Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Αρβανίτικη Παράδοση και Λαοθάλασσα στον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής στο Μενίδι


 


Η αθρόα συμμετοχή κόσμου και επισήμων αλλά και η Αρβανίτικη Παράδοση ήταν τα συστατικά στοιχεία του μεγαλόπρεπου εορτασμού της Ζωοδόχου Πηγής του Δήμου Αχαρνών το πρωί της Παρασκευής 29 Απριλίου 2022, προεξάρχοντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα.

Η λιτάνευση της σεπτής εικόνας αμέσως μετά την Πανηγυρική θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι του ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης, με προπομπό την Φιλαρμονική του Δήμου Αχαρνών και συνοδεία πλήθους επισήμων, ιερέων και ευσεβών Χριστιανών, κινήθηκε σε δρόμους της πόλης γύρω από την Κεντρική Πλατεία, για να καταλήξει μπροστά στον Πολιούχο ιερό Ναό του Αγίου Βλασίου.

Φιλόξενος οικοδεσπότης ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, αντάλλαξε θερμές ευχές με εκπροσώπους του Κοινοβουλίου, της Περιφέρειας, της Αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας, κορυφαίων κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων του τόπου καθώς και με δεκάδες συνδημότες.

Αληθινά στολίδια της λαμπρής γιορτής οι Γριζοφόρες και οι Τσολιάδες του Λυκείου Ελληνίδων των Αχαρνών που συνόδεψαν την εικόνα.

Ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός εξάλλου του φετινού εορτασμού αποτέλεσε, η αναβίωση του παραδοσιακού πανηγυριού με τον χορό των Γριζοφόρων μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Βλασίου, με το Λύκειο Ελληνίδων των Αχαρνών να πρωταγωνιστεί!

Ακολουθεί χαρακτηριστικό βίντεο από τη λιτάνευση της εικόνας και πλούσιο φωτορεπορτάζ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου