Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Θερμά χειροκροτήματα σε Καματερό και Βριλήσσια για τη La Nona των Υπερφωτισμένων Δήμου Φυλής

 


Τις καλύτερες των εντυπώσεων απέσπασε η θεατρική ομάδα Υπερφωτισμένοι με το έργο «La Nona» σε σκηνοθεσία Γιάννη Γαλανόπουλου, με την υποστήριξη του Δήμου Φυλής, στα Θέατρα Μίκης Θεοδωράκης στο Καματερό και Αλίκη Βουγιουκλάκη στα Βριλήσσια την περασμένη Πέμπτη 7 και Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022.


Η παράσταση στο Καματερό παραλίγο να αναβληθεί λόγω αδιαθεσίας μιας ηθοποιού λίγες ώρες πριν ξεκινήσει και άμεσα έγινε αντικατάσταση από την κόρη του σκηνοθέτη Δήμητρα Ολυμπία Γαλανοπούλου, η οποία παίζει σε όλες τις παραγωγές της ομάδας εδώ και 4 χρόνια.
Φέτος, βοηθάει στα παρασκήνια και γνώριζε το έργο από τις πρόβες. Έτσι, ανταποκρίθηκε άψογα στο ρόλο της 70χρονης Ανυούλας, παρόλο που στην πραγματικότητα είναι μόλις 9,5 ετών, κερδίζοντας επάξια τεράστιο χειροκρότημα στο φινάλε του έργου!


Την επόμενη ημέρα στα Βριλήσσια, σε ένα καταπληκτικό θέατρο, ο θίασος ήταν και πάλι όπως και τις προηγούμενες φορές. Η διαχρονική μαύρη κωμωδία του Roberto Cossa κέρδισε τα γέλια και το δυνατό χειροκρότημα των θεατών, στα πλαίσια του 1ου Αττικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.


Η υπεύθυνη του Φεστιβάλ Τώνια Σταυροπούλου έγραψε για τους Υπερφωτισμένους: "Συγχαρητήρια για την καταπληκτική παράσταση La Νona του Ρομπέρτο Κόσα από την ομάδα " Υπερφωτισμένοι" του Δήμου Φυλής σε σκηνοθεσία του Γιάννη Γαλανόπουλου. Απολαύσαμε μία εκπληκτική "LA NONA" - Γιάννης Γαλανόπουλος - και ένα υπέροχο θίασο με πολύ καλές ερμηνείες. Συγχαρητήρια στην μικρή μας πρωταγωνίστρια Μπράβο, Μπράβο, Μπράβο!!!"

 Βίντεο από την υπόκλιση στα Βριλήσσια


Στους ρόλους του έργου ανταποκρίθηκαν με μεγάλη απήχηση στο κοινό η Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου (Τσίτσο) και ο Σπύρος Μαυρής (Καρμέλο), η Σοφία Γκαραβέλα (Μαρία), η Ισιδώρα Τούντα (Ανυούλα), η Γεωργία Τσώνη (Μάρτα), ο Μιχάλης Οικονομάκος (Δον Φρανσίσκο) και η μικρή Διονυσία Ιωάννα Γαλανοπούλου (αφηγήτρια).


Το κοινό χειροκρότησε θερμά τις μουσικές του Νίκου Γκουβίτσα καθώς και τις χορογραφίες της Μαρίας Μπούκουρη με στοχεία αργεντίνικου τάνγκο.

Οι «Υπερφωτισμένοι», ανεβάζοντας το βίντεο της υπόκλισης και των ευχαριστιών, όπου πέρα από τα χειροκροτήματα ακούγεται και το ατμοσφαιρικό μουσικό θέμα του Νίκου Γκουβίτσα, έγραψαν σήμερα στις σελίδες τους στο Facebook και το Instagram:
Από τη χθεσινή μας παράσταση La Nona στο 1ο Αττικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του Δήμου Βριλησσίων! Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία σε αυτό το ονειρικό θέατρο και για την παρουσία και το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Ήταν μια από τις καλύτερες παραστάσεις μας, γενικότερα, στην ιστορία των Υπερφωτισμένων!
Ευχαριστούμε για την οργάνωση την Τώνια Σταυροπούλου και τον υπεύθυνο της περιοδείας μας, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Φυλής Αργύρη Αργυρόπουλο.

Τελευταία παράσταση στη Μεταμόρφωση, την Τρίτη 12/7 Όσοι δεν κατάφεραν να δουν το έργο στους προηγούμενους σταθμούς της περιοδείας της Nona, μπορούν να το απολαύσουν στη Μεταμόρφωση την Τρίτη 12/7 στις 9 μ.μ., στο Ανοικτό Θεατράκι Σκεπαστού Αττικής Οδού (ακριβώς δίπλα στον σταθμό του Προαστιακού «Μεταμόρφωση» με είσοδο ελεύθερη. Θα είναι η τελευταία παράσταση για την Αττική μέσα στο Καλοκαίρι.

Τέλη Ιουλίου σε Κορινθία και Ηλεία Το «La Nona» έχει ήδη προκριθεί να διαγωνισθεί στο 18ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Κορίνθου, στο υπέροχο νεόκτιστο ανοικτό θέατρο «Ειρήνη Παπά», στο Χιλιομόδι, την Παρασκευή 29 Ιουλίου στις 9 μ.μ., με σκοπό να κερδίσει τις εντυπώσεις αλλά και κάποιο από τα Βραβεία του Φεστιβάλ!

Στη συνέχεια, οι «Υπερφωτισμένοι» για 4ο συνεχόμενο καλοκαίρι θα ξαναβρεθούν στον Σταφιδόκαμπο Ηλείας, τόπο καταγωγής του σκηνοθέτη τους, την Κυριακή 31 Ιουλίου στις 9:30 μ.μ.

Η υπόθεση του «LaNona»

Στην Αργεντινή του 1977 ένα κοριτσάκι ανακαλύπτει στο νέο του σπίτι ένα ημερολόγιο, αφημένο από αυτούς που ζούσαν εκεί πριν... Καθώς το διαβάζει βλέπουμε να ζωντανεύει στη σκηνή η ιστορία της οικογένειας Σπαντόνε. Μια οικογένεια Ιταλών μεταναστών που υποφέρει από την ακατάσχετη λαιμαργία της Nona, μιας 100χρονης γιαγιάς, η οποία καταναλώνει απίστευτες ποσότητες φαγητού, σε σημείο που οδηγεί την οικογένεια σε οικονομικό αδιέξοδο. Όλα τα μέλη της οικογένειας θρέφουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τη Nona, θέλοντας να υποθάλψουν τις δικές τους αδυναμίες και να κρύψουν τους δαίμονες που κατοικούν στην ψυχή τους. Η Nona τρώει τα πάντα και …τους πάντες! Έτσι, η οικογένεια επιχειρεί να ξεφορτωθεί με διάφορους τρόπους το …τέρας! Η Nona μπορεί να θεωρηθεί σύμβολο της εξουσίας βασανίζει και εξοντώνει τους ανθρώπους μέχρι εξόντωσης. Δεδομένου ότι το έργο πρωτοανέβηκε στη διάρκεια μιας από τις πιο αιματοβαμμένες δικτατορίες της Αργεντινής, μπορεί να θεωρηθεί και ως παραβολή της στρατιωτικής εξουσίας. Ο κόσμος που παρουσιάζεται στο La Nona, δυστυχώς, μοιάζει πιο οικείος από ποτέ…

ΔΙΑΝΟΜΗ

Γιάννης Γαλανόπουλος, Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου, Σπύρος Μαυρής, Σοφία Γκαραβέλα, Ισιδώρα Τούντα, Μιχάλης Οικονομάκος, Γεωργία Τσώνη, Διονυσία – Ιωάννα Γαλανοπούλου. ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ Σκηνοθεσία: Γιάννης Γαλανόπουλος

Κείμενο: Roberto Cossa Μετάφραση: Θεόδωρος Εσπίριτου Πρωτότυπη Μουσική: Νίκος Γκουβίτσας Χορογραφίες: Μαρία Μπούκουρη Σκηνικά – Κοστούμια
– Φωτισμοί: Γιάννης Γαλανόπουλος Μακιγιάζ: Ελίνα Τρύφων Κατασκευή Σκηνικών: Δημήτρης Δάλλης Εικαστικά Αφίσας & Προγράμματος: Αλεξάνδρα Γαμπιεράκη Αφίσα & Πρόγραμμα & Φωτογραφίες: Λιάννα Βασιλάρα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μιχάλης Οικονομάκος
Μουσική Επιμέλεια: Γιάννης Γαλανόπουλος Φροντιστήριο: Δήμητρα – Ολυμπία Γαλανοπούλου / Βασιλική Χριστοδουλάκη
Χειρισμός ήχων / Φώτων: Αντώνης Μαστροθανάσης / Μάξιμος Μαυρής Υπεύθυνος Περιοδείας: Αργύρης Αργυρόπουλος

Οι Υπερφωτισμένοι

Δημιουργήθηκαν στα Άνω Λιόσια από τον θεατρικό συγγραφέα, σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιάννη Γαλανόπουλο τον Οκτώβριο του 2018. Μέχρι σήμερα έχουν παρουσιάσει πέντε θεατρικές παραστάσεις ενώ έχουν λάβει Βραβεία Β΄και Γ΄ καλύτερης παράστασης κριτικής επιτροπής και κοινού, Β’ ανδρικού ρόλου, Βραβεία σκηνογραφίας, ενδυματολογίας, χορογραφίας, Επαίνους ερμηνείας αλλά και πρωτότυπου θεατρικού κειμένου στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ του Δήμου Μονεμβασίας και στους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων της Σπερχειάδας. Έχουν παρουσιάσει τις παραστάσεις τους στο θέατρο Πολιτών Περιστερίου, στο Πάρκο Τρίτση, στο Σινέ Ρόδον στον Σταφιδόκαμπο Ηλείας, στο Βορεινό Θέατρο της Ζωφριάς καθώς και στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στις Αχαρνές. Έχουν συνεργαστεί με την Ελένη Γερασιμίδου στο πρωτότυπο έργο του Γιάννη Γαλανόπουλου «Μετασεισμική Ακολουθία ή Πώς την Κάνουν οι Κινέζοι» και τον Γιάννη Ζουγανέλη στο έργο «Εχθροί Εξ Αίματος» του Αρκά. Η ομάδα διαθέτει το δικό της θεατρικό εργαστήρι στα Άνω Λιόσια, στην οδό Πίνδου 71, στην αίθουσα πολιτισμού «Δημήτρης Πετρόπουλος».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου