Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Σωτήρης Αλεπούς: Επικίνδυνος ο Αύγουστος για πυρκαγιές σε Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες


ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ ΕΠΙΒΑΛΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ ΑΠΟΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ 

Με απόλυτη υπευθυνότητα και σοβαρότητα λόγω του σοβαρού κινδύνου που παραμονεύει αυτό το μήνα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων για την πρόκληση μίας ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς σε Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη , ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης, αυτές τις μέρες βρίσκεται στις γειτονιές των εν λόγω περιοχών κάνοντας έκκληση στους κατοίκους να συσπειρωθούν και να οργανωθούν ώστε να αντιδράσουν άμεσα λόγω και της παντελούς απουσίας μέτρων για την προστασία τους. 

Πιο συγκεκριμένα: 

· Κανείς δεν έχει μεριμνήσει μέχρι τώρα για την πραγματοποίηση ασκήσεων ετοιμότητας που να αφορούν στην έγκαιρη εκκένωση των περιοχών που κινδυνεύουν περισσότερο από μία πυρκαγιά και είναι κατοικήσιμες για να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. 

· Δεν υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τον ενδελεχή καθαρισμό όλων των χώρων των περιοχών από κλαδιά, χόρτα, ξύλα από εγκαταλειμμένες οικοδομές, μπάζα και εύφλεκτα υλικά που βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκεί. 

· Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο συντονισμού υπό τη σκέπη του οποίου θα μπορέσουν να ενεργοποιηθούν και κινητοποιηθούν ταυτόχρονα όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες την κατάλληλη στιγμή. 

· Δεν υπάρχει σχεδιασμός άμεσου ανεφοδιασμού των πυροσβεστικών οχημάτων σε δύσβατα και κρίσιμα σημεία για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. 

· Δεν υπάρχει σχεδιασμός και πρόβλεψη για άμεση ενίσχυση από γειτονικές χώρες με εναέρια και επίγεια μέσα κατάσβεσης. 

· Δεν υπάρχει συντονισμός μεταξύ Περιφέρειας και δημοτικής αρχής και δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών ώστε να μην έχουμε τα ίδια αποτελέσματα και ξαναβιώσουμε τα όσα συνέβησαν στο Μάτι Αττικής. 

· Το χειρότερο από όλα είναι ότι οι άμεσα εμπλεκόμενοι και υπεύθυνοι συντονισμού σε περίπτωση πυρκαγιάς αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε διακοπές με αποτέλεσμα να βρίσκεται η πόλη και οι ζωές των πολιτών απόλυτα εκτεθειμένες στον κίνδυνο που μπορεί να καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά του. 

Σύμφωνα και με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, οι διοξίνες από τον καπνό της φωτιάς αποβάλλονται από τον ανθρώπινο οργανισμό μετά από 30 χρόνια. Επιπρόσθετα όπως ο ίδιος αναφέρει σε πυρκαγιά εκλύονται βενζόλιο και οι αλδεΰδες, τα οποία είναι καρκινογόνα και χρειάζονται τουλάχιστον 20 χρόνια προκειμένου να εκλείψουν από την ατμόσφαιρα. 

Ως κάτοικος της Βαρυμπόμπης καλώ τους κατοίκους Θρακομακεδόνων και Βαρυμπόμπης αλλά και όλους τους πολίτες των Αχαρνών να ανταποκριθούν άμεσα στο κάλεσμα του Παναγιώτη Γρηγοριάδη, για να δράσουμε όλοι μαζί από κοινού με συντονισμό και οργάνωση επιβάλλοντας στη δημοτική αρχή να πράξει αυτά τα οποία είναι υποχρεωμένη και να σταθεί έστω για μία φορά υπεύθυνα απέναντι στους πολίτες των Αχαρνών και στην κρισιμότητα της κατάστασης. 

Σωτήρης Αλεπούς
Συντονιστής & Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Δημοτικής Παράταξης «Νέα Δύναμη» 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου