Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Αχαρνών για το αυστηρό lockdown στο Μενίδι και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

« Καλή η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Αχαρνών να αποφύγει την κατακραυγή, αλλά δεν πιάνει.» 

Ο Δήμαρχος Αχαρνών 24 ώρες από τη στιγμή που ο ίδιος ανακοίνωσε τα νέα περιοριστικά μέτρα που η Κυβέρνηση πήρε για το Δήμο μας, αποφάσισε να το παίξει «λιοντάρι» και να εμφανίσει μια επιστολή με την οποία ζητάει τώρα την άρση των μέτρων. Είναι φανερά μια κίνηση για να αποφύγει την κατακραυγή από τη δίκαιη αγανάκτηση που έχει ευρύτερος εργατικός - λαϊκός κόσμος στο Μενίδι που μετά από τόσους μήνες εγκλεισμού η κατάσταση είναι χειρότερη αντί να γίνεται καλύτερη. 

Ακόμα και τώρα, ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή δεν ψελλίζουν κουβέντα για τα ουσιαστικά μέτρα που τώρα πρέπει να παρθούν για την προστασία της υγείας του λαού μας. 

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Αχαρνών δε λέει κουβέντα για τα μέτρα προστασίας στους μεγάλους χώρους δουλειάς και την απουσία κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών εκεί που αντικειμενικά υπάρχει πρόβλημα. Δεν βγάζει άχνα για την άθλια κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για την υποστελέχωση και υποβάθμιση του μοναδικού Κένρου Υγείας του Δήμου μας. Μένει άφωνος για τους απαράδεκτους όρους που οι μαθητές επέστρεψαν στα σχολεία τους. 

Η Δημοτική Αρχή θέλει να κρυφτεί, αλλά τα έργα και ημέρες της είναι πεισματάρικα. Και εξηγούμαστε: 

Είναι η Δημοτική Αρχή που τα στελέχη της έκλειναν τους υπολογιστές τους για να μην τοποθετηθούν και να μην ψηφίσουν ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. 
Είναι η Δημοτική Αρχή που σε συνθήκες πανδημίας αφήνει εργαζόμενους του Δήμου μας χωρίς τα απαραίτητα που πρέπει να τους χορηγούνται για την προστασία της υγείας τους. 
Είναι η Δημοτική Αρχή που κρύβεται συνεχώς σε συνεχής παραστάσεις διαμαρτυρίας Συλλόγων και Σωματείων (όπως πχ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής ο Σωκράτης) για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής. 
Είναι η Δημοτική Αρχή που μαζί με την Κυβέρνηση ανοίξανε την πρωτοβάθμια εκπαίδευση αλλά δεν ανανέωσαν τις συμβάσεις 45 καθαριστριών με αποτέλεσμα να μένουν τα σχολεία χωρίς τη στοιχειώδη καθαριότητα εν μέσω πανδημίας. 
Είναι η Δημοτική Αρχή που έχει αφήσει αναπάντητα 3 Υπομνήματα με τις δίκαιες διεκδικήσεις των μικρών επαγγελματιών της πόλης μας που ο ίδιος ο Σύλλογός τους κατέθεσε στη Δημοτική Αρχή. Ενώ δύο φορές αρνήθηκε να συζητηθεί ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για την ουσιαστική στήριξη των μικρών επαγγελματιών της πόλης. 
Είναι η Δημοτική Αρχή που τη στιγμή που τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι στο κακό τους χάλι, παραχωρεί στο ΚΤΕΛ Κορίνθου για 3χρόνια!!! μια τεράστια έκταση στο Ολυμπιακό Χωριό που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του λαού μας, και τη μετατρέπει σε «νεκροταφείο» λεωφορείων. 

Και η λίστα δεν έχει τελειωμό. 

Η άρνηση της πραγματικότητας για την εξέλιξη της πανδημίας, θεωρίες συνωμοσίας και ψευδείς ειδήσεις (ίδιες που ακούστηκαν και στη Δυτική Αττική) που διαδίδουν συγκεκριμένες ομάδες και αναπαράγει ο Δήμαρχος Αχαρνών στην επιστολή του, έχουν σκοπό να αθωώσουν τους πραγματικούς ενόχους που είναι Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή Αχαρνών. 

Ο λαός και οι εργαζόμενοι του Μενιδίου, είναι ώρα να βγουν στο προσκήνιο και να διεκδικήσουν όλα αυτά που σήμερα είναι αναγκαία για την υγεία μας, το εισόδημά μας και τις ζωές μας. 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση 
Οι δημοτικοί σύμβουλοι 

Βασίλης Τοπαλλιανίδης 
Παναγιώτα Αγγελοπούλου 
Τάσος Τραβασάρος 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου