Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ: ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


 
Τον περασμένο μήνα, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης (και δικηγόρος των φαρμακοβιομηχανιών )πέρασε στην Βουλή τροπολογία (σε άσχετο νομοσχέδιο που έφερε το Υπουργείο Μεταφορών) με την οποία καταργεί την δυνατότητα συνταγογράφησης από ιδιώτες ιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, εξετάσεις διαγνωστικές και φαρμακευτικής αγωγής για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας αναφέρει ότι τούτο προτείνεται από το Υπουργείο Υγείας έτσι ώστε να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη που πληρώνει το Κράτος.

Το αποτέλεσμα είναι:

α) Να συνωστίζονται οι ανασφάλιστοι (και τα μέλη των οικογενειών τους) στα κοβιντοποιημένα νοσοκομεία, διότι μόνο στα δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας (που έχουν μετατραπεί σε εμβολιαστικά κέντρα) μπορούν να απευθύνονται οι ανασφάλιστοι.

β) Να επιβαρύνονται τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και κέντρων υγείας και

γ) να ταλαιπωρούνται οι ανασφάλιστοι προσπαθώντας να κλείσουν ραντεβού, και πότε, στις παραπάνω δομές υγείας.

Αυτός ο παραλογισμός και η αναλγησία της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη που συμπλέει με τα συμφέροντα των φαρμακοβιομηχάνων και μάλιστα σε περίοδο υγειονομικής κρίσης, δεν έχει όρια.

Θυμίζουμε ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 είχε νομοθετήσει πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των περίπου 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων, «έσβησε» περίπου 30 εκατομμύρια βεβαιωμένα στην ΑΑΔΕ από νοσήλεια ανασφάλιστων στα νοσοκομεία και άλλα 120 περίπου εκατομμύρια που επρόκειτο να βεβαιωθούν την περίοδο 2011-2015. Αυτά ήταν τα έμμεσα οικονομικά «θύματα» των Μνημονίων.

Θυμίζουμε επίσης ότι τον Μάρτιο του 2019 η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (παρά τις αντιδράσεις των φαρμακοβιομηχάνων) που έβλεπαν τις επιστροφές (CLOW BACK) τους προς το Κράτος, όταν αυξάνεται η φαρμακευτική δαπάνη να αυξάνονται και τα κέρδη τους , πλέον να μειώνεται, έφερε ρύθμιση που επέτρεπε την συνταγογράφηση φαρμάκων, διαγνωστικών εξετάσεων και θεραπευτικών πράξεων για ανασφάλιστους και λοιπές ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, από όλους τους πιστοποιημένους στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ιατρούς.

Πιστεύαμε ως Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όταν φέρναμε νομοθεσία προς ψήφιση στη Βουλή, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους εν μέσω Μνημονίων, ότι η ΝΔ ως αντιπολίτευση θα είχε την ευαισθησία να την ψηφίζει.

Αντίθετα διαψευστήκαμε όχι μόνον εμείς αλλά διαψεύστηκαν και οι ψηφοφόροι της και δη μεγάλη μερίδα μικρομεσαίοι (που μερικοί δημοσιολόγοι τους αποκαλούν και νοικοκυραίους) αφού εφαρμόζει, ως Κυβέρνηση τώρα, ιδεοληπτικά αντικοινωνική πολιτική.

Πχ ο Τομεάρχης του τμήματος Υγείας της ΝΔ τότε, όταν ψηφίζαμε την ίδρυση των ΤΟΜΥ (τοπικές μονάδες υγείας) τον Αύγουστο του 2017, ως σύμβουλος στην Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), μας έλεγε ότι «θα φάμε Χ». Τώρα με εκατόμβες απωλειών ανθρώπινων ζωών λόγω Covid19, η Κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας πλήρως και κατά γράμμα την νεοφιλελεύθερη συνταγή, αρνείται πεισματικά, να επιτάξει ιδιωτικά νοσηλευτήρια και να επιστρατεύσει υπηρεσίες ιδιωτικές προς όφελος και υγειονομική θωράκιση της κοινωνίας.

Για τις Ο.Μ Αχαρνών

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου