Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Συγκέντρωση σωματείων και φορέων στο Μενίδι ενάντια στην πολιτική που «πνίγει» τη ζωή των λαϊκών οικογενειών…

(VIDEO - ΦΩΤΟ)- Πηγή 902.gr


Συγκέντρωση σωματείων και φορέων των δήμων Αχαρνών και Φυλής πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 14 Μάρτη, στην κεντρική πλατεία του Μενιδίου, με σύνθημα: «Όταν βρέχει πνιγόμαστε... και όταν δεν βρέχει μας "πνίγει" η αδικία, η φτώχεια και η υποβάθμιση». Η κινητοποίηση ήταν συνέχεια μιας σειράς πρωτοβουλιών αγώνα που προηγήθηκαν, για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων που υποβαθμίζουν τη ζωή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής.
Με συνθήματα όπως: «Τα κέρδη και η φτώχεια γεννάνε τη μαφία. Όλοι στον αγώνα για άλλη κοινωνία»«φτώχεια, ναρκωτικά και ανεργία, ίδιος είναι ο ένοχος, ίδια η αιτία»«στα σχολεία πάνε του λαού παιδιά, καλύψτε τώρα όλα τα κενά», «κάτω τα χέρια απ' του λαού το βιος, οργάνωση, αγώνας, ξεσηκωμός», κάτοικοι των δύο δήμων διαδήλωσαν κάνοντας πορεία από την κεντρική πλατεία του Μενιδίου, μέχρι το δημαρχείο του. Εκεί οι διαδηλωτές ανάρτησαν πανό με το σύνθημα: «Όλοι στο δρόμο. Παλεύουμε ενάντια στην πολιτική που γεννάει φτώχεια, αδικία, υποβάθμιση. 20 Μάρτη συνεχίζουμε».
Η κινητοποίηση έγινε από τους εξής φορείς: Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων (παράρτημα Μενιδίου - Φυλής), Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού (παράρτημα Δυτικής Αθήνας), Συνδικάτο Οικοδόμων (παράρτημα Μενιδίου - Φυλής), Σύνδεσμος Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών (ΣΕΒΑ), Ένωση ΕΒΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αχαρνών, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Καματερού, Σύλλογος Γυναικών Μενιδίου (ΟΓΕ), Σύλλογος Γυναικών Άνω Λιοσίων (ΟΓΕ), Σύλλογος Γυναικών Ζεφυρίου (ΟΓΕ), Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (παράρτημα Μενιδίου), Σύλλογος Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού, Σωματείο ΟΤΑ Φυλής, Σύλλογος Γονέων Α' ΓΕΛ Αχαρνών. Αποφάσεις συμμετοχής πήραν επίσης ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής καθώς και η Δ' ΕΛΜΕ Αττικής.

Στη συγκέντρωση, την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Μάρκος Αλεξίου, εκπρόσωπος των σωματείων και φορέων Μενιδίου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η Ελένη Ραπτοπούλου, εκπρόσωπος των σωματείων και φορέων Φυλής, ο Θοδωρής Χαμαλίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Φυλής και ο Παναγιώτης Γάκιας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Μενιδίου - Φυλής

Αποσπάσματα από την ομιλία του Μάρκου Αλεξίου 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Πραγματοποιούμε τη σημερινή μας συγκέντρωση για να δώσουμε μια οργανωμένη απάντηση στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται το επόμενο διάστημα. Καθώς και στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα της περιοχής.
Είμαστε τα σωματεία και οι φορείς που πρωτοστάτησαν όλο το προηγούμενο διάστημα στον αγώνα.
- Ενάντια στην εγκληματικότητα, αναδεικνύοντας τα αίτια που την αναπτύσσουν. Απομονώνοντας τις ρατσιστικές πρακτικές που σε καμιά περίπτωση δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.
- Αναδείξαμε μέσω δύο κινητοποιήσεων την άσχημη κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία της περιοχής, τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα. Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη». Τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα σε κοντέινερς και να πνιγόμαστε στην πρώτη βροχή.
- Καταγγείλαμε την κυβέρνηση, τον Δήμο και την Περιφέρεια για την παντελή έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και φέραμε μέσω του ΚΚΕ το ζήτημα στη Βουλή.
- Πραγματοποιήσαμε διάφορες δραστηριότητες για το υποβαθμισμένο δίκτυο συγκοινωνιών γιατί έτσι συμφέρει το ιδιωτικό κεφάλαιο.
- Καταγγείλαμε τη συνέχιση και την επέκταση της λειτουργίας της χωματερής που γεμίζει την περιοχή με καρκίνο.
Για όλα αυτά υπάρχει ένοχος. Είναι διαχρονικά οι κυβερνήσεις και η σημερινή (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) που με την πολιτική της δείχνει ότι η «δίκαιη ανάπτυξη» στην περιοχή μας δεν ισχύει. Είναι οι Δημοτικές Αρχές που δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να συντηρούν την κατάσταση δίνοντας υποσχέσεις στο λαό χωρίς αντίκρισμα.
Γι' αυτό είμαστε εδώ, συνάδελφοι. Γιατί δεν ανεχόμαστε άλλο τη μίζερη ζωή, τη φτώχεια, την αδικία και την υποβάθμιση που μας καταδικάζουν παλιοί και νέοι διαχειριστές του συστήματος. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τη δικαίωση. Στο μέτωπο του αγώνα έχουν θέση όλοι. Γι' αυτό απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους που ο μισθός τους δεν φτάνει για να καλύψει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες.
Στους ανέργους που ζουν σε πλήρη εξαθλίωση περιμένοντας το λαχείο κάποιου προγράμματος κοινωνικής εργασίας. Στους αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματοβιοτέχνες που η αναδουλειά και τα χρέη τούς έχουν πνίξει κάνοντας μαύρο το παρόν και το μέλλον τους. Στη νεολαία που ζει στην αβεβαιότητα της επαγγελματικής απασχόλησης, που η ανεργία σκοτώνει και πνίγει τα όνειρά της. Στους συνταξιούχους που δούλεψαν και πλήρωσαν για πολλές δεκαετίες την ασφάλισή τους για να γίνουν οι συντάξεις τους, από τις συνεχείς περικοπές, βοηθήματα που δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τα απαραίτητα. Σας καλούμε στον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση, στη φτώχεια και τη μίζερη ζωή που μας επιβάλλουν για να μεγαλώσει η κερδοφορία του κεφαλαίου.
Τα κέρδη τους απαιτούν τη φτώχεια μας. Γι' αυτό, ενώ στην περιοχή μας που υπάρχουν εκατοντάδες εργοστάσια και μεγάλες επιχειρήσεις, που από τη δουλειά μας βγάζουν υπέρογκα κέρδη, την ίδια στιγμή είμαστε "πρωταθλητές" στη φτώχεια, την ανεργία και την κακοπληρωμένη δουλειά.
Γι' αυτό κόβουν το ρεύμα στα λαϊκά νοικοκυριά που παγώνουν και τρέμουν, ενώ την ίδια στιγμή δίνουν τζάμπα ρεύμα και πετρέλαιο στους εφοπλιστές.
Παίρνουν το λαϊκό σπίτι που με τόσο κόπο φτιάχτηκε, για ελάχιστα χρέη σε τράπεζες ή το Δημόσιο. Την κατάσταση που ζούμε σήμερα έφεραν όχι μόνο η κρίση, αλλά και οι τζάμπα επενδύσεις, το καλό επενδυτικό περιβάλλον, η καλή ΕΕ - που θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια - και η δίκαιη ανάπτυξη για όλους, που μαζί, παλιοί και νέοι διαχειριστές, μας υπόσχονται, ενώ βρίσκουν και διάφορους πρόθυμους ντελάληδες όπως είναι οι Δημοτικές Αρχές των Δήμων Μενιδίου και Φυλής.

Ο χαιρετισμός της Ελ. Ραπτοπούλου

«Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,
Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου Καματερού μαζί με τους άλλους φορείς της Φυλής ήταν μπροστά όλο το προηγούμενο διάστημα στην πάλη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή μας αλλά και για τα γενικότερα.
Μένουμε σε μια εργατική - λαϊκή γειτονιά που χαρακτηρίζεται από την υποβάθμιση σ’ όλους τους τομείς της ζωής μας.
Το ΙΚΑ υπολειτουργεί με ελάχιστες ειδικότητες γιατρών, τα σχολεία μας είναι υπεράριθμα, με αποτέλεσμα να λειτουργούν τμήματα με πάνω από 30 παιδιά με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μόρφωσή τους, η χωματερή μάς σκοτώνει πάνω από 50 χρόνια, η συγκοινωνία είναι υποβαθμισμένη. Τρέμουμε όταν πιάνει μια δυνατή βροχή γιατί ξέρουμε ότι αν δεν πλημμυρίσουμε οι ίδιοι κάποιος άλλος γείτονας ή γνωστός μας θα την πληρώσει πάλι.
Μαζί με όλα αυτά έχουμε και τα εγκληματικά κυκλώματα, με το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών.
Εμείς δεν βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Ξέρουμε ποιοι είναι οι αιτίες και ο ένοχος.
Γνωρίζουμε ότι και για τα προβλήματα της περιοχής μας όπως και για τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε μαζί με όλο τον ελληνικό λαό, ανεργία, φτώχεια, πλειστηριασμοί κ.λπ. είναι η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων, της Ε/Ε και του ΔΝΤ που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Εξίσου υπεύθυνες είναι και οι Δημοτικές Αρχές που οργανώνουν φιέστες για να ξεγελάσουν τον κόσμο και να κρύψουν την πραγματικότητα ότι είναι υποστηρικτές αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων.
Εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με αυτήν την κατάσταση.
Δεν παραμυθιαζόμαστε απ’ το νέο αφήγημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την επόμενη μέρα.
Την επόμενη μέρα εμείς τη ζούμε ήδη, τη βλέπουμε στα νέα 88 προαπαιτούμενα που έχουν ήδη μπει στο τραπέζι της 4ης "αξιολόγησης". Τη βλέπουμε στην τσέπη των παιδιών μας που δουλεύουν για λιγότερα και απ’ τα ψίχουλα του κατώτερου μισθού.
Τη βλέπουμε στις νέες μειώσεις των συντάξεών μας που έρχονται με την προσωπική διαφορά.
Τη βλέπουμε στην άρνηση της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή την πρόταση νόμου των συνδικάτων για τις ΣΣΕ.
Ξέρουμε ότι ο αγώνας μας για να αλλάξει η ζωή μας είναι μονόδρομος.
Γνωρίζουμε ότι μόνο με αγώνα θα αντιπαλέψουμε τις αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές γι’ αυτό συνεχίζουμε τον αγώνα μας κόντρα στις προσπάθειες που γίνονται να πείσουν έναν κόσμο ότι δεν γίνεται τίποτα.
Φοβούνται τη δύναμη που έχουν οι λαοί αν την κατανοήσουν και αποφασίσουν να παλέψουν να αλλάξουν τα πάντα.
Έχουμε υποχρέωση στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα, δίνοντας μικρές και μεγάλες μάχες καθημερινά μέχρι την τελική νίκη, την ανατροπή αυτού του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.
ΟΛΟΙ την Τρίτη 20/3 στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 6.30 μ.μ. στην ΟΜΟΝΟΙΑ».

Ο χαιρετισμός του Θοδωρή Χαμαλίδη

«Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, νέοι - άνεργοι συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι τον ίδιο αντίπαλο έχουμε: Το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν.
Κανένας διαχωρισμός, δεν μοιράζουμε την φτώχεια μας, παλεύουμε για πραγματική αναπλήρωση των απωλειών μας, για να ζει κάθε λαϊκή οικογένεια με αξιοπρεπείς συνθήκες και όρους.
Χαιρετίζουμε και συμμετέχουμε σαν σωματείο εργαζομένων στο Δήμο Φυλής στην πρωτοβουλία των φορέων και σωματείων της περιοχής, δεν καθόμαστε μόνο να σχολιάζουμε την κατάσταση. Κοινός στόχος είναι η ανασύνταξη του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος.
Εδώ το όποιο δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ έχουμε νομίζουν ότι θα μας το καταργήσουν αλλά ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συνειδητά περί άλλα τυρβάζουν.
Η πάλη μας για τις καθημερινές ανάγκες μας δεν είναι αποσπασμένη και από τα λεγόμενα τοπικά προβλήματα που όμως η ίδια πολιτική τα δημιουργεί.
Συνεχίζουμε κόντρα στη μοιρολατρία και τον εφησυχασμό, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την ΤΡΙΤΗ 20 ΜΑΡΤΗ, καλή συνέχεια».

Ο χαιρετισμός του Παναγιώτη Γάκια

Για την επιτυχία της 24ώρης πανοικοδομικής απεργίας, την σημασία της, αλλά και την παρακαταθήκη που αφήνει, μίλησε στην συγκέντρωση ο Παναγιώτης Γάκιας, πρόεδρος του Συνιδκάτου Οικοδόμων Μενιδίου - Φυλής. 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα






















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου