Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Επιστολή προς τους Δημάρχους των Δήμων της περιφέρειας Ανατολικής Αττικής …

...για την στήριξη των Εργαζομένων στις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ


Δελτίο Τύπου

Με επιστολή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος ενημέρωσε τους Δημάρχους των Δήμων της περιφέρειας Ανατολικής Αττικής για την οικονομική στήριξη των εργαζομένων στις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, και στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας. Τους ζήτησε, επίσης, να εφαρμόσουν άμεσα τις νέες διατάξεις που προβλέπονται από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ώστε και οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας να μπορέσουν ν’ ανταπεξέλθουν οικονομικά στις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία.
Στις 16 Μαρτίου στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης των εργαζομένων που εξαγγέλθηκε από την Κυβέρνηση, εξαιρέθηκαν οι εργαζόμενοι στα προαναφερόμενα νομικά πρόσωπα των Δήμων, επειδή εργάζονται είτε με ωρομίσθιες συμβάσεις είτε με μπλοκάκια είτε με σύμβαση έργου. Από την ημέρα που η Κυβέρνηση έλαβε μέτρα για την προστασία των πολιτών κατά της παγκόσμιας πανδημίας, οι δραστηριότητες των Κοινωφελών Επιχειρήσεων των Δήμων ήταν από τις πρώτες επιχειρήσεις που διέκοψαν τις δραστηριότητες τους.
Στο μείζον πρόβλημα που προέκυψε από το λάθος της Κυβέρνησης να μην συμπεριλάβει ένα μεγάλο κόμματι των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. ο Πάνος Σκουρολιάκος ανέλαβε πρωτοβουλία και έφερε στο θέμα στην Βουλή με Κοινοβουλευτική Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, την οποία συνυπέγραψαν πενήντα Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, για να ζητήσουν από τους καθ’ ύλην αρμόδιους Υπουργούς να διορθώσουν άμεσα την κατάσταση.
Πράγματι η Κυβέρνηση στις 13 Απριλίου 2020 εξέδωσε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στην οποία στο τριακοστό πρώτο άρθρο αναφέρει ρητά πως η μισθοδοσία των εργαζόμενων στα νομικά πρόσωπα των Δήμων τα οποία έχουν αναστείλει τις δραστηριότητες τους λόγω των μέτρων προστασίας κατά της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου από άλλους πόρους των οικείων ΟΤΑ Α και Β βαθμού και η μισθοδοσία θα αποδοθεί στο ακέραιο σύμφωνα με την νομοθεσία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου