Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών για τον πόλεμο στην Ουκρανία

 


Το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση ψηφίσματος για τον πόλεμο στην Ουκρανία αφού έλαβε υπόψη το σχέδιο που κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Καμπόλης Οδυσσέας επικεφαλής της παράταξης «ΑΧΑΡΝΕΙΣ - ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» και μετά τις τροποποιήσεις και τις προσθήκες που προτάθηκαν από το Σώμα του Δ.Σ.


Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών:

-Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αχαρνών καταδικάζει κατηγορηματικά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εκφράζοντας παράλληλα την αμέριστη συμπαράστασή του στον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας και στους χιλιάδες ομογενείς μας που κατοικούν στην περιοχή εδώ και αιώνες, τονίζοντας ότι έχουμε απέναντί μας τον Πρόεδρο Πούτιν και το καθεστώς του και όχι τον φίλο ρωσικό λαό.

-Η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών, προφανώς και της Ουκρανίας, αποτελεί θεμελιώδη αρχή για την Ελλάδα που διαχρονικά καταδικάζει κάθε παραβίαση των βασικών αρχών που προβλέπονται από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους δικαιολογία για την επίθεση σε μια ανεξάρτητη χώρα.

-Η επίκληση του Διεθνούς Δικαίου δεν μπορεί να γίνεται επιλεκτικά. Οι ηγεσίες ΕΕ και των ΗΠΑ έχουν ευθύνες για την κλιμάκωση της κατάστασης με τα λάθη αλλά και τις στρατηγικές επιλογές τους. Η ανοχή, η παθητικότητα των αμερικανικών και ευρωπαϊκών ηγεσιών απέναντι στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και η συμμετοχή τους στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας το 1999, μαρτυρούν το υποκριτικό τους ενδιαφέρον.

-Οι τραγικές εξελίξεις στην Ουκρανία αποδεικνύουν για άλλη μια φορά, ότι οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για το μοίρασμα σφαιρών επιρροής και ενεργειακών πόρων, οι κάθε είδους εθνικισμοί και τα γεωπολιτικά σχέδια των ισχυρών απειλούν ξανά τον κόσμο με καταστροφή.

-Ο πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας δεν μπορεί να φέρει τίποτα άλλο εκτός από καταστροφή για τους δύο λαούς, αλλά και για όλη την Ευρώπη, με σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία και στο όποιο κεκτημένο των δημοκρατικών δικαιωμάτων, της πολυφωνίας και του Πολιτισμού, όπως φαίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, με την αναβίωση του ψυχροπολεμικού κλίματος αποκλεισμών και διώξεων ακόμη και στην Τέχνη.

-Ως Δήμος Αχαρνών, ενώνουμε τη φωνή μας για να σταματήσει άμεσα αυτός ο πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης που έχει τραγικές συνέπειες για τη ζωή των αμάχων, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Κοινότητας που ζει στην Ουκρανία και απευθύνει έκκληση να γίνει σεβαστό το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και να σταματήσουν άμεσα οι επιθέσεις κατά του αμάχου πληθυσμού. Να γίνουν σεβαστά τα αυτονόητα δικαιώματα ζωής και ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών και της Ελληνικής ομογένειας στα εδάφη της Ουκρανίας.

-Τα συμφέροντα της Ελλάδας και του ελληνικού λαού είναι με το στρατόπεδο της Ειρήνης, 4 της συνεννόησης, στη βάση σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των αποφάσεων του ΟΗΕ.

-Κάθε ώρα που περνάει επιδεινώνεται η ανθρωπιστική κρίση, διογκώνονται οι προσφυγικές ροές. Ο αριθμός των προσφύγων σύμφωνα με καταγραφή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έχει ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια.

-Ο Δήμος Αχαρνών ήδη έχει συμβάλλει στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληττόμενο λαό της Ουκρανίας, εκφράζοντας έμπρακτα την αμέριστη αλληλεγγύη μας προς τα θύματα του βάρβαρου αυτού πολέμου.

Διαβάστε το κείμενο του ψηφίσματος: 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου