Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Προσποιούνταν τους αστυνομικούς και έκλεβαν ηλικιωμένους – Τους χτυπούσαν και τους απειλούσαν



Πηγή: https://www.newsit.gr/

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε συμμορία που διέπραττε συστηματικά ληστείες και κλοπές από σπίτια ηλικιωμένων στα Μεσόγεια Αττικής και συγκεκριμένα στο Κορωπί.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν σε Παιανίας Ζεφύρι και Αχαρνές μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, τρία άτομα, ηλικίας 33, 19 και 20 ετών, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Παράλληλα, στη συμμορία συμμετείχαν και άλλα δύο άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Οι κατηγορούμενοι από τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό ληστείες και κλοπές. Συγκεκριμένα απογευματινές και βραδινές ώρες με ένα αυτοκίνητο μεγάλη ιπποδύναμης ξεκινούσαν από το Ζεφύρι και το Μενίδι, με στόχο κυρίως οικισμούς στο Κορωπί Αττικής. Στη συγκεκριμένη περιοχή αναζητούσαν σπίτι όπου έμεναν ηλικιωμένοι.

Μόλις εντόπιζαν το σπίτι που ήθελαν έμπαιναν σε αυτό, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, με χειρουργικές μάσκες, κουκούλες και φορώντας γάντια στα χέρια, παραβιάζοντας την είσοδο.
Τους απειλούσαν με μαχαίρια

Στις περιπτώσεις των ληστειών, συμπεριφέρονταν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, με ιδιαίτερη σκληρότητα σε ηλικιωμένους, τους οποίους ακινητοποιούσαν είτε με χρήση σωματικής βίας είτε απειλώντας τους με μαχαίρια. Ένας από τους δράστες τους επιτηρούσε, ενώ οι υπόλοιποι ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας.

Σημειώνεται, επίσης, ότι στις κλοπές που έκαναν προσποιούντο τους αστυνομικούς, προκειμένου να μπουν σε σπίτι ηλικιωμένων.

Φεύγοντας από τα σπίτια των ηλικιωμένων οι δράστες έκρυβαν τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων ή έκοβαν τα καλώδια του σταθερού τηλεφώνου για να μην γίνει επικοινωνία με την Αστυνομία. Όσον αφορά στις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Από τις αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των ληστών βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας, πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων, κοσμήματα, ρολόγια, κατάλληλα τροποποιημένο διαρρηκτικό εργαλείο, πλήρως λειτουργικό σύστημα καταγραφής βιντεοληπτικού υλικού με εξωτερικές κάμερες ασφαλείας και το χρηματικό ποσό των 385 ευρώ.

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν 6 ληστείες και 3 περιπτώσεις κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την εγκληματική δράση της συμμορίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου