Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Σύμπραξη στον Δήμο Αχαρνών μεταξύ των παρατάξεων «Αχαρνές Υπερήφανος Δήμος» και «ΔΕΚΑ»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Πρακτικό σύμπραξης με την παράταξη της Δημοτικής Αρχής του Σπύρου Βρεττού υπέγραψαν σήμερα (14/9) ο επικεφαλής της παράταξης «ΔΕΚΑ» Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι. Με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την κυβερνησιμότητα στους Δήμους οι δύο μεγαλύτερες παρατάξεις θα λειτουργούν πλέον ενιαία εντός της προγραμματικής τους σύγκλισης. 

Πρόκειται για μια ιστορικής σημασίας σύμπραξη, η οποία πέραν της ουσιαστικής της σημασίας για τη λειτουργία του Δήμου, λειτουργεί και ως αφετηρία μιας νέας εποχής για την Αυτοδιοίκηση σε ευρύτερο πλαίσιο. Η συνένωση χωρίς στενά κομματικά ή παραταξιακά εμπόδια αποτελεί ανέκαθεν την απαίτηση κάθε τοπικής κοινωνίας με γνώμονα το καλό της πόλης, κάτι που επεσήμαναν τα μέλη των δύο παρατάξεων. Με δεδομένο το πνεύμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και συνεισφοράς μακριά από εγωισμούς, ιδιοτέλειες και στείρες αντιπαραθέσεις καλλιεργείται ένα ιδανικό κλίμα στο οποίο μπορεί να ευδοκιμήσει η πρόοδος, η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός. 

Σε δηλώσεις τους ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός και ο κ. Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκαν στις συνομιλίες που έγιναν με ειλικρινείς προθέσεις και τόνισαν πως θα εργαστούν με αποκλειστικό γνώμονα την επίλυση των προβλημάτων της πόλης και της βελτίωσης της καθημερινότητας κάθε δημότη. 

Σπύρος Βρεττός: Μία σύμπραξη ουσίας, μια τεράστια ευκαιρία για την πόλη 

Στην αρχική τοποθέτηση ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είναι μια ιστορική στιγμή. Οι δύο μεγαλύτερες Δημοτικές Παρατάξεις των Αχαρνών ενώνουν τις δυνάμεις τους και συμπράττουν προς όφελος της πόλης και των δημοτών της. Θέλω να ευχαριστήσω τον Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο, με τον οποίο μιλήσαμε πολλές φορές και αντιληφθήκαμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Η αγωνία όλων μας για το μέλλον αυτής της πόλης ουσιαστικά μας οδηγεί σήμερα στην υπογραφή του πρακτικού σύμπραξης. 

Είναι μια σύμπραξη ουσίας , αλλά και μια τεράστια ευκαιρία και είμαι πεπεισμένος πως θα οδηγήσει σε εξαιρετικά αποτελέσματα. Ο νόμος το επιτρέπει, οι συνδημότες μας το ζητούν, εμείς το κάνουμε πράξη. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και τις γνώσεις μας με κοινό στόχο και σκοπό σε πλαίσια ισοτιμίας. 

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και των δύο παρατάξεων που τόσο θετικά είδαν αυτή τη σύμπραξη και αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια, τους συνεργάτες μου που ένα χρόνο τώρα δουλέψαμε σκληρά και να καλωσορίσω τους καινούριους συνεργάτες. 

Δεν είχα φανταστεί ποτέ στην πολιτική μου διαδρομή ότι θα βρισκόμουνα σήμερα σε μια τέτοια θέση, είναι μεγάλη τύχη για μένα, είναι πρωτόγνωρο για τον Δήμο Αχαρνών. Οι δύο μεγαλύτερες παρατάξεις του Δήμου ενώνονται και εκπροσωπούν την πλειοψηφία του Αχαρναϊκού λαού. Είναι πολύ σπουδαίο το εγχείρημα. Υπερήφανοι δημιουργούμε ένα καλύτερο αύριο». 

Π. Αναγνωστόπουλος: Δίνουμε ένα μήνυμα μοναδικό, ιστορικό για την πόλη μας 

Ο κ. Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος από τη δική του πλευρά τόνισε: «Με τον Δήμαρχο Σπύρο Βρεττό έχουμε μια κοινή διαδρομή ετών η οποία καταλήγει σε μια μέρα, η οποία όπως ανέφερε είναι ιστορική. Ιστορική γιατί - όπως ακριβώς περιέγραψε - οι δύο μεγαλύτερες παρατάξεις παραμερίζουν ενδεχομένως εγωισμούς, φιλοδοξίες και οδηγούνται πλέον από ένα στόχο, που είναι το κοινό καλό. Είναι επιλογή μας αυτή και είμαστε εδώ για να προσφέρουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από οποιαδήποτε θέση. 

Αυτές τις μέρες διεξήχθησαν συζητήσεις σε πολύ καλό κλίμα, με πολλή δημιουργική διάθεση και απόλυτη ειλικρίνεια. Διαπιστώσαμε πως μπορούμε να δούμε την κατάσταση από την ίδια όχθη του ποταμού. Του ποταμού που πλέον δεν γυρίζει πίσω, γιατί δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε. Οποιαδήποτε άλλη πορεία δεν θα είναι καταστροφική για τη δική μας πολιτική εξέλιξη, αλλά θα είναι καταστροφική για τον τόπο μας. 

Εμείς αυτή τη στιγμή δίνουμε ένα μήνυμα που είναι μοναδικό, είναι πρωτοφανές και ιστορικό για την πόλη μας. Είμαι βέβαιος πως είμαστε εδώ για να γράψουμε ιστορία με Δήμαρχο τον Σπύρο Βρεττό και να δουλέψουμε όλοι ούτως ώστε αυτή η ιστορία να γραφτεί με χρυσά γράμματα. Έχουμε τη δυνατότητα την πορεία των τελευταίων ετών να την αλλάξουμε και να τη βάλουμε σε άλλη τροχιά. Δήμαρχε, αγαπητοί συνάδελφοι, σας ευχαριστώ πραγματικά, ελπίζω σε μια παραγωγική και δημιουργική διαδικασία». 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου