Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Εξαιρετικό αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο Τραγούδι από τη ΔΗΚΕΑ


Με αφορμή την εγγραφή του ρεμπέτικου στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας που ενέκρινε η Διακυβερνητική Επιτροπή της UNESCO, το Δημοτικό Ωδείο Αχαρνών υπό την αιγίδα της ΔΗ.Κ.Ε.Α. το Σάββατο 03 – 03 – 2018 οργάνωσε και παρουσίασε το εξαιρετικής επιτυχίας αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι με την συμμετοχή της τάξης λαϊκών και παραδοσιακών οργάνων σε διδασκαλία κ. Μιχάλη Σωτηράκη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών. 

Το καλωσόρισμα έκανε ο κ. Σωτηράκης και εν συνεχεία ο δ/ντης σπουδών του Ωδείου κ. Μάνος Σκαρβέλης αναφέρθηκε ιστορικά, μορφολογικά και δισκογραφικά στην διαδρομή και την ανάπτυξη του ρεμπέτικου.

 Η συναυλία που ακολούθησε, περιελάμβανε αντιπροσωπευτικά τραγούδια όλων των ιστορικών περιόδων του ρεμπέτικου και εμβληματικών λαϊκών συνθετών όπως o Β. Τσιτσάνης, Μ. Βαμβακάρης, Μ. Γενίτσαρης, Γ. Παπαιωάννου κ.α. Την 18μελή λαϊκή ορχήστρα αποτελούσαν αρκετοί σπουδαστές πρώτης σχολικής ηλικίας αλλά και απόφοιτοι του Ωδείου οι οποίοι εντυπωσίασαν με την απόδοση το κέφι και τον ενθουσιασμό τους δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους χάριν στις προσπάθειες του καθηγητή κ. Σωτηράκη και ασφαλώς χάριν της αγάπης όλων για τη Λαϊκή Μουσική.

 Στο τέλος της εκδήλωσης η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α. κ. Μαρία Χρ. Ναυροζίδου αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες, αφενός αναφέρθηκε στο δημιουργικό έργο του Δημοτικού Ωδείου Αχαρνών, αφετέρου ανανέωσε το ραντεβού της ΔΗ.Κ.Ε.Α. με το ακροατήριο στις προσεχείς πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός,
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Θεόδωρος Συρινίδης,
Ο Γ.Γ. του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάσης Κατσιγιάννης.
Το Μέλος του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Α. και Πρόεδρος του “Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής Αχαρνών”, Γιώργος Αρβανίτης που ανάμεσα στους ρεμπέτες της βραδιάς βρισκόταν και η μεγαλύτερη κόρη του, Ελένη.

Θερμά συγχαρητήρια για την παρουσία του Δημοτικού Ωδείου και την άξια προσπάθεια που αυτό καταβάλλει επί τριάντα πέντε χρόνια παρέχοντας πολιτιστική παιδεία σε όλους τους νέους, τις νέες, αλλά και στην ευρύτερη τοπική κοινωνία.

Ιδού μερικά χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 


























 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου