Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Οι έξι μέρες στην κόλαση της Αμυγδαλέζας που θα θυμάται για πάντα ένας αθλητής


Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ελλάδα είναι ο Δημήτρης Τάνκας που κατάφερε μέσα σε τέσσερα χρόνια να παίξει 45 αγώνες σε thai και kickboxing. Ωστόσο ο ταλαντούχος αθλητής των μαχητικών αθλημάτων είχε, το 2014, μια δυσάρεστη εμπειρία στο Κέντρο Κράτησης Αμυγδαλέζας, όπου βρέθηκε για έξι μέρες. 
Να πως την αφηγείται στην ιστοσελίδα sport24.gr.

Ο "Tank" το 2014 πέρασε μία σοβαρή περιπέτεια που αφορούσε την παραμονή του στην Ελλάδα. Σε μία επιχείρηση της αστυνομίας, βρέθηκε χωρίς χαρτιά με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί στο αλλοδαπών.
Ο Τάνκας είχε Αλβανική ιθαγένεια ωστόσο δεν είχε διευθετήσει εγκαίρως τα χαρτιά του, παρά το ότι έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, έχει αγωνιστεί σε Πανελλήνια πρωταθλήματα και ανδρώθηκε στην χώρα μας. Το αλλοδαπών θεώρησε πως τα στοιχεία δεν ήταν αρκετά και όρισε την απέλαση του Τάνκα με αποτέλεσμα να τον στείλουν προσωρινά στην Αμυγδαλέζα.
"Όταν έφτασα στην πύλη της Αμυγδαλέζας, δεν περίμενα για το τι ακριβώς θα συναντήσω. Υπήρχαν άνθρωποι με διαφορετική κουλτούρα από μένα, μέναμε σε κοντέινερ τα οποία ήταν βρώμικα. Σε μία στιγμή ζήτησα χλωρίνη για την υγιεινή μου, όμως οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν μου έδιναν υπό τον φόβο να μην το πιει κάποιος και αυτοκτονήσει! Ήταν ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης με άθλιες συνθήκες και εγώ ήμουν μόνος έξι μέρες σε ένα χαώδες σκηνικό.
Στο μεταξύ έγιναν κάποιες προσπάθειες από την οικογένεια μου ώστε να βγω όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ήταν δύσκολες οι συνθήκες και ψυχολογικά και σωματικά.
Την πέμπτη μέρα με ενημέρωσαν πως θα μπορούσα να βγω την επόμενη. Ένα οικείο πρόσωπο σε επισκεπτήριο που διαρκούσε 5 λεπτά μου είπε πως κάνουν το παν για να βγω σύντομα.
Την έκτη μέρα περίμενα στην πύλη από τις 9:00 το πρωί, καταβεβλημένος σωματικά και ψυχολογικά. Η ώρα περνούσε και το σήμα δεν ερχόταν για να με βγάλουν και είχα απογοητευτεί. Τελικά με άφησαν στις 19:00 το απόγευμα. Το μόνο που με ένοιαζε ήταν να γυρίσω στο σπίτι μου και να κάνω μπάνιο.
Έκανα στην συνέχεια εξονυχιστικές εξετάσεις καθώς οι συνθήκες διαβίωσης ήταν τραγικές για όλους μας όχι μόνο για μένα. Υπήρχαν εκεί μέσα άρρωστοι άνθρωποι που ήταν έγκλειστοι 18 μήνες"!

ΠΗΓΗ: sport24.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου