Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΡΝΩΝ: Συμπαραστεκόμαστε στους Αγώνες των Μικρομεσαίων και των Εργαζομένων

 

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια διπλή, καταστροφική κρίση, την υγειονομική και την οικονομική. Η κυβέρνηση δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη 2η φάση της πανδημίας, ενώ δεν θέλησε να στηρίξει τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και επιχειρηματίες παρά με ημίμετρα, διογκώνοντας τις υποχρεώσεις τους στο άμεσο μέλλον. Όσο για τους εργαζόμενους ,τους οδήγησε στη μαζική ανεργία και στη φτωχοποίηση.

Ο Δήμος μας, η πόλη μας δοκιμάζεται σκληρά. Ο τζίρος των καταστημάτων και των επιχειρήσεων έχει πέσει κατά 65%- 70%, ενώ προβλέπεται ότι το 25% περίπου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων οδηγείται σε οριστικό κλείσιμο.

Την ίδια ώρα οι υποχρεώσεις και τα χρέη των μικρομεσαίων επιχειρηματιών αυξάνονται συνεχώς, ενώ η ανοιχτή απειλή των κατασχέσεων και οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας που προβλέπει ο νέος πτωχευτικός και κώδικας μοιάζει εφιαλτική.

Δεν πρόκειται ούτε για αμέλεια ούτε για παραλείψεις και λάθη της κυβέρνησης.

Βρισκόμαστε στο πρώτο στάδιο που προβλέπει το σχέδιο Πισσαρίδη για τη μαζική εξόντωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (που κάποιοι κυβερνητικοί χαρακτήρισαν ως ζόμπι), ώστε να ελέγξουν ολοκληρωτικά την Αγορά οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Για τους λόγους αυτούς στηρίζουμε τον αγώνα του ΣΕΒΑ της πόλης μας για να αποτραπεί η ολική καταστροφή της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των συμπολιτών μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μέσα από τις προγραμματικές του θέσεις προτείνει:

- να μετατραπεί άμεσα το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση

- να καλυφθούν εξ ολοκλήρου οι ασφαλιστικές εισφορές και να στηριχθούν οι μισθοί των εργαζομένων για τη διατήρηση των θέσεων και των σχέσεων εργασίας

- να ρυθμισθούν οι οφειλές που δημιουργήθηκαν στην πανδημία με κούρεμα της βασικής οφειλής . Αναγκαία η διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στην εποχή της πανδημίας .

Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμπαρασταθούν και να αγωνισθούν ώστε να αποτραπεί μια καταστροφή που θα σημαδέψει το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου