Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Η Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα Διόδια



«Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια. Ούτε σκέψη για εγκατάσταση νέων διοδίων στη Βαρυμπόμπη»

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των προκατόχων της, την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ γύρω από το σοβαρό ζήτημα των διοδίων στους οδικούς άξονες.
Η συγκυβέρνηση σήμερα, όχι μόνο δεν καταργεί τα διόδια όπως έλεγε πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση, αλλά εγκαθιστά νέα, αυξάνει το αντίτιμο διέλευσης, υπογράφει νέες συμβάσεις παραχώρησης έργων με τις εταιρείες που εκμεταλλεύονται τους εθνικούς δρόμους, που με τον ιδρώτα του πλήρωσαν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα για να κατασκευασθούν.
Μιλώντας για μείωση της τιμής των διοδίων, για παράδρομους και τιμή με το χιλιόμετρο, για κάρτες ελεύθερης διέλευσης, για ακόμα μια φορά προσπαθεί να αποπροσανατολίσει το λαό της περιοχής, άλλωστε είναι γνωστή η τακτική που ακολουθεί από το παρελθόν, όπου είχε σηκώσει κουρνιαχτό με το "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" και με αλαλαγμούς στελεχών της ότι θα καταργήσουν τις συμβάσεις παραχώρησης όταν κυβερνήσουν, και είναι οι ίδιοι που σήμερα καταλαμβάνουν θέσεις κλειδιά στη διοίκηση της περιφέρειας και έχουν διοριστεί σε υπουργεία εφαρμόζοντας αμέσως την κυβερνητική διαχείριση που υλοποιεί τις συμβάσεις παραχώρησης.
ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ
Ο λαός και η νεολαία πλήρωσαν ήδη πολύ ακριβά την εφαρμοζόμενη πολιτική τους, με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, με τη φοροληστεία που μας επιβάλλουν και με το τσάκισμα εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων. Είναι η πολιτική τους, που έχει κάνει τις περιοχές μας «πρωταθλητές» στη φτώχεια, την ανεργία και την κακοπληρωμένη δουλειά. Μία πολιτική που συνεχώς υποβαθμίζει ολόκληρες εργατικές – λαϊκές περιοχές, αφού τις καταδικάζει στον «καρκίνο» της χωματερής, στο υποβαθμισμένο και πανάκριβο δίκτυο συγκοινωνιών, στην παντελή έλλειψη αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας.   
Περιφερειακή Αρχή και Δημοτικές Αρχές δεν λένε κουβέντα για κατάργηση όλων των διοδίων, αφού αποδέχονται την αρχή ότι για να έχουμε δρόμους πρέπει να υπάρχουν διόδια, να πληρώνει ο λαός για να έχει πρόσβαση.

Αυτή είναι η δίκαιη ανάπτυξη; Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα θα συνεχίσουν να πληρώνουν για να γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων που λυμαίνονται τους δρόμους;
Σήμερα υπάρχουν όλες οι υποδομές, τις οποίες ο λαός έχει πληρώσει και είναι αυτός που πρέπει ελεύθερα να τις απολαμβάνει.
§  Απαιτούμε δρόμους ελεύθερους χωρίς διόδια, ασφαλείς για να εξυπηρετείται άνετα και γρήγορα ο λαός, ο οποίος πλήρωσε και πληρώνει τεράστιους φόρους, φόρο καυσίμων, τέλη κυκλοφορίας κ.λπ. Τα έργα και τις υποδομές να τα αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και το περιβάλλον.
§  Απαιτούμε την απόρριψη των συμβάσεων παραχώρησης που επιβάλλουν τα διόδια.
§  Απαιτούμε να κατασκευασθούν γρήγορα και σωστά οι παράδρομοι, οι κόμβοι, οι διαπλατύνσεις και όποιο άλλο έργο είναι αναγκαίο, ώστε με ασφάλεια να κινούνται οι διερχόμενοι.

Καλούμε το λαό της περιοχής να μην επιτρέψει να εγκατασταθούν πλευρικά διόδια, συστήματα ηλεκτρονικής χρέωσης και να απαιτήσει την κατάργηση όλων των διοδίων.
Σε αυτές τις διεκδικήσεις ο λαός της περιοχής θα έχει στο πλευρό του το ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ σταθερά αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική, τη στρατηγική του κεφαλαίου που τη γεννά και τα κόμματα που την υπηρετούν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου