Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

'Εξαλλος ο ΣΕΒΑ με το Κρατικό αλαλούμ για το ωράριο των Καταστημάτων και την απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Δήμο Αχαρνών ...

... ζητά να τηρηθεί ο νόμος και να ακολουθηθούν οι οδηγίες του Δήμου



Το ΔΣ του ΣΕΒΑ δηλώνει την πλήρη δυσαρέσκεια την δική μας και των συναδέλφων μας για τον πλήρη εμπαιγμό που παίχτηκε στις πλάτες μας σχετικά με το ωράριο λειτουργίας που ισχύει στον Δήμο μας και την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Από την μία το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε και δόθηκε στην δημοσιότητα το Σάββατο 30/1/2021 με προγενέστερη ημερομηνία (29-1-2021), από την άλλη οδηγία δική σας που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 29/1/2021 δημιούργησαν πλήρη σύγχυση τόσο στις επιχειρήσεις μας, στους καταναλωτές, στην Δημοτική Αρχή όσο και στα αρμόδια όργανα στις Αχαρνές για το τι πραγματικά ισχύει.

Ανακοίνωση του Δήμου Αχαρνών, καθώς και οδηγία που μας δόθηκε τηλεφωνικά από τον Δήμο ανάγαγε το σχετικό ΦΕΚ σε πλήρη ισχύ κάθε άλλης ανακοίνωσης. Εκ τούτου ακολουθούμε τις οδηγίες του Δήμου.

Σε επικοινωνία όμως με το τηλεφωνικό κέντρο της Γραμματείας σας το απόγευμα της 1ης Φεβρουαρίου, δεχθήκαμε επίθεση για την τοποθέτηση μας και αφού δηλώσαμε την ιδιότητά μας, όταν τους προαναφέραμε όλα τα παραπάνω, μας τονίστηκε σε έντονο ύφος ότι ισχύει ότι είχε ανακοινωθεί την Παρασκευή, παραβλέποντας τα όσα αναφέρονται στο σχετικό ΦΕΚ απόφαση αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.:6877/2021, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 341/Β/29-1-2021.

Ρωτάμε εύλογα λοιπόν. Γιατί δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι κρατικοί μηχανισμοί έτσι ώστε να μας ενημερώσουν υπεύθυνα να γνωρίζουμε τι πρέπει να ακολουθήσουμε; Γιατί το μπαλάκι μεταξύ σας πρέπει να παιχτεί στις δικές μας πλάτες; Γνωρίζετε τι πρόβλημα έχετε δημιουργήσει σε χιλιάδες πολίτες με την πολιτική των περιοριστικών μέτρων χωρίς τη λήψη κανενός ουσιαστικού μέτρου προστασίας που μήνες τώρα σας ζητάμε; Σας ήταν δύσκολο στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί σας να σκύψετε στο πρόβλημα έτσι ώστε να λυθεί και όχι να ακολουθήσετε αυταρχική ρητορική του αποφασίζομε και διατάζομε;

Είμαστε ο επίσημος φορέας έκφρασης χιλιάδων επιχειρήσεων στην περιοχή μας που τα βγάζουν ήδη δύσκολα λόγω των εφαρμοσμένων πολιτικών όλα αυτά τα χρόνια και απαιτούμε τον σεβασμό από πλευράς σας μέσα σε αυτή την δύσκολη συγκυρία που περνάμε. Γιατί είναι ξεκάθαρο ότι το μάρμαρο πάλι το πληρώνουν οι μικρές επιχειρήσεις όσον αφορά την διαχείριση της πανδημίας, πιο έντονα στον Δήμο μας, ενός Δήμου με έντονες παθογένειες όλα τα χρόνια .

Την ίδια ώρα που τα μεγάλα μάρκετ μόνο κερδισμένα βγήκαν από όλο αυτό και ακολουθούν ευνοϊκότερη αντιμετώπιση, παραμένουν τα ερωτηματικά πώς είναι δυνατόν να μην έχουν ενημερωθεί οι μικροί επαγγελματίες που δίνουν μάχη για να επιβιώσουν και την ίδια στιγμή οι μεγάλοι επιχειρηματίες να έχουν λάβει αναλυτική ενημέρωση για το ότι θα λειτουργούν κανονικά μέχρι τις 8.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την εδώ και τώρα επίσημη απάντηση σας με υπογραφή Υπουργού και κανενός αλλουνού για το τι πραγματικά ισχύει για εμάς και αν υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση για τις υπεραγορές που δραστηριοποιούνται εδώ. 

Περιμένουμε την απάντηση εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας λειτουργίας των καταστημάτων μας σήμερα στο email μας αρχικά και εγγράφως άμεσα με όποιον τρόπο κρίνουμε από κοινού.

Δηλώνουμε ρητά ως φορέας ότι θα ακολουθήσουμε ότι θεωρούμε σκόπιμο για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών μας απέναντι σε όποιον προσπαθήσει το αντίθετο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου