Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Συνεχίζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Ανατολική Αττική


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, η Περιφέρεια Αττικής με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, συνεχίζει απαρέγκλιτα κάθε χρόνο, την υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων και δράσεων καταπολέμησης κουνουπιών σε όλη την Αττική. 

Η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής με συντονιστή την Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής, συνεχίζει να διενεργεί εφαρμογές ψεκασμών (προνυμφοκτονίες) από εδάφους και από αέρος στον περιαστικό ιστό όλων των Δήμων σε σημεία – εστίες που έχουν καταγραφεί και στις οικολογικά προστατευόμενες περιοχές (φυσικά συστήματα) της Ανατολικής Αττικής. 

Από τον Μάρτιο του 2018 και μέχρι σήμερα στην Ανατολική Αττική έχουν διενεργηθεί πέντε (5) εφαρμογές ψεκασμών κουνουπιών από αέρος στον υδροβιότοπο του Εθνικού Πάρκου Σχινιά στον Μαραθώνα και οκτώ (8) εφαρμογές ψεκασμών (προνυμφοκτονίες) από εδάφους σε όλους τους Δήμους της Ανατολικής Αττικής. Συνολικά θα διενεργηθούν δεκαέξι (16) επίγειες εφαρμογές ψεκασμών έως το τέλος της περιόδου μετάδοσης δηλαδή Νοέμβριο 2018. 

Οι ψεκασμοί εφαρμόζονται σε όλους τους Δήμους της Ανατολικής Αττικής, σε σημεία – εστίες με υδάτινες συλλογές (ρέματα, κανάλια, στάσιμα νερά, πλημμυρισμένες εκτάσεις κλπ), όπως έχουν καταγραφεί και χαρτογραφηθεί από την Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Π.Ε.Α.Α. μετά από υποδείξεις των Δήμων. 

Οι Δήμοι έχουν αποκλειστικά την ευθύνη και υποχρέωση, να υλοποιήσουν προγράμματα (μελέτη και εφαρμογή) καταπολέμησης των κουνουπιών εντός του αστικού (οικιστικού) ιστού (φρεάτια, πάρκα, δημοτικούς κήπους κλπ).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου