Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Αχαρνές και στην Πάτρα με τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα

ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΝΙΔΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ


Αχαρνές και στην Πάτρα και μάλιστα στη θέση Πάτημα, στο παλιό Ναό του Αγίου Ανδρέα, λίγο έξω από το Λεόντιο. 
Είναι το μέρος που σύμφωνα με την παράδοση είχε καταφύγει ο Άγιος Ανδρέας όταν τον κυνηγούσαν οι Ρωμαίοι διώκτες του και εκεί τον συνέλαβαν για να τον οδηγήσουν στη συνέχεια στην Πάτρα, στο Σταυρό του Μαρτυρίου του. 
Εκεί πρόκειται να αρχίσουν, σύντομα, τα έργα για την ανάδειξη του ναού. 
Διαβάστε την είδηση όπως την μετέφερε η ιστοσελίδα patrasevents.gr/

Ένα σημαντικό έργο πρόκειται να ξεκινήσει στις 3 Αυγούστου, σε ένα από τα ωραιότερα χωριά της Αχαΐας, έχοντας πίσω του μία πλούσια ιστορία, αλλά και παράδοση. 
Πρόκειται για το έργο που θα ξεκινήσει στην θέση Πάτημα, στο παλιό Ναό του Αγίου Ανδρέα, λίγο έξω από το Λεόντιο. Είναι το μέρος που σύμφωνα με την παράδοση είχε καταφύγει ο Άγιος Ανδρέας όταν τον κυνηγούσαν οι Ρωμαίοι διώκτες του και εκεί τον συνέλαβαν για να τον οδηγήσουν στη συνέχεια στην Πάτρα, στο Σταυρό του Μαρτυρίου του. 
Το έργο θα αναδιαμορφώσει εντελώς τόσο τον ναό, όσο και τον περιβάλλοντα χώρο του. Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι ειδικοί επιστήμονες της αρχαιολογικής υπηρεσίας στους κατοίκους του χωριού ο ναός θα αναδιαμορφωθεί και θα πάρει την όψη του κτιρίου, έτσι όπως κτίστηκε πριν από αιώνες, με αυτή την αρχιτεκτονική της Πρωτοχριστιανικής περιόδου. 
Το Πάτημα βρίσκεται στην θέση Αχαρνές. Ο ναός είναι κτισμένος ανάμεσα στον 4ο και τον 5ο αιώνα, έχοντας φτιαχτεί πάνω στα θεμέλια πρωτοχριστιανικής βασιλικής μεγάλων διαστάσεων, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν ίχνη της ελληνικής ακρόπολης, αλλά και το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου. 
Στην θέση Αχαρνές έχουν βρεθεί δύο πλάκες που σύμφωνα με τα όσα λέγονται, η μία έχει αποτυπώσει το υπόδημα του Πρωτοκλήτου και η άλλη το δεξί πόδι του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου