Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ανακοίνωση ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αχαρνών για το αιφνίδιο lockdown στο Δήμο Αχαρνών


 
Με αφορμή την εφαρμογή αυστηρού τοπικού lockdown στο Δήμο των Αχαρνών, η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Το αυστηρό lockdown που επιβάλλεται στο Δήμο των Αχαρνών αποτελεί μια νέα δύσκολη πραγματικότητα που δεν μπορεί να μην προβληματίζει και να μην ανησυχεί όλους τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες της περιοχής μας. 

Αποτελεί σοβαρή προϋπόθεση για την ανακοπή διάδοσης του κορονοϊού ή πρακτική απόδειξη αποτυχίας εφαρμογής, τήρησης και ελέγχου των ήπιων μέτρων πρόληψης και προστασίας που εφαρμόζονταν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα; 

Αυτό είναι το βασικό ερώτημα στο οποίο ζητά απάντηση η τοπική κοινωνία των Αχαρνών, η οποία από σήμερα καλείται να εναρμονιστεί με τους αυστηρούς κανόνες, περιστέλλοντας δραστικά την πάσης φύσεως ανθρώπινη δραστηριότητα εντός των χρονικών ορίων που θέτει για μια τουλάχιστον εβδομάδα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιάς. 

Η δημοτική αρχή και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας οφείλουν να ενημερώσουν ενδελεχώς την τοπική κοινωνία για τα δεδομένα βάσει των οποίων πάρθηκε μία τέτοια απόφαση για τις Αχαρνές. 

Η σημασία που αποδίδεται στις ευθύνες που τυχόν υφίστανται, δεν είναι αμελητέα για κανέναν καθώς όλοι ως πολίτες θα επωμιστούμε το κόστος αυτής της εξέλιξης. Σαφέστατα, οι ευθύνες δεν είναι μονάχα δημοτικές, είναι και κρατικές δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων που διακρίνουν την πληθυσμιακή σύνθεση της περιοχής μας και το είδος της οικονομικής και επαγγελματικής δραστηριότητας που λαμβάνει χώρα στις Αχαρνές. 

Υπενθυμίζουμε πως στην ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών υφίστανται σοβαρές προϋποθέσεις υγειονομικής κάλυψης των συμπολιτών μας που δεν έχουν αξιοποιηθεί προς ώρας. Από τη μία, η μονάδα υγείας της Α.Ε.Μ.Υ Α.Ε που βρίσκεται στο χώρο του Ολυμπιακού Χωριού και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με τις επίμονες προσπάθειες του πρώην Βουλευτή Αττικής Γιάννη Δέδε είχε προχωρήσει σε προγραμματική συμφωνία από τα μέσα του 2019 για την ένταξή της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η οποία όχι μόνο δεν υλοποιείται από τη ΝΔ, αλλά καταστρατηγείται συστηματικά προκειμένου να επιστρέψει στο πρότερο καθεστώς που εξανάγκαζε τους πολίτες να πληρώνουν για την παροχή υπηρεσιών υγείας. Από την άλλη, η αδυναμία της προηγούμενης δημοτικής αρχής να υλοποιήσει τη σύσταση των Τοπικών Μονάδων Υγείας που καθιέρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με το Ν.4486/2017 και να ενισχύσει με τον τρόπο αυτό, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που έχει τόσο ανάγκη, ο τόπος μας. Νόμος που ακόμα, βρίσκεται εν ισχύ και μπορεί να αποτελέσει για τη νυν δημοτική αρχή σημαντικό πλεονέκτημα και ουσιαστικό εργαλείο άμεσης και αποτελεσματικής περίθαλψης των συμπολιτών μας που θα συμβάλλει ταυτόχρονα, στην ελάφρυνση του νοσοκομείου έργου και της δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας της ευρύτερης περιοχής μας. 

Επιπλέον, η επέκταση διενέργειας των rapid test, η λειτουργία δημοτικών και δημόσιων υπηρεσιών προς αποσυμφόρηση του εμπορικού κέντρου της πόλης, ο τρόπος επανεκκίνησης της εκπαιδευτικής κοινότητας, η ασφαλής εξυπηρέτηση από τα δημόσια μέσα μεταφοράς των πολιτών, η καλύτερη επιτήρηση των μέτρων προφύλαξης, καθώς και η έναρξη των εμβολιασμών πιθανότατα να σηματοδοτούσαν μια διαφορετική από τη σημερινή κατάσταση. 

Όλα αυτά όμως και αρκετές άλλες παράμετροι πρέπει να συνυπολογιστούν στο σχεδιασμό συνδυαστικών μέτρων διαφύλαξης της δημόσιας υγείας στις Αχαρνές, ως αντίδοτο στην υφιστάμενη οριζόντια και γενικευμένη αναστολή της κοινωνικής δραστηριότητας. Το επόμενο χρονικό διάστημα δεν θα είναι μόνον κρίσιμο για την υγεία των συμπολιτών μας, θα είναι εξίσου σοβαρό για την οικονομία των Αχαρνών, τον κόσμο της εργασίας και της επιχειρηματικότητας. 

Ο άμεσος και αποδοτικός συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων οφείλει να δώσει σε μία βδομάδα από σήμερα, την απάντηση στο αιφνίδιο τοπικό lockdown προκειμένου να επιστρέψει στις Αχαρνές, η αισιοδοξία και η ελπίδα για τη χαμένη της κοινωνική κανονικότητα». 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου