Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, που εδρεύει στις Αχαρνές επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός


Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, που εδρεύει στο Δήμο Αχαρνών, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Βρεττός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης κ. Νίκο Δαμάσκο. Το ΕΚΕΑ διαδραματίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη μάχη κατά του κορονοϊού, καθώς εκεί διενεργούνται εργαστηριακές εξετάσεις για τη διάγνωση των κρουσμάτων.

Ο κ. Βρεττός ενημερώθηκε για την υλικοτεχνική υποδομή του Κέντρου από τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Κατσίβελα και εν συνεχεία ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του από τον Επιστημονικό Διευθυντή ιατρό – αιματολόγο κ. Κωνσταντίνο Σταμούλη. Είχε δε την ευκαιρία να διαπιστώσει τον υπερσύγχρονο εξοπλισμού του Κέντρου, αλλά και να ενημερωθεί για τον πολυδιάστατο ρόλο του κατά τη διάρκεια της κρίσης με τη μαζική τέλεση μοριακών ελέγχων αίματος και την έκδοση αποτελεσμάτων σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης δεν έκρυψε το θαυμασμό του για το έργο που γίνεται, εκφράζοντας παράλληλα τη χαρά του που ένα τόσο σημαντικό Κέντρο έχει την έδρα του στο Δήμο Αχαρνών. Δεσμεύτηκε δε πως θα σταθεί αρωγός του Κέντρου και των ανθρώπων του που προσφέρουν σημαντικό έργο στη δημόσια υγεία και τους ευχαρίστησε γι’ αυτό.


Μετά το τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός δήλωσε σχετικά: «Κύριε πρόεδρε, καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή σας φιλοξενία σε αυτόν εδώ τον εξαιρετικό χώρο. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που αυτό το κέντρο βρίσκεται στο Δήμο μας, είναι ένα στολίδι, ένα κόσμημα. Έχω εντυπωσιαστεί από την ξενάγηση που μας κάνατε σήμερα», τόνισε για να αναφερθεί στη λειτουργία του ΕΚΕΑ: «Τα πλέον υπερσύγχρονα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας βρίσκονται εδώ. Το Κέντρο εξυπηρετεί σχεδόν όλη την Ελλάδα και πραγματικά χαίρομαι που υπάρχει ένας αξιόλογος πρόεδρος, ο οποίος έχει διάθεση εξωστρέφειας. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα. Σε μόλις λίγες εβδομάδες αντιμετώπισε την κρίση του κορονοϊού και εξόπλισε τα εργαστήρια, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται και να εξυπηρετούν όλα τα νοσοκομεία ανά την Ελλάδα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και για το Κέντρο και για τον πρόεδρό του. Έχουμε και θα έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία στο μέλλον, γιατί βλέπω ότι εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος και έχουμε διάθεση αυτό το Κέντρο να θεμελιωθεί, όπως του αξίζει και να αναγνωριστεί κατ’ αρχήν από όλους τους δημότες των Αχαρνών, που δεν το ξέρουν και πρέπει να μάθουν ότι βρίσκεται εδώ, αλλά και από όλη την Ελλάδα. Πρέπει να γίνει ευρύτερα γνωστή η δράση αυτού του κέντρου. Πραγματικά πρόεδρε, μένω εντυπωσιασμένος από τα νέα εργαστήρια που έχετε φτιάξει εδώ σε λίγες μόλις εβδομάδες και σας εύχομαι καλή δύναμη στο έργο σας. Εμείς ως Δήμος θα είμαστε δίπλα σας και μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα».         

Από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος του Κέντρου κ. Παναγιώτης Κατσίβελας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη συνεργασία, λέγοντας: «Σήμερα είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί ο Δήμαρχος της περιοχής μας κ. Βρεττός επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε και να δείξουμε τις τελευταίες εξελίξεις που υπάρχουν, όσον αφορά το ΕΚΕΑ. Θέλω προσωπικά να τον ευχαριστήσω ιδιαιτέρως για το ένθερμο ενδιαφέρον που έχει δείξει όλο αυτό τον καιρό, που εγώ είμαι πρόεδρος στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Η συνεργασία είναι προφανές πως θα συνεχιστεί και θέλω για άλλη μια φορά να τον ευχαριστήσω για ό,τι κάνει για μας. Είναι ήδη ένθερμη η παρουσία σας και η αρωγή προς το Κέντρο μας».


 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου