«Πίτα, κότα το Γενάρη και παπί τον Αλωνάρη» - Μια από τις παλιότερες, γευστικότερες και ξεχασμένες σήμερα μενιδιάτικες συνταγές
Πηγή : Ιστορικό Και Λαογραφικό Μουσείο Αχαρνών
Μια από τις παλιότερες, γευστικότερες και ξεχασμένες σήμερα μενιδιάτικες συνταγές, είναι η πάπια με μπάμιες στο φούρνο. Παραδοσιακά το φαγητό αυτό στο Μενίδι μαγειρευόταν τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδίως ανήμερα της Παναγίας, τον Δεκαπενταύγουστο, με πάπιες που τα περισσότερα σπίτια φρόντιζαν να έχουν καλοθρέψει, τους προηγούμενους μήνες.
Το γευστικό αποτέλεσμα αγγίζει την τελειότητα. Οι καλοψημένες και με υπέροχη κρούστα μπάμιες Μπογιατίου με την μπόλικη φρέσκια ντομάτα και το ντόπιο ελαιόλαδο, συνδυάζονται σε υπέρτατο βαθμό με τα αρώματα, τη γεύση και την λεπτή λιπαρότητα της πάπιας, δίνοντας στο τέλος ένα μοναδικό και ανεπανάληπτο, σχεδόν μεταφυσικό γευστικό αποτέλεσμα.
Την πάπια με μπάμιες μαγείρεψαν οι κυρίες Αναστασία Κατάρα, Φωτεινή Ράπτη και Αναστασία Πουρνάρα.
Τη συνταγή και περισσότερες λεπτομέρειες θα διαβάσουμε στο «ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟ» της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» (Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου