Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Η θέση του ΣΕΒΑ για το lockdown στο Μενίδι - Ζητά ουσιαστικά μέτρα στήριξης των μικρών επαγγελματιών για την επόμενη μέρα


 

Οι ανάγκες μας, δεν χωρούν στο «κρεβάτι του Προκρούστη» 
Κυβέρνησης - Δημοτικής Αρχής Αχαρνών! 
Ουσιαστικά μέτρα στήριξης των μικρών επαγγελματιών 
για να μείνουμε όρθιοι την επόμενη μέρα. 

Για άλλη μια φορά παρακολουθούμε την Κυβέρνηση να καταφεύγει στην εύκολη λύση της έντασης των περιοριστικών μέτρων, θέτοντας και τον Δήμο μας σε κατάσταση «σκληρού lockdown». Την ίδια στιγμή βέβαια δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο αντιμετώπισης των πραγματικών αιτιών της διασποράς του κορονοϊού. 

Δεν έχει επιβάλει ως όφειλε εντατικούς ελέγχους στους μεγάλους χώρους δουλειάς (εργοστάσια, supermarket), παρ’ ότι εκεί εστιάζουν οι επιστήμονες το μεγάλο πρόβλημα αλλά και ο ίδιος ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας που ομολόγησε ότι εκτός από τα κρούσματα παίζει ρόλο και η κινητικότητα που έχουν οι διάφορες περιοχές, όπως το Μενίδι όπου καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι από όλη την Αττική πηγαινοέρχονται στους χώρους εργασίας τους. 

Δεν ενίσχυσε τις δημόσιες συγκοινωνίες όπου καθημερινά υπάρχει απίστευτος συνωστισμός, με τα μέσα να γίνονται κινητές υγειονομικές βόμβες. 

Δεν θωράκισε το Κέντρο Υγείας του Δήμου Αχαρνών, αναγκάζοντας δεκάδες χιλιάδες συνδημότες μας να αναζητούν λύση για το οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας είτε σε πολύ απομακρυσμένα και εξίσου υποβαθμισμένα νοσοκομεία, είτε βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη απευθυνόμενοι σε ιδιώτες γιατρούς. 

Για τους παραπάνω λόγους είναι που και οι μικροί επαγγελματίες του Μενιδίου γινόμαστε τα εύκολα θύματα του Κυβερνητικού Προκρούστη, του συνεχούς «άνοιξε-κλείσε», ζώντας καθημερινά στην αβεβαιότητα για το μέλλον των επιχειρήσεων και του εισοδήματός μας. 

Πόσο μάλλον που ήδη τα χρέη σε ενοίκια, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, εφορία κλπ μας περιμένουν συσσωρευμένα στη γωνία, ενώ ακόμα και το μέτρο του click away, δεν αποτελεί παρά «παρηγοριά στον άρρωστο» για τις μικρές συνοικιακές επιχειρήσεις που δεν έχουν την υποδομή για να το υποστηρίξουν και βρίσκονται άοπλες απέναντι στον ανταγωνισμό των μεγάλων e-shops. 

Από κοντά και η Δημοτική Αρχή Αχαρνών που μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, αρκέστηκε στην επίκληση της ατομικής ευθύνης καλώντας μας «να τηρήσουμε τα προβλεπόμενα μέτρα με σύνεση και σοβαρότητα». Τη στιγμή που δεν έχει απαντήσει σε τρία (3) υπομνήματα του Σ.Ε.ΒΑ. με τα δίκαια αιτήματα των επαγγελματιών της πόλης μας και πόσο μάλλον που δεν τα έχει φέρει καν σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Το ΔΣ του ΣΕΒΑ μεταφέροντας τις ανησυχίες των συναδέλφων μας μικρών επαγγελματιών της περιοχής μας δηλώνουμε ότι θα σταθούμε δίπλα τους στην προσπάθεια των επόμενων ημερών που θα είμαστε ανοιχτοί να καλύψουμε μέρος των απωλειών του προηγούμενου διαστήματος. Ταυτόχρονα το μυαλό μας παραμένει στους συναδέλφους μας επαγγελματίες όπως π.χ. της εστίασης και όχι μόνο, που συνεχίζουν να ζουν το μαρτύριο των κλειστών καταστημάτων. Συνεχίζουμε να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε συνάδελφο που αντιμετωπίζει ζητήματα επιβίωσης, ώστε όλοι μαζί να ορθοποδήσουμε την επόμενη μέρα. 

Ταυτόχρονα καλούμε σε επαγρύπνηση τις επόμενες μέρες και ζητάμε από τους συναδέλφους να έρχονται σε άμεση επαφή είτε για ζητήματα κατασχέσεων, πλειστηριασμών κλπ, είτε για άδικα πρόστιμα σε σχέση με την λειτουργία των καταστημάτων. 

Καλούμε σε μαζική εξόρμηση με τα αιτήματά μας, την Πέμπτη 21/1, στις 12μ.μ. στην Πλατεία του Αγ. Βλάση και εν συνεχεία στις 13:00μ.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας και παράδοση των αιτημάτων μας και των υπογραφών που έχουμε συγκεντρώσει στην Δημοτική Αρχή. 

Συνεχίζουμε όλοι μαζί να αγωνιζόμαστε για μέτρα στήριξης των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων της περιοχής μας, σε πείσμα όσων θεωρούν τα δικαιώματά μας περιττό κόστος. 

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Β.Α.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου