Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Με εξαιρετική επιτυχία ο 9ος Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών


Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ποδηλατών πραγματοποιήθηκε ο 9ος Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών, που διοργανώθηκε από το Δήμο Αχαρνών και το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής. 

Συμμετείχαν ποδηλάτες από : ΠΕΠΑ, ΠΟΔΗΛΑΤΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ, ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ Π.Χ.(ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ), ΑΓΙΟΙ, ΝΥΧΤΟΠΕΤΑΛΙΕΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΡΟΥ, ILION CYCLING TEAM, ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΤΑ ΛΑΜΠΡΙΝΑΚΙΑ, ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ , ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ, ΕΠΙΜΟΝΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΕΥΚΗΣ, ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΩ, ΠΟ. ΦΙ. , VIP , ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ, BIKE FUN.

Πραγματοποιήθηκαν δύο διαδρομές . Η μεγάλη διαδρομή ξεκίνησε από το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών με πρώτη στάση στο Αρχαίο Θέατρο Διονύσου στην Ακρόπολη και ενδιάμεσες στάσεις στις Αχαρνικές Πύλες , Αχαρνική Οδό (Πλατεία Κοτζιά) , στον Θολωτό Τάφο των Αχαρνών (Κόκκινος Μύλος) , στον Τύμβο του Σοφοκλέους (Βαρυμπόμπη) και τερματισμό στο Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών . Η μικρή ξεκίνησε από το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών. με πρώτη στάση στον Θολωτό Τάφο των Αχαρνών (Κόκκινος Μύλος) , δεύτερη στάση στην Αρχαία Οδό (Παράδρομος Αττικής Οδού) , και τερματισμό στο Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών, με στάση στο Δημαρχείο Αχαρνών όπου οι μικροί ποδηλάτες παρακολούθησαν παράσταση Καραγκιόζη από τον Θίασο Σπυρόπουλου.

Κατά την έναρξη των δύο διαδρομών τους ποδηλάτες εμψύχωσαν οι τυμπανιστές της BATALA ATENAS.

Την ασφαλή διακίνηση των ποδηλατών μερίμνησαν η ΠΕΠΑ ,η ποδηλατική ομάδα των Αχαρνών ΝΥΧΤΟΠΕΤΑΛΙΕΣ, η Τροχαία, η Δημοτική Αστυνομία Αθηνών και Αχαρνών και στελέχη του Δήμου Αχαρνών , που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχή έκβαση των δύο διαδρομών με συνοδεία βοηθητικών οχημάτων και ασθενοφόρου.

Παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Χριστίνα Κατσανδρή, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας-Ανακύκλωσης κ. Ευστάθιος Τοπαλίδης, ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.Α. κ. Γιάννης Νίκας , ο κ. Γιάννης Μίχας, διευθύνων σύμβουλος της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Α.Ε., ο κ Γεώργιος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας -Ρέντη, η κ. Εύα Μπάλιου, πρόεδρος του ΕΟΣ Αχαρνών , η κ. Λίτσα Αλεξάνδρου Πανά, Πρόεδρος της ΕΓΕ Αχαρνών , η κ. Ευτυχία Παράσχου πρόεδρος της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών , η κ. Άννα Λουτζάκη ,πρόεδρος του Σ.Υ.Α.Π.Α. , η κ.Μαρία Ναυροζίδου, πρόεδρος Τριτέκνων Ανατολικής Αττικής, με στελέχη των συλλόγων τους καθώς και εκπρόσωποι των Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών και Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Παράρτημα Αχαρνών και η πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Παράρτημα Ν.Ι.Φ.Η.Μ. κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου

Ευχαριστούμε όλους θερμά για την συμμετοχή και την συμβολή τους στην μεγάλη αυτή γιορτή του Πολιτισμού , που για ένατη χρονιά πρόβαλε τις Αχαρνές , το Αρχαίο μας Θέατρο και τον πολιτισμικό πλούτο της πόλης μας πανελλήνια, αφού εκτός όλων των τοπικών μέσων μαζικής επικοινωνίας , που πάντοτε προβάλλουν αφιλοκερδώς τις δράσεις του Επισκηνίου , τα ΝΕΑ και ο Αθήνα 9,84 σε κεντρικές εκπομπές του, πρόβαλαν επίσης αφιλοκερδώς πρόβαλαν αυτή την εκδήλωση .
Ιδιαίτερη μνεία και ευχαριστίες οφείλουμε στην κ. Χριστίνα Μερκούρη , διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής και στις κ. κ. Δώρα Γεωργουσοπούλου και Σταματία Κατσανδρή Αρχαιολόγους και τα λοιπά στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής , που ξεναγήσαν τους ποδηλάτες .Στη στάση στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου μπροστά στο αρχαίο θέατρο Διονύσου η κ. Νατάσα Μαρίνη έδωσε συνοπτικές πληροφορίες στους ποδηλάτες για αυτό το μνημείο, στις Αχαρνικές Πύλες -Αχαρνική Οδό οι ποδηλάτες ενημερώθηκαν από την κ. Μαρία Παπαδάκη, ενώ η ενημέρωση στην Αρχαία Οδό έγινε από την κ. Χριστίνα-Ειρήνη Πουταχίδη , τις οποίες ευχαριστούμε θερμά.

Επίσης εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους εξαίρετους μουσικούς της Λαϊκής Ορχήστρας της ΔΗ.Κ.Ε.Α.και τον αγαπητό Μαέστρο μας κ. Αντώνη Αμπαρτζάκη , για τη μουσική υποδοχή και διασκέδαση των ποδηλατών και τους χορηγούς μας : ΔΗ.Κ.Ε.Α –ΜΒΙΚΕ –- BΙΚΟΣ (ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ-ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ) – ΛΟΤΙΣ ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΑ -- ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ - ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΖΥΜΗ - ΔΙΑΚΑΚΗΣ ΒΑΚΕRΥ - "ΜΙΔΕΣ" ΤΡΟΦΙΜΑ ΕΠΕ. - GMARINOPOULOS – ΒΛΑΣΗΣ ( SERVISE ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ) – ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ - ATHENS PRINT – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ) – LIFE SUPPORT

Όμως είναι βέβαιο ότι χωρίς τη συνδρομή των στελεχών του Δήμου Αχαρνών υπό τον συντονισμό του Προϊσταμένου του Τμήματος Πολιτισμού κ. Νίκου Τσουκλίδη και των εθελοντών του Επισκηνίου με συντονιστή τον κ.Γιάννη Δίελα η επιτυχής έκβαση της απαιτητικής αυτής εκδήλωσης δε θα ήταν εφικτή, γιαυτό και ευχαριστούμε όλους ιδιαίτερα.

Θερμές ευχαριστίες λοιπόν σε όλους και ανανέωση της συνάντηση όλων μας ,για τον 10ο Ποδηλατικό Αρχαιολογικό Γύρο Αχαρνών , την επόμενη χρονιά.

Για το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου