Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Εξαιρετικό αφιέρωμα στο ρεμπέτικο από την Ορχήστρα τουε Δημοτικού Ωδείου



Με αφορμή την εγγραφή του ρεμπέτικου στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας που ενέκρινε η Διακυβερνητική Επιτροπή της UNESCO, το Δημοτικό Ωδείο Αχαρνών υπό την αιγίδα της ΔΗ.Κ.Ε.Α. στα πλαίσια του φεστιβάλ «ΣΟΦΟΚΛΕΙΑ 2018» την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 οργάνωσε και παρουσίασε το εξαιρετικής επιτυχίας αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι με την συμμετοχή της τάξης λαϊκών και παραδοσιακών οργάνων σε διδασκαλία κ. Μιχάλη Σωτηράκη στο ανοιχτό αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» και με την ευγενική συμμετοχή των μετακληθέντων λαϊκών καλλιτεχνών Γιάννη Λεμπέση και Νάντιας Καραγιάννη οι οποίοι πρωταγωνίστησαν επί σκηνής. 

Η συναυλία περιελάμβανε αντιπροσωπευτικά τραγούδια όλων των ιστορικών περιόδων του ρεμπέτικου και εμβληματικών λαϊκών συνθετών όπως o Βασίλης Τσιτσάνης, Μάρκος Βαμβακάρης, Κώστας Σκαρβέλης, Μιχάλης Γενίτσαρης κ.α. Την λαϊκή ορχήστρα αποτελούσαν καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου οι οποίοι με κέφι και ενθουσιασμό έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ο Μιχάλης Σωτηράκης στο μπουζούκι, Νίκος Μπουρνέλης στο πιάνο και τραγούδι, Άγγελος Χρονάς στο τραγούδι και ακουστική κιθάρα, Πορουτσίδης Κωνσταντίνος στο ακορντεόν. Ασφαλώς αξίζει έπαινος, στους απόφοιτους μπουζουκιού, Λευτέρη Σταυρούλια και Δημήτρη Παντιώρα, στους σπουδαστές μπουζουκιού, Χειλέλη Νίκο, Περικλή και Μιχάλη Καψάλη, Παναγιώτα Απατσίδου, Μαρία Καραντζά, Ελένη Αρβανίτη, Χάρη Δελικωστίδη και Ανδρέα Μουτάφη,στις σπουδάστριες Φωνητικής, Αργυρώ Ράπτη, Νικολέτα Πουλικίδου και τον σπουδαστή Γιάννη Φουκαράκη.
Στον Γιάννη Κατωπόδη, σπουδαστή βιολιού.

Η εκδήλωση καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο και η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α. κ. Μαρία Χρ. Ναυροζίδου αφού συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, αφενός αναφέρθηκε στο δημιουργικό έργο του Δημοτικού Ωδείου Αχαρνών και των καθηγητών του.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους,
ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός,
η αντιδήμαρχος διοίκησης κ. Κοσμίδου Λουΐζα,
ο πρόεδρος Α’βάθμιας εκπ/σης κ. Κώστας Καρυδάκης,
ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χαραλαμπίδης Θεόδωρος

Θερμά συγχαρητήρια για την παρουσία του Δημοτικού Ωδείου και την άξια προσπάθεια που αυτό καταβάλλει επί τριάντα πέντε χρόνια παρέχοντας πολιτιστική παιδεία σε όλους τους νέους, τις νέες, αλλά και στην ευρύτερη τοπική κοινωνία.

 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου