Από τη συνάντηση του τέως Βασιλιά με τον Αργύρη Αργυρόπουλο,
πριν λίγες μέρες, στη γραφική Πλάκα
Συνάντηση με τον πρώην Βασιλιά Κωνσταντίνο είχε, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, στο κέντρο της Αθήνας, ο Αργύρης Αργυρόπουλος.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα, καθώς ο Αργύρης Αργυρόπουλος, διατηρεί, από ετών, κοινωνικές σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια και μάλιστα είναι προσωπικός φίλος του γιου του πρώην Βασιλιά Παύλου και είχε παραστεί στο γάμο του με τη Μαρί Σαντάλ, το 1995, στο Λονδίνο.
Ο Κωνσταντίνος κατοικεί, από τις αρχές Μαρτίου 2020, σε άνετη μονοκατοικία, που του έχει διαθέσει φίλος του, εφοπλιστής από το City του Λονδίνου.
Όπως είπε στον Αργύρη Αργυρόπουλο, του αρέσει να έρχεται στην Ελλάδα την άνοιξη και το καλοκαίρι, όμως αυτή τη φορά δεν μπορεί να το απολαύσει, αφού η Χώρα βρίσκεται σε καραντίνα.
“Είμαι στην Ελλάδα εδώ περίπου ένα μήνα και δε φανταζόμουνα ότι θα εξελισσόταν έτσι η κατάσταση, εξαιτίας του κορονοϊού. Ευτυχώς πάμε καλά, κάτι που δε συμβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες”, τόνισε και δήλωσε αισιόδοξος. “Πιστεύω ότι σύντομα θα επανέλθουμε στην κανονικότητα κι ότι θα ανακάμψει η οικονομία. Ίσως μάλιστα η κρίση να δώσει επανεκκίνηση στην Ευρωπαϊκή Οικονομία”, προέβλεψε.
Αναπόφευκτα η συζήτηση ήρθε στο Μενίδι και στο πρώην Βασιλικό Κτήμα. Ο Κωνσταντίνος αναφέρθηκε στις αναμνήσεις του από το Τατόι και στους δεσμούς που τον συνδέουν με το Μενίδι. “Διατηρώ ακόμα σχέσεις με φίλους από το Μενίδι, που γνώρισα επειδή εργάζονταν ή επισκέπτονταν το Κτήμα. Πρόκειται για γνήσιους, λαϊκούς ανθρώπους, πιστούς στο θεσμό της Συνταγματικής Μοναρχίας”, τόνισε.
Αναφερόμενος στο ιδιοκτησιακό του Κτήματος τόνισε ότι παραδοσιακά ανήκει στο Μενίδι κι ως εκ τούτου ο Δήμος Αχαρνών πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο. Άποψη που δεν άλλαξε ούτε όταν ο Αργύρης Αργυρόπουλος του ανέφερε ότι με αμετάκλητη Δικαστική Απόφαση και μάλιστα από τη δεκαετία του’50 έχει κριθεί ότι το Κτήμα βρίσκεται στα διοικητικά όρια της πρώην Κοινότητας Κρυονερίου και νυν Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Διονύσου.
“Ήταν, κατά τη γνώμη μου, μια λαθεμένη Δικαστική Απόφαση, αφού το κτήμα αποτελείται, στο μεγαλύτερο ποσοστό του, από ιδιοκτησίες Μενιδιατών. Το Κρυονέρι δεν έχει καμιά δουλειά κι άλλωστε ο σημερινός οικισμός του Κρυονερίου δημιουργήθηκε, μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, σε έκταση του Βασιλικού Κτήματος που παραχωρήθηκε, από το Βασιλιά, σε πρόσφυγες” εξήγησε.
Δεν παρέλειψε, όμως, να αναφερθεί στην ουσία. “Παρά ταύτα δε νομίζω ότι το πρωτεύον θέμα είναι τα διοικητικά όρια, αλλά η λήψη των αναγκαίων πολιτικών αποφάσεων για την αξιοποίηση του Κτήματος. Στην αξιοποίηση πρέπει να έχει πρωτεύοντα ρόλο ο Δήμος Αχαρνών, όχι μόνο για λόγους ιστορικούς, αλλά και συγκοινωνιακούς, αφού από το Μενίδι εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα στο Κτήμα. Η αξιοποίηση είναι αναγκαία για λόγους διατήρησης της ιστορικής μνήμης αλλά και περιβαλλοντικούς”, κατέληξε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου