Πηγή: Ιστορικό Και Λαογραφικό Μουσείο Αχαρνών
Από το επιτελείο του ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΥ επιλέχθηκε η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Αχαρνών (Ι.Λ.Ε.Α.) για να παρουσιάσει μέρος της μεγάλης γευσιγνωστικής ιστορίας των Αχαρνών. Μετά από επανειλημμένες επισκέψεις και συσκέψεις με την δημοσιογράφο Βιβή Κωνσνταντινίδου, διαλέχτηκαν δέκα παραδοσιακές αυθεντικές συνταγές, που πήραν σάρκα και οστά μια ζεστή καλοκαιρινή ημέρα του Ιουλίου, στο σπίτι της Μαρίκας Κατάρα – Σουρλαντζή.
Η εμπειρία ήταν μοναδική, η κούραση μεγάλη, όμως το τελικό αποτέλεσμα της βιωματικής μενιδιάτικης κουζίνας ενθουσίασε σε υπερθετικό βαθμό όλους τους παρευρισκόμενους, μέλη και φίλους της Ι.Λ.Ε.Α. Η παλιά γειτονιά γέμισε για πολλές ώρες με νοσταλγικές μυρωδιές και όλα τα μικρά μυστικά των συνταγών αποκαλύφθηκαν μέσα στην κουζίνα.
Μέσα σε γέλια και χαρές και με πολύ φροντίδα το ρεσιτάλ της μαγειρικής κατέληξε στις εξής συνταγές:
Πατσάς μοσχαρίσιος κοκκινιστός στον φούρνο, Μελιτζάνες τουρσί, Κουκιά ξερά με σκορδαλιά, Πιπεριές ξιδάτες στο τηγάνι, Μελιτζάνες τηγανιτές με κόκκινη σάλτσα, Ελιές θρούμπες τηγανιτές με κρεμμύδια, Κολοκυθοκορφάδες λαδερές με ολόκληρα νεαρά λεπτά κολοκυθάκια, Ντόντλιες, ντρόμσες και κρ’μπλιες, Πάπια με μπάμιες στον φούρνο, Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο στον φούρνο. Εννοείται ότι όλα αυτά συνοδεύτηκαν με ζυμωτό ψωμί, ντόπια τυριά και κρασί από μενιδιάτικα αμπέλια.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου