Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ντού σε πιάτσες ναρκωτικών… Από Αθήνα ως Ζεφύρι – Λιόσια – Μενίδι


Πηγή: https://www.protothema.gr/

Εντυπωσιακή επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας - Δείτε εικόνες

Μια πρωτοποριακή επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα με συνδρομή της ΟΠΚΕ, της ΔΙ.ΑΣ και πεζών περιπολιών, με τη χρήση κρυφών καμερών τοποθετημένων μέχρι και σε κουτιά αναψυκτικών, drones και μεταμφιεσμένων αστυνομικών, είχε ως αποτέλεσμα το ξεδόντιασμα δύο συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών που χρησιμοποιούσαν το μετρό και τον σταθμό Αττικής για να ρίχνουν τις ουσίες στις πιάτσες των εξαρτημένων.


Το protothema.gr παρουσιάζει καρε – καρέ την επιχείρηση μέσα από τη δικογραφία που έφθασε στην εισαγγελία αποκαλύπτοντας εικόνες που σοκάρουν και προβληματίζουν.

Το γιγαντιαίο σχέδιο που στηνόταν για δύο ολόκληρους μήνες και σε επίπεδο συλλήψεων κράτησε 48 ώρες, στήθηκε μετά από 180 επώνυμες καταγγελίες κατοίκων και φορέων της περιοχής στο Τ.Α Αγίου Παντελεήμονα που αφορούσαν τη διακίνηση ναρκωτικών και μικροκλοπές στον ΗΣΑΠ και στις οδούς Νερούτσου, Μιλήτου, Λιοσίων, Αδμήτου, Μενεσθέως, Ευαλκίδου, και Σωζοπόλεως.

Τα λαγωνικά του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών - Υποδιεύθυνση Περιπολιών, την ΟΠΚΕ Αγίου Παντελεήμονα, ομάδες ΔΙΑΣ και τα πληρώματα της Άμεσης Δράσης που έλαβαν μέρος στην εντυπωσιακή επιχείρηση, μετά από βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου, ενήργησαν καταγραφές δραστηριότητας με σταθερές και φορητές κάμερες καθώς και με drone από διπλωματούχους χειριστές του Τ.Α Αγίου Παντελεήμονα, οι οποίες επέτρεψαν να χαρτογραφηθεί επαρκώς η διακίνηση στην περιοχή.

Ανάλυση των εικόνων


Από την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού και τη χαρτογράφηση προέκυψαν ότι στην εστία διακίνησης στον ΗΣΑΠ Αττική και τις οδούς που περιβάλλουν το σταθμό, δραστηριοποιούνται ομάδες και μεμονωμένοι διακινητές, σημαντική μερίδα των οποίων τυγχάνουν και οι ίδιοι χρήστες. 

Μάλιστα κατέγραψαν την προσέλευση 324 διακριτών χρηστών, από τους οποίους μια πολύ μικρή μερίδα διακινούσαν ηρωίνη, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και χάπια. Για να καταστεί εφικτό να διαπιστωθεί, ποιοι πωλούν ουσίες και ποιοι όχι, όλοι οι εξαρτημένοι χαρτογραφήθηκαν με κωδικούς αριθμούς, σε στιγμιότυπα.

Όπως προέκυψε καταφτάνουν στο σημείο μέσω των σταθμών ΗΣΑΠ και Μετρό Αττική, των λεωφορειακών γραμμών, πεζοί και με δικά τους οχήματα. Οι εξαρτημένοι προμηθεύονται ουσίες είτε από άτομα που κατεβαίνουν σε στάση λεωφορείου με αφετηρία τις Αχαρνές, Άνω Λιόσια και Ζεφύρι, είτε από άτομα που προσεγγίζουν στο χώρο πεζά από άλλες περιοχές, όπως η Ομόνοια που βρίσκεται μόλις δυο στάσεις μακριά.

Οι ουσίες δεν πωλούνται με συγκεκριμένη τιμή ανά συγκεκριμένη ποσότητα, αλλά αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης, δηλαδή στο σημείο πραγματοποιείται αυτό που αποκαλούν οι χρήστες ως «παζάρι».




Πρωτοβουλίες από την Ασφάλεια Αγίου Παντελεήμονα

Το υλικό από τις παρακολουθήσεις δείχνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τιε εικόνες εξαθλίωσης των εξαρτημένων με την αντιμετώπιση του φαινομένου, όπως λένε και οι ίδιοι οι αστυνομικοί, να χρίζει υποστηρικτικών μέτρων.

Για το λόγο αυτό, το Τ.Α Αγίου Παντελεήμονα σε εθελοντική βάση, θα οργανώσει δωρεά με τη συμμετοχή αστυνομικών της υπηρεσίας προκειμένου αγοραστεί και διανεμηθεί υγειονομικό υλικό (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, rapid test) καθώς και καινούρια ρούχα - υποδήματα, σε όλους τους εξαρτημένους που καταγράφηκαν στην εστία διακίνησης, θα γίνει επικοινωνία με τον ΟΚΑΝΑ προκειμένου να εντατικοποιηθούν τα θεραπευτικά μέτρα, ενώ θα ληφθούν μέτρα προκειμένου να σταματήσουν οι καθημερινές αντιπαραθέσεις μεταξύ επιβατών, κατοίκων και χρηστών, ειδικά στο ζήτημα της χρήσης ουσιών στις εισόδους των πολυκατοικιών και στο υπόστεγο του ΗΣΑΠ. 

Τέλος θα πραγματοποιηθεί επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου κινητό συνεργείο να μεταβαίνει μια φορά την εβδομάδα στην εστία διακίνησης για τη διενέργεια rapid test.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου