Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μενίδι με μποναμά για τον Άγιο Βλάση




Η αποκατάσταση του Ι.Ν. Αγίου Βλασίου, από το σεισμό του 2019, βρέθηκε στο επίκεντρο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στις Αχαρνές, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023.

Ο Πρωθυπουργός, επανέλαβε, παρουσία του Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα και του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, την εξαγγελία της Κυβέρνησης για διάθεση πίστωσης 2 εκατ. Ευρώ, μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας του στο Ναό. Τόνισε, ακόμα, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, την οποία αποκάλεσε βαθιά λαϊκή, έθεσε στο επίκεντρο των εξελίξεων τις Αχαρνές και το έκανε πράξη με σειρά έργων. Αναφερόμενος στη γενικότερη πολιτική κατάσταση ανέφερε ως πρόταγμα των εκλογών την ανάγκη να κρατηθεί σταθερό το τιμόνι της Χώρας εν μέσω αντίξοων καταστάσεων, όπως το προσφυγικό, τα ελληνοτουρκικά, η πανδημία η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια. Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για το καλύτερο, κατέληξε.

Προσφωνώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός τόνισε ότι πρόκειται για επίσκεψη εν ενεργεία Πρωθυπουργού μετά από πολλά χρόνια. Ανέφερε ότι η επίσκεψη του Πρωθυπουργού αποτέλεσε για τον ίδιο ευκαιρία να τον ευχαριστήσει για τη στήριξη της Κυβέρνησής του προς την πόλη. Στάθηκε στην χρηματοδότηση των δύο αντιπλημμυρικών έργων στα ρέματα Εσχατιάς και Καναπίτσας με πάνω από 120 εκατ. Ευρώ, καθώς και με 30 εκατ. Ευρώ για δύο αντιπλημμυρικά έργα μέσα στο Κέντρο των Αχαρνών. Επεσήμανε την ένταξη του ολιστικού έργου της Λεωφόρου Καραμανλή στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και ανέφερε ότι, με τη βοήθεια της Κυβέρνησης, ο Δήμος Αχαρνών πέτυχε χρηματοδότηση έργων προϋπολογισμού 30 εκατ. Ευρώ από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ.

Καλωσόρισμα στον Πρωθυπουργό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ Πέτρος Μαρίνης. Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού ολοκληρώθηκε με περιοδεία στην Πλατεία και επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο, όπου τον υποδέχθηκε το ΔΣ του Μουσείου και ο Πρόεδρος Γιώργος Φυτάς, του πρόσφερε αναμνηστικό δώρο.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, βουλευτές και κομματικά στελέχη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου