Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Συγκλονιστική πρεμιέρα για την παράσταση ΛΕΙΠΕΙΣ.. στο Από Μηχανής Θέατρο, με τη Ράνια Παπαδάκου


 




Tην επίσημη πρεμιέρα μιας συγκλονιστικής παράστασης είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021. Με τον μονολεκτικό τίτλο “Λείπεις..” να περιγράφει έναν μονόλογο-πραγματεία για τη ζωή, μέσα από τα μάτια μιας απελπισμένης γυναίκας. Που το μόνο που έχει σχέση με την Ελπίδα είναι το όνομά της, καθώς προσπαθεί, μέσα στο πέρασμα του χρόνου, να αναλύσει το φαινόμενο της ζωής, όχι σαν δώρο, αλλά σαν αφόρητο βάρος που της προκαλεί η προσπάθεια να ανεξαρτητοποιηθεί από τους άλλους.

Έχοντας, από παιδί, επιβάλει στον εαυτό της μια ιδιότυπη καραντίνα, ξάφνου, η Ελπίδα διαπιστώνει, έντρομη, πως της έχει γίνει απαραίτητος ένας άλλος άνθρωπος. Και για να πολεμήσει αυτή την ανεξήγητη έλξη φτάνει στην παραφορά. Γιατί, τελικά, όπως έγραψε ο Αριστοτέλης, ο άνθρωπος είναι ον που ζει από τη φύση του σε πόλη και ότι όποιος είναι από τη φύση του και όχι λόγω τυχαίων συνθηκών άπολις είναι ή αχρείος ή ανώτερος από τους κοινούς ανθρώπους.

Πατώντας γερά πάνω στο εμπνευσμένο και διεισδυτικό κείμενο του καταξιωμένου συγγραφέα και ηθοποιού Βασίλη Ρίσβα και μέσα από την σκηνοθετική ματιά της Μπέσυ Μάλφα η ηθοποιός Ράνια Παπαδάκου δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας.

Η ταλαντούχα ηθοποιός, αξιοποιώντας με υποκριτική δεινότητα τα πλούσια εκφραστικά της μέσα, ξετυλίγει πάνω στη σκηνή του από Μηχανής Θεάτρου, το κουβάρι ενός δράματος. Αναγκάζει τους θεατές να κρατήσουν την ανάσα τους, καθώς βλέπουν μπροστά στα μάτια τους την απόλυτη συντριβή.

Το δράμα κορυφώνει η μουσική που έγραψαν για το έργο οι Σκιαδαρέσες, δύο πολυτάλαντα παιδιά που δείχνουν ότι μπορούν να δικαιώσουν την πλούσια οικογενειακή κληρονομιά.

Δίκαια η παράσταση καταχειροκροτήθηκε από ένα μοναδικό κοινό που συγκροτούσαν άνθρωποι οι οποίοι έχουν προνομιακή σχέση με το θέατρο ή τις παραστατικές τέχνες, γενικότερα. Χειροκρότημα που αποτελεί καλλιτεχνική παρακαταθήκη για την Ράνια Παπαδάκου και τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης, η οποία, δικαιωματικά, θα καταταχτεί στις καλύτερες της σεζόν.

Ερμηνεύει η Ράνια Παπαδάκου

Συντελεστές

Κείμενο: Βασίλης Ρίσβας

Σκηνοθεσία: Μπέσυ Μάλφα

Σκηνικά-κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα

Πρωτότυπη Μουσική: Σκιαδαρέσες

Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης

Βοηθός σκηνοθέτη: Βατζώλης Ανδρέας

Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Trailer: Στέφανος Κοσμίδης

Γραφιστική επιμέλεια: Gridfox.gr

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Μια παραγωγή του Από Μηχανής Θεάτρου


Από Μηχανής Θέατρο

Κάτω Σκηνή

Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο

Τηλέφωνο: 210 5232097

Έναρξη: Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Δευτέρα & Τρίτη 21:00

Τιμές Εισιτηρίων:

Κανονικό:15€

Μειωμένο (Φοιτητικό/Ανέργων/ΑμεΑ): 12€

Προπώληση εισιτηρίων: Viva

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου