Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Οι πέντε Βασικοί Άξονες για την ανάπτυξη της Βιομηχανίας και Βιοτεχνίας στο Δήμο Αχαρνών


Για να μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σε μία κοινωνία, είναι απαραίτητη η ύπαρξη ισχυρής και ανταγωνιστικής βιομηχανικής δραστηριότητας. Ο δήμος Αχαρνών εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί πόλο εγκατάστασης βιομηχανικών και βιοτεχνικών μονάδων εξαιτίας της γεωγραφικής του θέσης και των μεγάλων εκτάσεων γης που διαθέτει και μεγάλο μέρος του πληθυσμού της πόλης απασχολείται σε αυτές. Παράλληλα ο βιομηχανικός και βιοτεχνικός τομέας εξασφαλίζει σημαντικά έσοδα για το Δήμο. 

Για να μπορεί να είναι όμως ανταγωνιστικός και ισχυρός ο βιομηχανικός και βιοτεχνικός τομέας στην πόλη μας, θα πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές που θα δώσουν ώθηση σε νέες επενδύσεις και θα διευκολύνουν τη λειτουργία όσων ήδη εδρεύουν στην περιοχή μας. 

Ο λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά του δήμου Αχαρνών και να αναλάβω τον τομέα της Βιομηχανίας και Βιοτεχνίας, είναι το γεγονός ότι η παράταξη μας διαθέτει το όραμα, τις λύσεις και τους κατάλληλους ανθρώπους, που μπορούν να κάνουν πράξη την ανάπτυξη και την εξασφάλιση νέων θέσεων εργασίας για τους δημότες της πόλης μας. 

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ένταξη στο σχέδιο πόλεως των ζωνών ΒΙ.ΠΑ. και ΒΙΟ.ΠΑ. οι οποίες στο μεγαλύτερο ποσοστό τους βρίσκονται υπό εξυγίανση και θα πρέπει άμεσα να ενταχθούν στο σχέδιο πόλης. Εξίσου σημαντική είναι η εκπόνηση μελετών και η άμεση υλοποίησή τους όσον αφορά στο δίκτυο ακαθάρτων στις εν λόγω περιοχές, πράγμα το οποίο δυσχεραίνει τη λειτουργία των υπαρχουσών επιχειρήσεων και αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για την εγκατάσταση νέων στην περιοχή μας. 

Ταυτόχρονα, δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στη δημιουργία ενός οδικού δικτύου που θα εξασφαλίζει την εύκολη πρόσβαση στους χώρους των ΒΙΠΑ και ΒΙΟΠΑ, με ταυτόχρονη εξασφάλιση του κατάλληλου οδικού φωτισμού που κατά συνέπεια θα αναβαθμίσουν τις περιοχές αυτές και αισθητικά ώστε να μπορούν να φιλοξενούν πέρα από τις εγκαταστάσεις λειτουργίας τους και τις εκθέσεις των προϊόντων και των υπηρεσιών τους. 

Ένα ακόμη καίριο ζήτημα που απασχολεί τις βιομηχανίες και βιοτεχνίες των περιοχών αυτών είναι η μη σύνδεση τους με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, με αποτέλεσμα το νερό που χρησιμοποιείται να είναι αμφιβόλου ποιότητος και περιορισμένης ποσότητος. 

Τα δημοτικά τέλη σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις μπορεί να αποτελέσουν κίνητρο για την προσέλκυση νέων επιχειρήσεων στην περιοχή μας αλλά και για την παραμονή όσων ήδη υπάρχουν. Κρίνουμε σκόπιμη την μείωση των δημοτικών τελών, γεγονός το οποίο θεωρούμε πως θα δώσει «ανάσα» στις επιχειρήσεις του τόπου μας και θα μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς στην προσέλκυση νέων επενδύσεων. 

Με τις παραπάνω υποδομές, είναι πολλαπλό το όφελος που αποκομίζουμε, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων, την προσέλκυση νέων επενδύσεων οι οποίες θα οδηγήσουν στο άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας και αποφέροντας στο δήμο μεγάλα οικονομικά οφέλη για να γίνουμε ένας δήμος εύρωστος οικονομικά. 

Γρηγόρης Συρανίδης
Τομεάρχης Βιομηχανίας & Βιοτεχνίας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος - «Νέα Δύναμη»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου