Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Με σοβαρές προτάσεις κατά της εγκληματικότητας προς πάσα κατεύθυνση…

… το Τοπικό Συμβούλιο του Δήμου Αχαρνών 

Φωτό Αρχείου από συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου. Ο Πολυμενέας είχε καταθέσει και τότε συγκεκριμένες προτάσεις 



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Φιλαδελφείας 87 & Μπόσδα
Τ.Κ. 136 73, Αχαρνές
Τηλ.: (+30) 213 2072465
Fax (+30) 210 2415435
email:    antidty@acharnes.gr








Προς      








Βαθμός Προτεραιότητας: «ΕΠΕΙΓΟΝ»
Αχαρνές:              06/  03 / 2018
Αριθ. Πρωτ.:      9603

1. Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Π. Κανελλοπούλου 4, 101 77,, Αθήνα

2. Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Λεωφ. Μεσογείων 96, Αθήνα 115 27

3. Υπουργείο Υγείας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Αριστοτέλους 17 Αθήνα.

4. Υπουργείο Οικονομικών ΣΔΟΕ
Αλκίφρονος 92, Αθήνα 118 53



ΘΕΜΑ: « Συμπεράσματα και Προτάσεις »

Σε συνέχεια της από 12/02/2018 συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Παραβατικότητας & Εγκληματικότητας – Κοινωνικής Παρέμβασης του Δήμου Αχαρνών με τοπικούς φορείς και πολίτες και με θέμα συζήτησης «Ενημέρωση αξιολόγηση αποδοτικότητας μέτρων από την Αστυνομία-Προτάσεις – Προγραμματισμός» συμπεραίνεται ότι:
- Η κατάσταση της εγκληματικότητας στην περιοχή μας βρίσκεται σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα και θα πρέπει  να ληφθούν άμεσα μέτρα.
Παρακάτω σας παραθέτουμε τα συμπεράσματα και τις προτάσεις κατά αρμοδιότητα των φορέων.

1.      Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ – Προστασίας του Πολίτη
α) Παρά την έντονη παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή μας και την προσπάθεια που καταβάλει, δεν έχει επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.
β) Στο στόχαστρο συνεχίζουν να είναι οι χρήστες-τοξικοεξαρτημένοι και όχι οι έμποροι ναρκωτικών.
γ) Τα μέτρα αστυνόμευσης είναι προσωρινά, χωρίς διάρκεια και δεν έχουν την ίδια ένταση καθ΄ όλους τους μήνες.
δ) Αν και η καθημερινή παρουσία αστυνομικής δύναμης και οι επιστάμενοι έλεγχοι που διενεργούνται, φέρνουν κάποια αποτελέσματα  και φαίνεται να αλλάζουν λίγο οι συνθήκες της καθημερινότητας στην Αυλίζα και στον Άγιο Δημήτριο, χωρίς να επιλύουν το πρόβλημα, δυστυχώς οι άλλες προβληματικές περιοχές (Αγία Σωτήρα, 40 Μάρτυρες, περιοχή του Πλάτωνα) δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση ως προς την καταστολή του εγκλήματος σε θέματα π.χ. ηχορύπανσης, πυροβολισμών, εμπορίας ναρκωτικών κ.ά αφού παραμένουν γκέτο και η  Αστυνομία για να παρέμβει χρειάζεται οργανωμένες επιχειρήσεις.
Τα δε παραβατικά στοιχεία τα οποία διαμένουν στα γκέτο συνεχίζουν να κάνουν ανεξέλεγκτα επιδρομές στις γύρω περιοχές χωρίς να φοβούνται τις συνέπειες των πράξεών τους.
Πολλές επιθέσεις σε σπίτια και σε πεζούς και μάλιστα το θράσος τους δεν έχει όρια αφού επιτέθηκαν σε αστυνομικό με πολιτικά και του αφαίρεσαν προσωπικά αντικείμενα ακόμη και το υπηρεσιακό του όπλο.  

Προτάσεις:
α) Διαρκής παρέμβαση της αστυνομίας για την παρεμπόδιση αυξημένης
       κινητικότητας τοξικοεξαρτημένων, που χρειάζονται άμεση περίθαλψη, στις
       αφετηρίες των Λεωφορείων ή στους σταθμούς του Προαστιακού.
β) Ενίσχυση της αστυνόμευσης στις περιοχές όπου είναι θύλακες εγκληματικότητας και την εντατικοποίηση των ελέγχων και των επιχειρήσεων για την εμπορία-διακίνηση ναρκωτικών, την ηχορύπανση, την οπλοχρησία, την οπλοφορία.
γ)  Ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και του εξοπλισμού  στα Α.Τ.  και Τ.Α.  Αχαρνών καθώς επίσης και του Αστυνομικού Σταθμού Θρακ/νων και Α.Τ. Ολυμπιακού Χωριού όπου τελευταία έχουν αυξηθεί τα περιστατικά διαρρήξεων σπιτιών και κλοπών αυτοκινήτων.
δ)  Άμεση υλοποίηση του υπογεγραμμένου Μνημονίου Συνεργασίας του Δήμου με την ΕΛΑΣ που αφορά στη Σχολή της Αμυγδαλέζας, στο οποίο προβλέπεται η δημιουργία Πολυδύναμου Αστυνομικού Τμήματος στο εγκαταλειμμένο και λεηλατημένο κτίριο του 10ου Γυμνασίου στην Αυλίζα.
ε)  Μεταφορά ή δημιουργία Τμήματος Τροχαίας εντός των ορίων του Δήμου Αχαρνών.
στ) Συνεχής παρουσία Εισαγγελέα όπου θα έχει έδρα στην πόλη μας  προκειμένου να παρεμβαίνει άμεσα σε κάθε γεγονός.

2.      Υπουργείο Δικαιοσύνης                                                                                                                                
α) Άμεση εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 37, παρ.3 του ν. 4055/2012 ή τροποποίηση του άρθρου 417 του Ποινικού Κώδικα περί διατάραξης (Ηχορύπανση), και την μετατροπή του εν λόγω πταίσματος σε πλημμέλημα.

β)  Αλλαγή του νόμου περί οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.
γ) Τροποποίηση του νόμου που αφορά στην αποσυμφόρηση των φυλακών για κακουργηματικές πράξεις,  σε βαρυποινίτες και σε εμπορία ναρκωτικών.

3.  Υπουργείο Υγείας
Άμεση δημιουργία μονάδων  πρώτων βοηθειών και ειδικών μονάδων περίθαλψης  για τοξικοεξαρτημένους και για την ελλιπή υγιεινή στα ΜΜΜ και ιδιαίτερα τις γραμμές (Α10-Β10-755-Προαστιακός) λόγω της κινητικότητας των εξαρτημένων ατόμων και της χρήσης ναρκωτικών ουσιών εντός των ΜΜΜ. 

4. Υπουργείο Οικονομικών
Η υπηρεσία του ΣΔΟΕ απαιτείται επιτέλους να προβεί στην ενεργοποίηση ελέγχων και διασταύρωση οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων, όπως κάνει με όλους τους Έλληνες πολίτες (υπερπολυτελή αυτοκίνητα, κατοικίες και οικόπεδα) και τραπεζικών λογαριασμών σε άτομα που αν και δηλώνουν ανεπάγγελτοι και άποροι, ασχολούνται με το εμπόριο και τη διακίνηση όπως είναι ευρέως γνωστό.

5.      Υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης
α) Υλοποίηση των δεσμεύσεων σας για την άμεση απομάκρυνση του καταυλισμού σεισμοπλήκτων που είναι εγκατεστημένος σε χώρο που παραχωρήθηκε από το στρατόπεδο ΚΑΠΟΤΑ, διότι δεν δικαιολογείται μετά από 20 χρόνια από το σεισμό του 1999 να παραμένει σε λειτουργία, αφού όπως γνωρίζετε ο καταυλισμός έχει μετατραπεί σε κέντρο κάθε μορφής εγκληματικότητας (το οποίο είναι γνωστό στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη).
Η ύπαρξη των αναξιοπαθούντων αποτελεί άλλοθι για την διατήρηση της λειτουργίας του.
Εάν όμως υπάρχουν ελάχιστοι, να ληφθεί μέριμνα από την Πολιτεία, ώστε να ενταχθούν στα προγράμματα του υπουργείου Πρόνοιας.
β) Άμεση ταυτοποίηση των ατόμων που διαμένουν στον καταυλισμό ώστε να διαπιστωθεί αν πρόκειται για ευπαθείς ομάδες και εν συνεχεία να ληφθεί η αντίστοιχη μέριμνα από την πολιτεία.
Αντί όμως τη κατάργηση του καταυλισμού, όπως είχατε δεσμευτεί,  διαπιστώνουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας, με το με αρ. πρωτ.: Φ.6/31451/6-10-2017 έγγραφο και το συμπληρωματικό διαβιβαστικό με σχετικό το με αρ. πρωτ.:31076/4-10-2017 έγγραφο του 28ου Δημ.Σχολείου, προτείνει την ίδρυση 2/θέσιου Νηπιαγωγείου για την εξυπηρέτηση των μαθητών που κατοικούν εντός του καταυλισμού, που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (Ρομά , Παλιννοστούντων κ.ά. )
Για να υπάρξει αποτέλεσμα στην πρόληψη και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, στη διασφάλιση της τάξης και της ασφάλειας των πολιτών,  απαιτείται από την πολιτεία βούληση και αποφασιστικότητα, κάτι  που δεν έχουμε δει μέχρι τώρα.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να συνεχιστεί η λειτουργία του καταυλισμού ΚΑΠΟΤΑ και μαζί με αυτήν και η απρόσκοπτη συνέχιση των εγκληματικών δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα εντός του και που σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετούν την αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση όλων και ιδιαίτερα των παιδιών.
Είμαστε αγανακτισμένοι και δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλο αυτήν την κατάσταση που υποβαθμίζει και θέτει σε κίνδυνο την ζωή όλων μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ. ΤΟΥ  ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ &
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΛΥΜΕΝΕΑΣ

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου