Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

«Η Αποκεντρωμένη εγκαλεί τον Δήμο Αχαρνών» για τη Λεωφόρο Κύμης λέει Εξ. Πολ. Σύλλογος Οικ. Ξενοδοχοϋπαλλήλων



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Κατ' επανάληψη ο Σύλλογος Οικισμού Ξενοδοχουπαλληλων Αχαρνών ζητούσε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αχαρνών σε ότι αφορά την συντήρηση και την καθαριότητα της Λ. Κύμης και του παράδρομου της. Παρότι από το 2017 η Περιφέρεια Αττικής έχει κάνει σαφές με έγγραφο της την ευθύνη του Δήμου για τις συγκεκριμένες ενέργειες η δημοτική Αρχή συνεχίζει να θεωρεί ότι είναι αναρμόδια. 

Για το ίδιο θέμα επανήλθαν με έγγραφο μας πως τους αρμόδιους φορείς ζητώντας τον απαραίτητο καθαρισμό της Λ. Κύμης και της παράπλευρης νησίδας διότι υπήρξε τους καλοκαιρινού κίνδυνος πυρκαγιάς από τα ξερά χόρτα και τα συγκεντρωμένα σκουπίδια. Πλέον ενδέχεται να υπάρχει και πρόβλημα απορροής των νερών της βροχής λόγω των φθαρτών υλικών που υπάρχουν στα κράσπεδα της οδού. 

Αξίζει να προσθέσουμε ότι παρότι ζητήθηκε από τους κατοίκους να κάνουν αποψίλωση και να κόψουν τα ξερά δέντρα με δικά τους έξοδα, ο Δήμος Αχαρνών για μήνες δεν έκανε την αποκομιδή των παραπάνω υλικών με αποτέλεσμα να διογκώνεται το πρόβλημα καθαριότητας στη περιοχή αλλά και κινδύνου. 

Στον κυκεώνα της ανευθυνότητα των φορέων απαντάει με αυστηρό έγγραφό της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής (βλέπε συνημμένο). Εκτός της άμεσης απάντησης από τον Δήμο Αχαρνών για τις ενέργειες που όφειλε να είχε πράξει, κάνει σαφές ότι η ευθύνη καθαρισμού της Λ. Κύμης ανήκει στο Δήμο. Προσθέτει επίσης την ευθύνη του Δήμου βάσει της κείμενης νομοθεσίας για αποψίλωσης και αποκομιδή προϊόντων κοπής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου