Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

«Η ζωή είναι ωραία όταν της βάζεις χρώμα» … Έκθεση αφιερωμένη στη μνήμη της Ισιδώρας Δαμάσκου το Σάββατο 10 Νοεμβρίου…

… στο Art Cafe Bar CluZo στο Ίλιον 
Το Art Cafe Bar CluZo τιμώντας τη μνήμη της ζωγράφου Ισιδώρας Δαμάσκου, πραγματοποιεί την ατομική αναδρομική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο: 
Η ζωή είναι ωραία όταν της βάζεις χρώμα...'' 
παρουσιάζοντας το σύνολο των έργων της ζωγράφου. 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 8ΜΜ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 5-20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Επιμέλεια Έκθεσης Βιβή Πανταζή. 

Τη βραδιά των εγκαινίων μαζί μας ο συγγραφέας Σωτήρης Λ. Δημητρίου που φιλοτέχνησε το εξώφυλλο του βιβλίου του '' Χορεύοντας με νεράιδες '' με ζωγραφικό της έργο. 

ΔΑΜΑΣΚΟΥ ΙΣΙΔΩΡΑ 1967- 2017
Η Ισιδώρα Δαμάσκου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Απριλίου του 1967 και μεγάλωσε στις Αχαρνές Αττικής. 
Πρωτότοκο παιδί μιας πενταμελούς οικογένειας έδειξε από πολύ νωρίς την αγάπη της για τις τέχνες και τη ζωγραφική. Απόφοιτος Λυκείου με γνώσεις Αγγλικών και Ιταλικών εργάστηκε κατά διαστήματα σε διάφορους φορείς, όμως η αγάπη της για τη ζωγραφική ήταν ένα κομμάτι που την ακολουθούσε παντού. Παράλληλα με τη δουλειά της ζωγράφιζε σε πέτρες και πίνακες τα οποία δώριζε. 

Παντρεύτηκε το 1987 τον Συμεών Τσιγαρίδη. Απέκτησε δύο κόρες την Ειρήνη-Μαρία και την Ευθυμία. Λάτρευε τη φύση και ήταν φιλόζωη. 

Είχε παρακολουθήσει σεμινάρια ζωγραφικής από την ζωγράφο Μαρία Μαραγκού καθώς και σεμινάρια φωτογραφίας, πληροφορικής, πρώτων βοηθειών, πυρασφάλειας , πυροπροστασίας ,εκτάκτων αναγκών και έλαβε πιστοποίηση BLS/AED PROVIDER COURSE. 
Υπήρξε διοικητικό μέλος στην εθελοντική ομάδα Πολιτικής Προστασίας Ολυμπιακού Χωριού ( COVERT ).
 Είχε ασχοληθεί με παραδοσιακούς και latin χορούς. Είχε κάνει μία ατομική έκθεση και έλαβε μέρος και σε ομαδικές εκθέσεις , όπως υπέρ της προστασίας των αδέσποτων. 
Επίσης ήταν μέλος της οργάνωσης Έλληνες και Ξένοι Δημιουργοί GFC και της Εικαστικής Ρήξης. 
Σε συνέντευξη της στον Γιώργο Πιτσιλίβα στο Lifonomy αποκάλυψε ότι η ζωγραφική ήταν τρόπος έκφρασης για εκείνη. Είναι ταξίδι ψυχής. 
Πηγή έμπνευσης της αποτελούσε ένα γέλιο, ένας δρόμος, ένα αγαπημένο μέρος, ένα συναίσθημα καθώς και πράγματα που θυμίζουν κάτι, ακόμα και μια εικόνα στο διαδίκτυο. Η ίδια η ζωή ήταν έμπνευση. 
Αγαπημένη της φράση ‘’ Η ζωή είναι ωραία όταν της βάζεις χρώμα…’’ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου