Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Τίμησαν τον Αθηναγόρα και στο Παλαιό Φάληρο


Μια ξεχωριστή πνευματική εκδήλωση διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο του Παλαιού Φαλήρου, όπου το Φαληρικό κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παρουσίαση του σημαντικού βιβλίου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα με τίτλο: Θεέ μου, Θεέ μου…
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και την ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ενώ την πρωτοβουλία και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Βίκυ Ανδρικοπούλου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας, είναι ένας νέος ιεράρχης, ο οποίος ξεχωρίζει για την εκκλησιαστική και επιστημονική του παιδεία και διαδρομή, κάτι που αποτυπώνεται στο πλούσιο συγγραφικό του έργο αλλά και στο συγκεκριμένο βιβλίο ενώ ενδεικτικό της ποιότητας αλλά και της παρέμβασης του λόγου του είναι το πλήθος των ιεραρχών, πολιτικών και επιστημόνων οι οποίοι παραβρέθηκαν στην συγκεκριμένη εκδήλωση, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ο λόγος της Εκκλησίας μπορεί να είναι ¨λόγος παρηγορητικός, λόγος υποστηρικτικός και λόγος ελπίδας, κόντρα στην κόπωση και την εξουθένωση όλων μας από την πραγματικότητα που βιώνουμε¨ όπως χαρακτηριστικά σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης.
Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, απεύθυνε και ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου κ. Συμεών, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών καθώς και το σύνολο των πατέρων του Παλαιού Φαλήρου καθώς και της Μητρόπολης Ιλίου.
Στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκε και το βιβλίο του Αντώνη Ανυφαντάκη με τίτλο: …Σε άγονη γη, έργο επίσης σημαντικό, καθώς ο συγγραφέας του, διακρίνεται για την ποιότητα των λογοτεχνικών και δημοσιογραφικών του δημιουργιών.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι πρώην Υπουργοί κ. Σοφία Βούλτεψη και κ. Ανδρέας Λομβέρδος, η σύζυγος του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων κ. Νατάσσα Λεβέντη, ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος,ο τέως Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο Επίκουρος καθηγητής Θεολογίας του Α.Π.Θ. κ. Χρήστος Τσιρώνης και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και εθιμοτυπίας της Λ.Α.Ε.Δ., κ. Μαρία Ροκαδάκη.
Επίσης για τα βιβλία μίλησαν οι : ψυχίατρος Δημήτρης Κυριαζής και ο Αρχιμανδρίτης & ιεροκήρυκας Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος ενώ αποσπάσματα διάβασε ο ηθοποιός Ιάκωβος Μυλωνάς.
Τέλος στην εκδήλωση συμμετείχε και παρουσιάστηκε, η ιστορική χορωδία ¨ Άγιος Αλέξανδρος¨ ενώ το παρών έδωσαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ανδρέας Δούμας και Γιώργος Ασημακόπουλος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου