Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Με Αρβανίτικη Παράδοση και λαμπρές τιμές ο εορτασμός του Αγίου Βλασίου – Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του Ναού



Με Αρβανίτικη παράδοση και λαμπρές τιμές προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα εορτάστηκε ο Πολιούχος του Δήμου Αχαρνών Άγιος Βλάσης, το πρωί του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου 2023. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη λιτάνευση της εικόνας, την οποία συνόδεψαν μεγάλος αριθμός Ιερέων και πλήθος πιστών και επισήμων.


Την εικόνα πλαισίωσαν οι Γριζοφόρες και οι τσολιάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Αχαρνών, ενώ τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής που παιάνισαν τον Εθνικό Ύμνο.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Αθηναγόρας και ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός ανακοίνωσαν την ευχάριστη είδηση της έγκρισης χρηματοδότησης για την αποκατάσταση του Αγίου Βλασίου, η οποία παραμονή του εορτασμού αναρτήθηκε στην Διαύγεια, οριστικοποιώντας έτσι τη δρομολόγηση του έργου.

Τις εκδηλώσεις που έκλεισαν με Αρβανίτικους χορούς μπροστά από τον Άγιο Βλάση, υπό τους ήχους της παραδοσιακής ορχήστρας του Σπύρου Μπρέμπου, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, ο Περιφερειάρχης Αττικής, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, υποψήφιοι Βουλευτές, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών και εκπρόσωποι Κοινωνικών και Πολιτιστικών φορέων του τόπου.

Το Λύκειο Ελληνίδων των Αχαρνών σε πρωταγωνιστικό ρόλο, πρόσφερε κέρασμα στην Κεντρική Πλατεία.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου