Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Στη Φιλότεχνη Λέσχη των Αχαρνών χάρισε την «αρρώστια» του ο Ποιητής Δημήτρης Λέντζος …






















Το επανέλαβε αρκετές φορές μέσα από τον χειμαρρώδη λόγο του και το εννοούσε, ο Ποιητής Δημήτρης Λέντζος που το βράδυ της Τετάρτης 21 Μαρτίου βρέθηκε στο Μενίδι…

«Η Ποίηση είναι αρρώστια!» εξομολογήθηκε στο κοινό που είχε κατακλύσει την αίθουσα εκδηλώσεων του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Φιλότεχνης Λέσχης και των εκδόσεων «Μετρονόμος» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. 

Πιστή στο ραντεβού της όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα η Φιλότεχνη, αυτή τη φορά είχε την έμπνευση να καλέσει έναν σπουδαίο Έλληνα ποιητή και στιχουργό αγαπημένων ακουσμάτων και ερμηνευτών, τον Δημήτρη Λέντζο, που όπως ο ίδιος εξήγησε ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκληση εξαιτίας και της πολυετούς φιλίας και συνεργασίας του με το δραστήριο ιδρυτικό μέλος κι επί σειρά ετών Πρόεδρο της ΦΙΛΕΑ, Σούλη Κατάρα. 

Ο Δημήτρης Λέντζος ως τιμώμενο πρόσωπο της μουσικοποιητικής συνάντησης υπήρξε γενναιόδωρος με το κοινό του, χαρίζοντας του υπέροχες στιγμές με προσωπικές αφηγήσεις αλλά και αστείρευτο χιούμορ. Ο δημιουργός επεσήμανε πως γράφει από τα παιδικά του χρόνια ασταμάτητα, αφού «Η ποίηση είναι αρρώστια» που δεν περνάει ποτέ!

Αναφέρθηκε επίσης με ιδιαίτερη εκτίμηση στους μουσικοσυνθέτες επισημαίνοντας το σημαντικό τους ρόλο στην επαφή του κοινού με τους Ποιητές καθώς μέσα από τα τραγούδια τους, είναι εκείνοι που βάζουν την Ποίηση μέσα στα σπίτια αλλά και στις καρδιές των ανθρώπων. 
Και παρά το γεγονός «Ότι οι πωλήσεις των βιβλίων ποίησης ακόμη και μεγάλων ονομάτων δεν άγγιξαν ποτέ τη δόξα των πεζογράφων, ο Δημήτρης Λέντζος δεν φάνηκε απαισιόδοξος . Γατί μπορεί η Ποίηση να έχει μικρότερο κοινό αλλά… «Ο κόσμος, τους αγαπάει τους Ποιητές»! 

Αυτό εξάλλου αποδείχθηκε περίτρανα και κατά τη διάρκεια της βραδιάς, όπου παρουσιάστηκε η τελευταία ποιητική Συλλογή του Δημήτρη Λέντζου «Μαύρη Παπαρούνα» από τις Εκδόσεις Μετρονόμος. 

Οι συντοπίτες μας ηθοποιοί Γιάννα Μαλακατέ και Λευτέρης Λουκαδής, ανταποκρινόμενοι για μια ακόμη φορά με θέρμη στο κάλεσμα της Φιλότεχνης απήγγειλαν στίχους του Ποιητή, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. 

Το έτερο μουσικοποιητικό κομμάτι της βραδιάς περιλάμβανε υπέροχα τραγούδια σε μελοποιημένη ποίηση του Δημήτρη Λέντζου από τους δίσκους «Απόπλους» του Μιχάλη Τερζή. «Έρωτας αρχάγγελος» του Χρήστου Λεοντή και «Αιώνια μέθη» του Γιώργου Καγιαλίκου. 
Συμμετείχαν οι συνθέτες Μιχάλης Τερζής και Γιώργος Καγιαλίκος, οι τραγουδιστές Θανάσης Βούτσας, Νίκος Μπουρνέλης, Ιφιγένεια Κορολόγου και ορχήστρα με τους μουσικούς Θανάση Κατάρα (φλάουτο), Μιχάλη Σωτηράκη (μπουζούκι) Δημήτρη Δαμάσκο (πιάνο) και Κώστα Χαζτηγεωργίου (κιθάρα). 

Ακολουθούν live στιγμές από τη βραδιά


Για τους... ψαγμένους!


Ακολουθούν οι σύνδεσμοι με συνεντεύξεις του Δημήτρη Λέντζου





Δείτε χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την μουσικοποιητική βραδιά της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών
























0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου