Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Η αυτοδικία είναι πιο επικίνδυνη από τους σοβάδες

ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Διάβασα ότι ο Δήμαρχος Αχαρνών ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους άλλους δημοτικούς συμβούλους, να αποσύρουν τις μηνύσεις που είχαν υποβάλει για την επίθεση που δέχτηκαν, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών και η οποία έλαβε τεράστια έκταση στα ΜΜΕ. 
Θα διαφωνήσω κάθετα μαζί τους. Η ατιμωρησία είναι αυτή που υποθάλπει τους τραμπουκισμούς και τις ύβρεις, των οποίων, πολλάκις, γινόμαστε, καθημερινά, μάρτυρες. Αλλά και η αβρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα ΜΜΕ και η Δικαιοσύνη αυτούς που παίρνουν το δίκιο στα χέρια τους. 
Η έκφραση διαμαρτυρίας είναι ιερή σε μια δημοκρατική κοινωνία. Αλλά καμιά κοινωνία δεν είναι δημοκρατική όταν ανέχεται την αυτοδικία. 
Με πολύ απλά λόγια, η αυτοδικία είναι πολύ πιο επικίνδυνη από τους σοβάδες. Γιατί από τους σοβάδες μπορεί να υπάρξει τραυματισμός. Από την αυτοδικία μπορεί να επέλθει η διάλυση της κοινωνίας. 
Ας μην στεκόμαστε λοιπόν απαθείς ή ακόμα περισσότερο, ας μην υποθάλπουμε την αυτοδικία. Όχι μόνο γιατί μπορεί να είμαστε τα επόμενα θύματά της, αλλά γιατί αν επικρατήσει δεν υπάρχει αύριο. Για κανένα. 

ΥΓ. Σκόπιμα δεν αναφέρθηκα στο πλήγμα που δέχτηκε η εικόνα της πόλης. Η εικόνα που προβλήθηκε από τα ΜΜΕ προσβάλει την Ιστορία και τον Πολιτισμό του αρχαιότερου Δήμου της Αττικής. Και που για να αποκατασταθεί, θα χρειαστεί πολύς χρόνος και μεγάλη επικοινωνιακή προσπάθεια, από όποιον είναι Δήμαρχος, την επομένη των δημοτικών εκλογών του προσεχούς Μαΐου... 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου