Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

H άποψη του Αντιδημάρχου Αχαρνών Μιχάλη Βρεττού για το τοπικό lockdown


Aν όχι απαραίτητα εκπροσωπώντας τη Δημοτική Αρχή, σίγουρα όμως εκπροσωπώντας την ιδεολογία μου και ακόμα περισσότερο τις Αρχές μου, θέλω να εκφράσω την άποψή μου και τις προτάσεις μου για τα τελευταία γεγονότα που αφορούν ΚΑΙ το τοπικό lockdown.

Είναι δύσκολο να κρίνεις αποφάσεις και ειδικά όταν αφορούν τη δημόσια υγεία. Επαναλαμβάνω για να μη γίνει παρεξήγηση: ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.
Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε στα συναρμόδια Υπουργεία να επιβληθεί στην πόλη μας τοπικό lockdown.
Δεν είμαι σε θέση να κρίνω την επιστημονική σκοπιά από την οποία λήφθηκε η απόφαση, είμαι όμως βέβαιος πως αυτό έγινε με αρκετά πρόχειρο τρόπο και μη λαμβάνοντας υπόψη όλα τα κριτήρια. Το ίδιο πρόχειρα που αντιμετώπιζε τα προηγούμενα πολλά χρόνια τον Δήμο μας, η εκάστοτε Κυβέρνηση. Είτε αφορά στις υποδομές, είτε αφορά στην απαξίωση που επιβάλουν τα πανελληνίου βεληνεκούς μέσα (τηλεοπτικά και ηλεκτρονικά) με ότι αυτό συνεπάγεται.
Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που βρισκόμαστε στη Διοίκηση, προσπαθούμε να ορθοποδήσουμε. Αγωνιζόμαστε να βρούμε τα βήματά μας σε ένα δρόμο τόσο κακοτράχαλο που πολύ πιθανόν αν δεν είχαμε την όρεξη, το μεράκι και την αγάπη που έχουμε γι αυτό που υπηρετούμε, αρκετοί να τα είχαν παρατήσει.
Αυτά που έχουμε καταφέρει μέσα σε 16 μήνες είναι σπουδαία και βάζουν επιτέλους το Δήμο μας σε τροχιά ανάπτυξης.
Η Περιφέρεια Αττικής αλλά και η ίδια η Πολιτεία, βλέποντας αυτήν την προσπάθεια, δείχνουν πλέον μια συμπάθεια και αυτό φαίνεται από τη συνεργασία που έχουμε αλλά και από τον προγραμματισμό των έργων για τα επόμενα χρόνια.
Με το τελευταίο γεγονός θεωρώ πως έγινε πισογύρισμα. Όχι απλά γιατί είναι μία κίνηση χωρίς λογική η οποία καταστρέφει κυριολεκτικά την τοπική οικονομία, αλλά λόγω κυρίως του τρόπου με τον οποίο έγινε. Βιαστικά και χωρίς καμία οργάνωση και ενημέρωση. Αντί να ενισχύσει το κράτος την εξωστρέφειά μας, μας κλείνει στην βαθειά απομόνωση.
Οι Αχαρνές δεν είναι ένα χωριό κάπου στο χάρτη.
Είναι ένας Αρχαίος Δήμος στον οποίο οφείλει πολλά η πολιτεία, το κράτος, ακόμα και η Δημοκρατία μας. Δε θα επεκταθώ σ’ αυτά, όμως θα σταθώ στο γεγονός ότι η αντιμετώπιση ήταν τόσο πρόχειρη που το πλήγμα που δημιουργήθηκε θα έχει τρομερά αρνητικές συνέπειες.
Τους προηγούμενους μήνες, η Δημοτική Αρχή βρέθηκε εν μέσω πανδημίας να χειρίζεται πρωτόγνωρες καταστάσεις και σε συνεργασία με τους δημότες μας τα καταφέραμε και μείναμε υγιείς. Μείναμε σπίτια μας, μείναμε ασφαλείς αλλά μείναμε και ενωμένοι.
Τις τελευταίες ώρες αυτό το τελευταίο τίθεται υπό αμφισβήτηση. Αρκετοί δημότες μας, δείχνουν να είναι διχασμένοι ακολουθώντας κάποιες ακραίες φωνές και παρασυρόμενοι από λαϊκά ερείσματα κινδυνεύουν να χαλάσουν ότι δημιουργήσαμε τους τελευταίους μήνες. Και πιστέψτε με, το γκρέμισμα είναι πιο εύκολο από το χτίσιμο.
Μα αλήθεια, πόσο κακοπροαίρετος μπορεί να είναι κάποιος για να διαδίδει ότι ήταν ευθύνη του Δημάρχου το τοπικό lockdown;
Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι για να πετύχουμε τον στόχο μας. Ο στόχος είναι ένας και δεν είναι δικός μου ή δικός σου. Είναι δικός μας. Και ο στόχος είναι το καλό του τόπου!
Συνεχίζουμε λοιπόν την προσπάθεια να στρέψουμε τα βλέμματα των ειδικών στην πόλη μας και να δουν την αδικία που υπάρχει.
👉Ζητάμε να αρθούν τα μέτρα και αν κρίνει σκόπιμο, να φροντίσει η Πολιτεία να περιορίσει κάποια ομάδα που θεωρεί «κόκκινη» και όχι όλη την πόλη. Αυτό απαραίτητα πρέπει να συμβεί και σε ότι αφορά την παραβατικότητα.
Εξάλλου, αυτή είναι η δουλειά της. Και όχι να μας βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι.
👉Ζητάμε καθημερινή ενημέρωση για τα ενεργά κρούσματα καθώς και τις κινήσεις που γίνονται για να περιοριστούν.
👉Ζητάμε έκτακτη μη επιστρεπτέα χρηματοδότηση από το κράτος κατευθείαν προς τα καταστήματα της πόλης μας που πλήττονται βάναυσα και μάλιστα ακριβώς την ίδια περίοδο που ανοίγουν όλα τα καταστήματα της Ελλάδος.
👉Ζητάμε τη συνέχιση όλων των μέτρων ενίσχυσης της αγοράς εργασίας αλλά και των εργαζομένων.
Βασικά, όλα τα παραπάνω δεν τα ζητάμε μόνο, τα απαιτούμε!
Στέκομαι δίπλα στον Σπύρο Βρεττό σε αυτόν τον αδιάκοπο και άχαρο αγώνα που κάνει για να αρθούν τα μέτρα και να αποκατασταθεί η αδικία για την πόλη μας. Είναι ο Δήμαρχος που δε φοβάται να εκτεθεί για το καλό της πόλης και του αξίζουν συγχαρητήρια. Η μέχρι τώρα πορεία του έχει δείξει πολλά.
Με κάθε ειλικρίνεια θα πω και τώρα αυτό που λέω πάντα.
Το ότι σέβομαι τους νόμους του κράτους δε σημαίνει ότι θα πάψω να προασπίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις τα συμφέροντα του Δήμου Αχαρνών. Την πόλη μας θα έπρεπε να τη ζηλεύουν και όχι να τη λοιδορούν.
Οι Αχαρνές πρέπει να γίνουν Υπερήφανος Δήμος.
Αυτό πρέπει, αυτό θέλουμε και θα το πετύχουμε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου