Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Συμβουλές για το στοιχηματισμό του Μουντιάλ από ένα τζογαδόρο της Πάρνηθας



Γράφει ο Νίκος Καραγιαννίδης 
Το γράφω απ’ την αρχή. Και απότομα. Δεν ποντάρουμε στο μικρό απόψε, ούτε στο μεγάλο τελικό του μουντιάλ αύριο Κυριακή. Αυτά τα ματς τα απολαμβάνεις ως ποδοσφαιρόφιλος, δεν τα πλησιάζεις ως τζογαδόρος. Ποτέ.
Θες να παίξεις; Πρόβλημα. Δεν κρατιέσαι; Δώσε την απάντηση στον εαυτό σου, γιατί θες να πληρώσεις την καβλάτζα σου. Σε αγώνες στους οποίους δεν δίνουμε ευρώ. Δεν το επιτρέπουν οι 10 τζογαδόρικες Εντολές. Ποντάρεις μόνον όταν η απόδοση “λέει”, πρώτη Εντολή. Ρίσκο η πρόβλεψη σε τόσο ρευστή αναμέτρηση, δεύτερη Εντολή. 
Ιδιαίτερα αυτή η αποψινή κόντρα για την 3η, λέει, θέση του μουντιάλ. Ένα παιχνίδι, το Βέλγιο-Αγγλία άνευ σημασίας. Εντελώς! Γίνεται μονάχα για την τηλεόραση και τους χορηγούς. Και τους μπουκ. Κακώς το λένε “της παρηγοριάς”. Της απελπισίας είναι, όχι της παρηγοριάς, όταν η ομάδα φτάνει μέχρι την πόρτα του τελικού και την βρίσκει κλειδωμένη.
Εσύ επιμένεις να παίξεις στα δύο τελευταία ματς; Δεν διαφωνώ. Έχω πρόταση! Παίξε χωρίς φράγκο.
- Πώς!
Αυτό λέω. Κάνε παιχνίδι χωρίς να βάλεις χέρι στην τσέπη. Γίνεται! Αμολάω μια προσωπική ιστορία…
…Όποτε ανέβαινα βουνό κτυπούσε ακανόνιστα η καρδιά μου από τη λαχτάρα να παίξω. Και ο μαλάκας επιτόπου όρμαγα στη ρουλέτα κι άπλωνα μάρκες. Πέρασαν πέντε χρόνια κι έβαλα φρένο. Περνούσα ψύχραιμος την είσοδο στην Πάρνηθα και βολτάριζα στη μεγάλη αίθουσα χωρίς καν να δώσω χρήματα στον κρουπιέρη, να πάρω μάρκες. Πρώτα κόζαρα τις προτιμήσεις της μπίλιας, ποια νούμερα γούσταρε τούτη τη νύχτα και έπαιζα “πνευματικά”.
Κανονικό παιχνίδι, έτσι, ε; Πόνταρα σε κάθε μπίλια με τη σκέψη μονάχα. “Έχανα''; Άλλαζα τραπέζι, και συνέχιζα το φαντασιακό ''παιχνίδι'' μου κι αν αισθανόμουν ότι μου ερχόταν η ρέντα, τότε έμπαινα στη μάχη με το παραδάκι μου. Αν, όμως, συνέχιζα να τρώω ξύλο, έκανα πάλι παιχνίδι με το μυαλό, χωρίς λεφτά.
Θες, λοιπόν, σώνει και καλά να παίξεις μικρό τελικό και τελικό; Παίξε με την φαντασία σου και με την ευκαιρία κάνε ένα τεστ. Ποια είναι η τζογαδόρικη κλάση σου. Και να χάσεις, κερδισμένος θα’ σαι! Και γιατί έδειξες εγκράτεια, και γιατί δεν ξοδεύτηκες!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου