα αυτού ούτε την παιδίσκην αυτού ούτε του βοός αυτού ούτε του υποζυγίου αυτού ούτε παντός κτήνους αυτού ούτε όσα τω πλησίον σου εστί."
 Το λυπηρό είναι ότι τελικά  η Αγία Τριάδα  κάνει έξωση στον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ο οποίος καλείται να εκκενώσει το σπιτάκι  μέχρι τον προσεχή Ιούνιο. Πάλι καλά δηλαδή που δεν τους υποχρεώνουν να φύγουν μεσ' το καταχείμωνο διακόπτοντας βίαια  τα μαθήματα που παρακολουθούν πλήθος συμπολίτες μας! Και αν μεν οι διοικούντες την  Αγία Τριάδα Θρακομακεδόνων έχουν κάποιο  σχέδιο για την άμεση αξιοποίηση του υπόψη ακινήτου  (π.χ. πώληση,  αντιπαροχή) έχει καλώς. Αν όμως υπέκυψαν τελικά στις πιέσεις εκείνων που ενστερνίζονται τη λογική του ανεκδότου για την κατσίκα του γείτονα, είναι κατακριτέοι και θα βρεθούν υπόλογοι στη συνείδηση της κοινωνίας των Θρακομακεδόνων. Πολύ φοβάμαι  ότι ισχύει η δεύτερη εκδοχή.
  Αν και έχω την αίσθηση και μακάρι να κάνω λάθος, πως ο απώτερος σκοπός  κάποιων  κύκλων είναι ο εξοβελισμός του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ και όχι αυτό καθαυτό το ετοιμόρροπο ακίνητο που στεγάζει τις δραστηριότητές του. 
Ελληνεs ,Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" - | FacebookΚρίμα!!!
Βαρβάρα Ταβλαρίδου Μπακάλη


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου