Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Με απόλυτη επιτυχία η ημερίδα για την Παχυσαρκία στον Δήμο Αχαρνών












Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Αχαρνών με θέμα: "Παχυσαρκία και οι επιπτώσεις της στην Υγεία μας" την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων. 

Η ημερίδα διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών σε συνεργασία την Cambridge Weight Plan και τη συμμετοχή των καταξιωμένων γιατρών: Καγκελάρη Ελευθερία Ειδική Παθολόγος, Σιμιντζή Ντόρα Διατροφολόγος, Στάντζιου Ιωάννα Παιδίατρος, Τοπαλλιανίδης Βασίλειος Πνευμονολόγος και Τσίγκας Νικόλαος Md- PhD-MSc Καρδιολόγος Παίδων και Ενηλίκων. 

Κατά την ημερίδα οι ομιλητές – γιατροί, ανέπτυξαν τον τρόπο που η διατροφή μπορεί να επηρεάσει ή και να ρυθμίσει χρόνιες παθήσεις και έδωσαν χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές διατροφής, επισημαίνοντας ότι η παχυσαρκία είναι μείζον πρόβλημα για τη Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα. Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησαν πολλές ενδιαφέρουσες ερωτήσεις τις οποίες απάντησαν οι γιατροί. 

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών κ. Γιώργος Σταύρου τόνισε ότι, η πρόληψη, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση σε θέματα Υγείας παίζουν καθοριστικό ρόλο στο να έχουμε υγιείς πολίτες. 

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιτυχή πραγματοποίηση μιας ακόμη ενημερωτικής ημερίδας για θέματα Δημόσιας Υγείας στον Δήμο Αχαρνών και δήλωσε σχετικά: 
"Στην ημερίδα για την Παχυσαρκία του Δήμου Αχαρνών, είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε καταξιωμένους επιστήμονες, οι οποίοι μας ενημέρωσαν αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα για μια από τις σημαντικότερες παθήσεις της εποχής μας: την Παχυσαρκία. 
Οι εντατικοί ρυθμοί ζωής και τα προβλήματα της καθημερινότητας δεν μας επιτρέπουν να δώσουμε τη δέουσα προσοχή στη διατροφή μας με αποτέλεσμα όλοι μας λίγο πολύ να έχουμε μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα με το βάρος μας και τη διατροφή μας. 
Σκοπός της ημερίδας ήταν να βγούμε σοφότεροι και πιο συνετοί και να κάνουμε την προσπάθεια που πρέπει στη καθημερινότητά μας, καθώς επίσης και να κατανοήσουμε ότι οι γιατροί και η επιστημονική κοινότητα είναι σύμμαχοι και υποστηρικτές μας σε αυτή την προσπάθεια". 

Στην ημερίδα παρευρέθηκε και η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Θρακομακεδόνων κα Χρύσα Δουρίδα, η οποία συνεχάρη τους γιατρούς και την εταιρεία Cambridge Weight Plan για την ενημέρωση που πρόσφεραν στους πολίτες του Δήμου Αχαρνών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου