Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Οριστική λύση σε προβλήματα καθημερινότητας ζητούν οι κάτοικοι του Αγίου Διονυσίου


Παρεμβάσεις και οριστική λύση σε σημαντικά προβλήματα καθημερινότητας ζητούν με επιστολή τους προς τον Δήμο Αχαρνών και άλλους αρμόδιους φορείς οι κάτοικοι της συνοικίας του Αγίου Διονυσίου. Το πλήρες κείμενο της επιστολής τους έχει ως εξής: 

Σας αποστέλλουμε επανειλημμένα (για τρίτη φορά Αρ Πρωτ Δήμου Αχαρνών: 9406/1-2-2013, Αρ Πρωτ Δήμου Αχαρνών: 26868/4-5-2017) αυτή την επιστολή λόγω των σημαντικότατων, χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως κάτοικοι επί της οδού Αγίου Διονυσίου (τμήμα ενδιάμεσα στις οδούς Αναπαύσεως και Ελευθερίου Βενιζέλου). Τα ζητήματα αυτά υποβαθμίζουν την περιοχή και επηρεάζουν καθημερινά, σε μέγιστο βαθμό, την ασφάλεια, την υγεία, και το βιοτικό μας επίπεδο. 

Σας υπενθυμίζουμε μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε απαιτώντας να δώσετε λύσεις. Λύσεις οι οποίες ακόμα δεν έχουν βρεθεί, παρά τις υποσχέσεις που μας δώσατε. 

Προβλήματα επί της οδού Αγίου Διονυσίου (τμήματος μεταξύ οδών Αναπαύσεως και Ελευθερίου Βενιζέλου): 

1. Σήμανση 

Η σήμανση επί της οδού είναι πραγματικά ανεπαρκής, με συνέπεια να ξεπερνάται κατά πολύ το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας, να γίνονται αντικανονικές προσπεράσεις, είσοδος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, ακόμη και αγώνες ταχύτητας. 

Οι παραβάσεις αυτές έχουν ως αποτέλεσμα να συμβαίνουν συνεχώς τροχαία ατυχήματα, πολλά από αυτά δυστυχώς θανατηφόρα. 

2. Οδόστρωμα 

Το οδόστρωμα είναι σε κακή κατάσταση λόγω της ημιτελούς ασφαλτόστρωσης κατά την κατασκευή του, της διέλευσης βαρέων οχημάτων, και της παντελούς έλλειψης συντήρησής του, συμβάλλοντας στην επιδείνωση των προβλημάτων κυκλοφορίας που προαναφέρθηκαν. 

3. Φωτισμός 

Ο φωτισμός είναι ελλιπής σε όλο το μήκος της οδού, γεγονός που θέτει θέμα ασφαλούς κυκλοφορίας για τους πεζούς και τους οδηγούς, αλλά και θέμα ασφαλούς διαβίωσης για τους κατοίκους. Είναι γνωστό πως έχουν καταγραφεί ατυχήματα και κλοπές με θύματα πεζούς, και μεγάλος αριθμός διαρρήξεων στην περιοχή. Αυτά τα γεγονότα μας αναγκάζουν να κλειδωνόμαστε από νωρίς στα σπίτια μας, και να μην μπορούμε να κυκλοφορήσουμε και να ζήσουμε με ασφάλεια. 

4. Διαβάσεις Πεζών 

Δεν υπάρχει διάβαση πεζών, γεγονός ανεπίτρεπτο ιδιαίτερα εάν ληφθεί υπόψιν πως σε μικρή απόσταση υπάρχουν σχολεία: Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Λύκειο. Καθημερινά πολλά παιδιά, γονείς, και πεζοί διασχίζουν αυτό το δρόμο θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή τους. 

5. Ηχορύπανση 

Η ηχορύπανση είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και οφείλεται κυρίως στο μεγάλο αριθμό οχημάτων που κινούνται καθημερινά στην Aγίου Διονυσίου, η οποία είναι δρόμος διπλής κατεύθυνσης, καθώς και στη διαρκή διέλευση φορτηγών και βαρέων οχημάτων. Οι προαναφερθέντες παράγοντες και η υπέρβαση των ορίων ταχύτητας συμβάλλουν στα αυξημένα επίπεδα θορύβου. 

ΠΡΟΤΑΣΗ 

Λόγω των παραπάνω καθημερινών χρόνιων προβλημάτων, απαιτούμε τις παρακάτω παρεμβάσεις οι οποίες κοστίζουν ελάχιστα, και θα λύσουν σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματά μας: 

Τοποθέτηση επαρκούς σήμανσης (όρια ταχύτητας, κυκλοφορία πεζών, απαγόρευση προσπεράσεων) 

Τοποθέτηση διαζώματος στη μέση της οδού 

Κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή της Αγίου Διονυσίου με την οδό Αναπαύσεως 

Τοποθέτηση σηματοδότη στη διασταύρωση της Αγίου Διονυσίου με την οδό Ελευθέριου Βενιζέλου 

Ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης και της διαγράμμισης (διαχωριστική γραμμή) της οδού, καθώς και επαρκή συντήρηση του οδοστρώματος 

Την προσθήκη μιας τουλάχιστον διάβασης πεζών με αντίστοιχη διαγράμμιση επί της οδού 

Τοποθέτηση επιπλέον, επαρκών στηλών φωτισμού και συντήρησή τους 

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις θα αποτρέψουν κατά πολύ την υπέρβαση των ορίων ταχύτητας, τις παράνομες και επικίνδυνες προσπεράσεις. Έτσι θα αποφευχθούν σε μεγάλο βαθμό τα ατυχήματα, ενώ θα αυξηθεί η αίσθηση ασφάλειας και θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στην περιοχή. 

Ήπιες παρεμβάσεις, με μικρό οικονομικό κόστος, μπορούν να λύσουν σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματά μας και να σώσουν ζωές. 

Ελπίζουμε πως τη φορά με την επιστολή αυτή, θα κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες εσείς και οι αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να λυθούν άμεσα τα προβλήματά μας. 

Αχαρναί 22 /3/2018

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου