Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ξεκινά ένα από τα μεγαλύτερα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στον Δήμο Αχαρνών με εγκεκριμένη πίστωση ύψους 8,3 εκατ. Ευρώ


Ένα σημαντικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί για πολλά χρόνια τους κατοίκους του κέντρου των Αχαρνών μπαίνει στην τελική ευθεία επίλυσης μετά την υπογραφή μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού της σύμβασης για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του συλλεκτήριου αγωγού ομβρίων Σ2 και της δεξαμενής ανάσχεσης Δ2. Ένα έργο ζωτικής σημασίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση του κέντρου του Δήμου το οποίο θα συμβάλει στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων που ταλαιπωρούν εδώ και δεκαετίες τους κατοίκου του. Το έργο θα καλύπτει τμήμα του Κεντρικού Μενιδίου με λεκάνη απορροής έκτασης 573,2 στρεμμάτων, έχει μήκος αγωγών 4.519 μ., εξυπηρετείται από 300 περίπου φρεάτια όλων των τύπων και θα ανακουφίσει μεγάλο τμήμα του κέντρου από τα πλημμυρικά φαινόμενα. Ο συλλεκτήριος αγωγός του Σ2-Δ2 θα εκβάλλει στο ρέμα της Εσχατέας με ενδιάμεσο στάδιο την δεξαμενή ανάσχεσης Δ2 συνολικού όγκου 7.400 κυβικών μέτρων



Ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πατούλη για τη στήριξη στην υλοποίηση του έργου ανέφερε: «Η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης των Αχαρνών προχωρά με σταθερούς ρυθμούς, καθώς σήμερα υπογράψαμε με τον Περιφερειάρχη τη σύμβαση για την κατασκευή του αγωγού ομβρίων και της δεξαμενής ανάσχεσης στο κέντρο της πόλης. Ένα πολύ σημαντικό έργο, υψίστης σημασίας, που το αναμέναμε 30 χρόνια και το οποίο θα δημιουργήσει νέες συνθήκες στην καθημερινότητα και την ασφάλεια των πολιτών». Παράλληλα, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους Αντιπεριφερειάρχες Θανάση Αυγερινό και Νίκο Πέππα όπως και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Θανάση Κατσιγιάννη που ως γραμματέας του Δήμου στο παρελθόν είχε ενεργό συμμετοχή τόσο στην εξεύρεση τρόπου για την εκπόνηση της απαραίτητης μελέτης η οποία χρηματοδοτήθηκε από την «Αιγέας» Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου όσο και στην επίσπευση των διαδικασιών για την κατασκευή του έργου.


Με αφορμή την υπογραφή της Σύμβασης ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε: "Στρατηγικός στόχος που κατευθύνει κάθε προσπάθειά μας είναι να καταστεί η Περιφέρεια Αττικής ανθεκτική απέναντι σε πλημμυρικα φαινομενα και ασφαλής για όλους τους πολίτες της. Έτσι και εδώ στις Αχαρνές, έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής, υπογράψαμε σήμερα την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου για την απορροή των υδάτων, προϋπολογισμού 8.350.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο βρισκόταν σε αναμονή για πάνω από 30 χρόνια και το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα. Με την ολοκλήρωσή του, ένα μεγάλο τμήμα του Δήμου, δεν θα ξαναζήσει τις εικόνες του παρελθόντος. Σε αυτό το σημείο, θέλω να συγχαρώ τον Δήμαρχο Σπύρο Βρεττό και τις υπηρεσίες του Δήμου Αχαρνών για την άψογη συνεργασία μας η οποία επιβεβαιώνεται και με την σημερινή υπογραφή, ώστε να μπορούμε να μιλάμε με πράξεις για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που θα ενισχύσει την ασφάλεια και την ανθεκτικότητα της περιοχής. Και βέβαια, να ευχαριστήσω και τα άξια στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας, καθώς και τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα, τον αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής Θ. Αυγερινό, τον κο Κατσιγιάννη, την κα Βλάχου και την κα Κοσμίδη" οι οποίοι με συστηματικό τρόπο εργάζονται για να δρομολογηθούν λύσεις σε σημαντικά προβλήματα στην περιοχή τους.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Θανάσης Αυγερινός, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νίκος Πέππας, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος τεχνικών υπηρεσιών Θανάσης Κατσιγιάννης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Δαμάσκος και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Αχαρνών Κώστας Δαμάσκος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου